اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

معاملات مخفي شرکت تسليحاتي اسرائيلي در اروپا

البيت سيستمز (Elbit Systems) يک شرکت فعال در حوزه‌هاي هوافضا، صنايع جنگ‌افزاري و فناوري اطلاعات است که در رژيم صهيونيستي (اسرائيل) مستقر مي‌باشد.

معاملات مخفي شرکت تسليحاتي اسرائيلي در اروپا

اين شرکت طيف گستردهاي از تجهيزات دفاعي و نظامي از جمله سيستمهاي ارتباطات راديويي، هواپيماهاي بدون سرنشين، انواع رادارها، تجهيزات نيروي دريايي، سلاحهاي کنترل از راهدور و جنگافزارهاي الکترونيکي توليد ميکند. دفتر مرکزي اين شرکت در شهر حيفا، اسرائيل قرار دارد.

اين شرکت که نزديک به 20٬000 کارمند در پنج قاره دارد، مدعي است که در آينده به يک قدرت برتر فناوري در ميدان جنگ تبديل خواهد شد. همچنين، اين شرکت ادعا ميکند که محصولاتش به مشتريانش در سراسر جهان اين امکان را ميدهد تا «با چالشهاي ميدان نبرد به سرعت در حال تحول روبرو شوند و بر تهديدها غلبه کنند. «

در بحبوحه جنگ اخير در سرزمينهاي اشغالي و همچنين جنگ اوکراين، اين شرکت صهيونيستي فعاليت گستردهاي در قاره اروپا و ديگر نقاط جهان مانند مراکش داشته و اقدام به فروش تسليحات نظامي به کشورهاي اروپايي کرده است. با اين حال، در بسياري از موارد، نام کشور خريدار فاش نشده است. در اين گزارش به برخي از اين قراردادها اشاره شده است.

تال اشنايدر، کارشناس مسائل نظامي در سرزمينهاي اشغالي، در اين رابطه اظهار داشت که مقصد بسياري از اين سلاحها نامعلوم است و محرمانه بودن بسياري از اطلاعات، احتمال وجود فساد، رشوه يا ميانجيگريهاي مشکوک را افزايش ميدهد.

اليبت سيستمز در تاريخ 2024/02/20 گزارش داد که قراردادي را براي تأمين سلاح، تجهيزات نظارتي، کنترل و سيستمهاي هشدار براي خودروهاي زرهي به مبلغ 300 ميليون دلار با يک کشور اروپايي امضا کرده است.

در تاريخ 2024/05/08، شرکت اسرائيلي اليبت از امضاي قراردادي شامل دو سامانه RED SKY با يک مشتري خارجي، بدون ذکر نام آن خبر داد. اين شرکت گزارش داد که محدوده قرارداد تقريباً 50 ميليون دلار است. کارشناسان تخمين ميزنند که با توجه به معاملات گذشته، به نظر ميرسد کشور خريدار در اين قرارداد، مراکش باشد. گزارشهاي رسانهاي نيز مؤيد آن است که مراکش و اسرائيل قصد دارند همکاريهاي نظامي خود را در زمينههاي اطلاعاتي، دفاع هوايي و جنگ الکترونيک گسترش دهند.

اين شرکت در تاريخ 2024/08/07 قراردادي به ارزش تقريبي 270 ميليون دلار براي تأمين سامانههاي پرتاب موشک با يک مشتري خارجي منعقد کرد. اين سامانهها در مدت 4 سال به کشور خريدار تحويل داده خواهند شد. اين شرکت نوع سيستم يا نام مشتري درگير در معامله را مشخص نکرده است.

در تاريخ 2024/11/19 شرکت البيت اعلام کرد که قراردادهايي به ارزش تقريبي 335 ميليون دلار براي تأمين سيستمهاي دفاعي با يک کشور اروپايي منعقد کرده است. اين قراردادها شامل تأمين پرتابگرهاي موشک PULS، موشکها و پهپادهاي هرمس 900 مجهز به محمولههاي پيشرفته است و پيشبيني ميشود اين پروژهها در مدت سه سال و نيم تکميل شوند. سامانه پرتاب موشک PULS و پهپاد هرمس 900 از محصولات شاخص شرکت البيت هستند. سامانه هرمس 900 که توسط نيروهاي اسرائيلي در کنار پهپادهاي هرمس 450 نيز مورد استفاده قرار ميگيرد، پس از جنگ روسيه و اوکراين شاهد افزايش تقاضاي جهاني بوده
است.

اين شرکت همچنين در تاريخ 2024/12/11 دو قرارداد به ارزش تقريبي 175 ميليون دلار براي تأمين سيستمهاي جنگ الکترونيک (EW) و سيستمهاي ضد موشکي ضد مادون قرمز (DIRCM) با يک کشور اروپايي عضو ناتو منعقد کرده است. اين قراردادها شامل نصب سيستمهاي جنگ الکترونيک بر روي هواپيماهاي امبرائر C-390 Millennium و بالگردهاي ايرباس H225M است. تأمين تجهيزات تحت اين قراردادها تقريباً پنج سال طول خواهد کشيد و توانايي دفاعي ناوگان هواپيماهاي کشور خريدار را بهبود خواهد بخشيد.

شرکت صهيونيستي اليبت در تاريخ 2025/01/06 اعلام کرد که قراردادي به ارزش تقريبي 60 ميليون دلار براي تأمين يک سيستم ضد پهپاد براي يکي از کشورهاي عضو ناتو امضا کرده است. به عنوان بخشي از اين قرارداد، شرکت اسرائيلي چندين سيستم مدولار ReDrone را براي مبارزه با پهپادها به کشور مذکور عرضه خواهد کرد. سيستم ReDrone به طور خاص براي مقابله با چالشهاي ناشي از پهپادها در انواع سناريوهاي عملياتي طراحي شده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده، مدت انجام اين پروژه سه سال است.

اين پروژه سهساله، تمرکز کشورهاي ناتو بر تقويت قابليتهاي دفاعي خود براي مقابله با تهديدات ناشي از پهپادها را برجسته ميکند. در واقع، کشورهاي اروپايي با ترس از تشديد تنش با روسيه و حمايت از اوکراين دست و پنجه نرم ميکنند و هزينههاي دفاعي خود را به بالاترين سطح افزايش دادهاند.

شرکت صهيونيستي اليبت در اکثر موارد جزئياتي از قراردادهاي خود يا نام کشور خريدار را فاش نميکند، اما برخي از آمار و گزارشهاي منتشر شده در رسانههاي مختلف ميتواند نشان دهد که کدام کشورها در حال حاضر در صف اول خريداران محصولات اين شرکت تسليحاتي قرار دارند.

در حال حاضر، مراکش اصليترين مشتري تسليحات رژيم صهيونيستي در آفريقا محسوب ميشود و گزارشهاي منتشر شده در سالهاي اخير حاکي از آن است که همکاري تنگاتنگي ميان مراکش و صهيونيستها در حوزه تسليحاتي شکل گرفته است.

در اروپا، آذربايجان، آلمان و انگليس جزو سه کشور اول در خريد تسليحات رژيم صهيونيستي هستند و در آسيا نيز هند، فيليپين و ويتنام در صدر مشتريهاي تسليحات نظامي رژيم صهيونيستي قرار دارند. همچنين، آمريکا و کانادا نيز در زمره خريداران اصلي تسليحات رژيم صهيونيستي قرار دارند.

بر اساس گزارش مؤسسه تحقيقات صلح بينالمللي استکهلم، اسرائيل نهمين صادرکننده بزرگ تسليحات جهان در سالهاي 2019 تا 2023 بود که به طور متوسط 2.4 درصد از صادرات تسليحات جهاني را به خود اختصاص ميداد.

در حال حاضر که اروپا به دليل نبرد اوکراين در يک فضاي ناامني و شبهجنگي قرار دارد و وضعيت غرب آسيا نيز به دليل جنگ در سرزمينهاي اشغالي و تنش ميان محور مقاومت و رژيم صهيونيستي متشنج شده است، شرکتهاي تسليحاتسازي رژيم صهيونيستي از جمله البيت سيستمز، نقش قابل توجهي در مجهز کردن جبهه اروپاي غربي براي مقابله با تهديد نظامي احتمالي روسيه و همچنين تجهيز کشورهاي مقابل محور مقاومت و متحد رژيم صهيونيستي در غرب آسيا خواهند داشت.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.