يک عضو کميسيون اجتماعي گفت: تعدادي از دانش آموزان به دليل ناکامي در کنکور مهاجرت ميکنند و سن مهاجرت به دانش آموزان دبيرستاني رسيده است، گفت: الان اگر اشتباه نکنم ساليانه حدود 40 الي 50 هزار دانش آموزي که در کنکور موفق نشدهاند، مهاجرت ميکنند.
به گزارش ايلنا، احمدبيگدلي درباره اينکه مطرح ميشود ورود به دانشگاه در ايران برعکس بقيه کشورهاست؛ يعني براي ورود دانشآموزان به دانشگاهها سختگيري ميشود اما بعد از آن دانشجو رها ميشود و براي همين است که مدرکگرايي در کشور ما به وجود آمده است، گفت: خير، بلعکس همه جاي دنيا نيست، در دنيا دو نوع روش براي جذب دانشجو دارد؛يکي وورد به دانشگاههاي دولتيشان است که شايد از ما هم سختگيرتر هستند، يکي هم دانشگاههاي غيردولتيشان است که آنجا آسانتر ميگيرند. در دانشگاههاي آزاد و پيام نور ما هم راحت جذب دانشجو ميکنيم اما آن رشتههايي که فردا و پسفردا به درد جامعه و مردم ميخورد و جوانان بهتر و راحتتر در آنها ميتوانند جذب بازار کار شوند؛ آنجا متاسفانه ضعيف عمل کردهايم.
اين عضو کميسيون اجتماعي با بيان اينکه اگر سختگيري براي ورود به دانشگاه صورت گيرد ايرادي ندارد ولي بايد چارچوب و اصول داشته باشد، عنوان کرد: نبايد اينگونه باشد که اعلام کنند معدل در کنکور تاثير دارد اما براي ترميم معدل فرصت نگذارند و يا محروميت ايجاد کنند. اين موارد بايد حداقل درست و حسابي اطلاع رساني شود و يک برنامهريزي چندين ساله برايش صورت گيرد و به طور مثال بگويند 4 سال ديگر در کنکور معدل به فلان صورت تاثير دارد و ديگه ترميم معدلي وجود ندارد. دانشآموزان و کساني که ميخواهند در کنکور شرکت کنند، نميگويند چرا از لحاظ علمي به ما سختگيري ميکنيد؟ آنها اتفاقا از خداشان است و ميگويند هرچقدر ميتوانيد از لحاظ علمي سخت گيري کنيد تا افرادي که واقعا توانمند هستند وارد دانشگاه شوند، آنها در روش اجرا اعتراض دارند که به حق است.
بيگدلي تاکيد کرد: همانطور که ميدانيد اين موضوع (کنکور) متعلق به شوراي عالي انقلاب فرهنگي است و مجلس رأساً نميتواند ورود کند، مگر از طريق پيگيريهاي نمايندگان؛ از همين رو دو هفته قبل از بودجه درباره اعتراض دانش آموزان به آقاي قاليباف گفتم، ايشان گفتند پيگيري ميکنند. چون سازمان سنجش تا سهشنبه براي ثبتنام کنکور مهلت را تمديد کرده است، باز ايشان خواستم که موضوع را به طور جدي پيگيري کنند و ايشان هم فرمودند انشاالله پيگيري ميکنند.
وي درباره اينکه تعدادي از دانش آموزان به دليل ناکامي در کنکور مهاجرت ميکنند و سن مهاجرت به دانش آموزان دبيرستاني رسيده است، گفت: الان اگر اشتباه نکنم ساليانه حدود 40 الي 50 هزار دانش آموزي که در کنکور موفق نشدهاند، مهاجرت ميکنند.
اين عضو کميسيون اجتماعي مجلس بيان کرد:خانوادههايي به من مراجعه ميکنند و ميگويند من بچه 18 ساله خودم را تنها بدون اين که خودم بتوانم براي ثبت نام همراهش بروم به اروپا فرستادهام. در صورتي که يک بچه 18 و 20 ساله را بعضي مواقع در تهران و شهرستان ميخواهند بفرستند دانشگاه تحصيل کند، خانواده استرس دارد حال شما نگاه کن چقدر اين خانواده سختي کشيده است و چقدر ناچار شده که بچه را رها کند و به خاطر تحصيل به خارج از ايران بفرستد.
وي با اشاره به اين که اين اتفاق (مهاجرت دانشآموزان) باعث از دست دادن ارز زيادي براي ما ميشود، گفت: مطالعه کردم ما 25 هزار دانشآموز و دانشجو فقط در استانبول ترکيه داريم. اينها هر کدام هزينههاي تحصيلي و رفت و آمدشان حدود 2 ميليارد تومان ميشود حال اين 25 هزار را در 2 ميليارد ضرب کنيد ببينيد چه عدد ارز از کشور خارج ميشود و جالب اين است که اين همه ارز غيررسمي خارج ميشوند.
بيگدلي عنوان کرد: با اين کار ما اولاً از الان به نسل بعد خودمان ياد ميدهيم که شما چگونه ميتوانيد قانون را دور بزنيد و ارز را از کشور خارج کنيد. ثانياً با يک فرهنگ ديگري بزرگ ميشوند و ثالثاً بودن در وطن خودشان از دست ميدهند، بنابرابن بايد مشکلات آنها را هرچه زودتر حل کنيم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.