رئيسجمهور آمريکا در حالي که در دوران تبليغات انتخاباتي خود را به عنوان نامزد «صلح» معرفي کرده و قول داده بود از آغاز جنگهاي جديد اجتناب کند، اکنون ميگويد که حملات هوايي اسرائيل به ايران را هدايت کرده است.
دونالد ترامپ در جمع خبرنگاران در کاخ سفيد گفته که او «تا حد زيادي» در حمله اسرائيل به ايران در جنگ 12 روزه نقش داشته است.
رئيسجمهور آمريکا در جمع خبرنگاران گفت: «اول اسرائيل حمله کرد. آن حمله خيلي خيلي قدرتمند بود. من خيلي زياد مسئول آن بودم.»
جنگ 12 روزه ميان ايران، اسرائيل و آمريکا روز 23 خرداد با حملات اسرائيل آغاز شد. رژيم صهيونيستي در اين حملات چندين تأسيسات هستهاي و نظامي ايران را هدف قرار داد و همزمان چندين فرمانده ارشد نظامي و دانشمند هستهاي ايران را ترور کرد.
ايران ساعاتي بعد با شليک بيش از 400 موشک بالستيک و پهپاد به تلآويو حيفا و پايگاههاي نظامي اسرائيل پاسخ داد.
آمريکا از روز اول با رهگيري موشکها از اسرائيل دفاع کرد در روز نهم اين حملات به اسرائيل پيوست و مستقيماً سه سايت هستهاي ايران را بمباران کرد.
ترامپ در روزهاي بعدتر مدعي شد آن حملات به «نابودي کامل» تأسيسات هستهاي ايران منجر شد اما اين ادعا توسط منابع مختلف از جمله «رافائل گروسي»، مدير کل آژانس اتمي و دستگاههاي اطلاعاتي خود آمريکا رد شده است.
جنگ در روز سوم تيرماه با اعلام آتشبس توسط دونالد ترامپ پايان يافت. حجم خسارات بالاي اسرائيل در حملات موشکي ايران و کاهش شديد ذخائر موشک تاد آمريکا يکي از انگيزههاي ترامپ براي پايان دادن به اين درگيريها بود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.