اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

مهاجرت 800 هزار نفر به شمال ايران

رييس مرکز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان حفاظت محيط زيست گفت: در 2 سال اخير، 800 هزار نفر از استان‌هاي مرکزي و جنوبي کشور به دليل تغييرات اقليمي به استان‌هاي شمالي مهاجرت کردند که و اين پيامد جدي تغييرات اقليمي در کشور است و مي‌تواند در آينده ابعاد امنيتي نيز داشته باشد.

مهاجرت 800 هزار نفر به شمال ايران

داريوش گلعليزادهروز در هفتمين کنفرانس بينالمللي تغيير اقليم در پنل تخصصي «تغيير اقليم و آلودگي هوا» در کتابخانه ملي ايران با اشاره به اينکه اغلب استانهاي کشور پس از يک بارش تند باران دچار سيلاب جدي ميشوند، اظهار داشت: اين امر نشان دهنده اثرات جدي تغيير اقليم است و اين در حاليست که از ابتداي دهه 90 تاکنون بيش از 300 سيلاب را در سطح کشور داشتيم و بررسيها نشان ميدهد که عمده اينها به دليل تخريب پوشش گياهي در بالادست حوضههاي آبخيز بوده است.

وي افزود: تغيير اقليم مانند آلودگي هوا يک مساله نيست بلکه يک چالش جدي براي کشور محسوب ميشود که نيازمند توجه جدي در سياستگذاريهاي کلان کشور هستيم.

رييس مرکز ملي تغيير اقليم سازمان محيط زيست تصريح کرد: در حوزه تغيير اقليم در حال حرکت به سمت يک فروچاله هستيم و اگر سازگاري نداشته باشيم؛ با توجه به تحريمها و محدوديتهاي موجود، آسيب جدي متوجه کشور خواهد شد.

وي تاکيد کرد: در بيش از يک دهه اخير، 500 گونه جانوري را در جهان به دليل تغيير اقليم از دست داديم و نزديک به 600 گونه ديگر در معرض انقراض است و ما در کشور نيازمند ذخيره موثر و مفيد بانک ژني در کشور هستيم.

گل عليزاده ادامه داد: اکنون 90 درصد انرژي کشور از محل سوختهاي فسيلي تامين ميشود و اين موضوع به دليل ارزان بودن اين انرژي است و در نهايت منجر به ايجاد آلودگي ميشود که خود اين موضوع هم عاملي براي تشديد اثرات تغييرات اقليمي است.

 

نداشتن برنامه جامع و کلان براي مقابله با تغييرات اقليمي

 

رييس مرکز ملي تغيير اقليم سازمان محيط زيست اضافه کرد: ايران در شدت مصرف انرژي رتبه يک را در جهان دارد و اين موضوع نشان ميدهد که برخلاف سياستها و برنامهها عمل کرديم.

وي با اشاره به اينکه با توجه به عملکرد فعلي به سياستهاي محيط زيست مطلوب در سند چشم انداز 1404 نخواهيم رسيد، گفت: بسياري از کشتهايي که در کشور انجام ميشود، هيچ مطابقتي با شرايط طبيعي کشور ندارد و اين اقدامات آسيب جدي به محيط زيست وارد ميکند.

گل عليزاده با اشاره به اينکه در شرايط اقليمي متفاوت اعم از خشکسالي و ترسالي، بارش شديد و عدم بارش همواره دچار غافلگيري ميشويم، اظهار داشت: اين مساله نشان از نداشتن برنامه جامع و کلان براي توسعه کشور و مقابله با تغييرات اقليمي دارد.

وي گفت: يکي از چالشهاي اساسي در حوزه تغيير اقليم، بحث تامين انرژي از محل انرژيهاي تجديدپذير است که به دليل پايين بودن هزينه توليد انرژي از محل سوختهاي فسيلي وزارت نيرو نتوانسته به تعهدات خود عمل کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.