اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

مسلمانان اروپا در تنگناي اسلام‌ستيزي

گزارشي درباره اسلام‌ستيزي در اروپا که اخيرا منتشر شد، نشان داد که پديده اسلام‌هراسي در کشور‌هاي اروپايي و غربي، همزمان با کشتار‌هايي که رژيم صهيونيستي در غزه انجام داده است، افزايش يافته است.

مسلمانان اروپا در تنگناي اسلام‌ستيزي

اين گزارش که با عنوان «گزارش اسلامهراسي در اروپا 2023» منتشر شده، توسط انس بايرقلي، استاد دانشگاه ترکي-آلماني، و فريد حافظ، استاد دانشگاه ويليام و مري، تهيه شده است. اين پژوهش با حمايت مجموعهاي از نهادها و مؤسسات در ايالات متحده و اروپا انجام شده و به موضوعات مختلفي پرداخته است؛ از جمله:

به رسميت شناختن روز جهاني مبارزه با اسلامهراسي در برخي کشورهاي اروپايي.

افزايش دشمني با مسلمانان در اروپا همزمان با کشتارهاي رژيم صهيونيستي در غزه.

انتشار اطلاعات نادرست درباره مسلمانان در رسانههاي اصلي و شبکههاي اجتماعي غربي.

تبعيضهاي سازماني و حوادث اسلامستيزانه و مهاجرستيزانه در اروپا.

 

نقش احزاب راستگراي افراطي

اين گزارش تأکيد ميکند که احزاب راستگراي افراطي از اسلامهراسي بهعنوان ابزاري براي کسب منافع سياسي استفاده کردهاند. اين رويکرد موجب افزايش تبعيضهاي سياسي و سازماني عليه مسلمانان شده است.

 

اسلام هراسي در فرانسه و سوئيس

در بخش مربوط به فرانسه، کوثر نجيب، پژوهشگر دانشگاه ليورپول، بيان کرده که اظهارات حمايتي امانوئل مکرون، رئيسجمهور فرانسه، از رژيم صهيونيستي در جريان کشتارهاي غزه، موجب شده تا نژادپرستي سازماني عليه مسلمانان آشکارتر شود.

او همچنين اشاره ميکند که ممنوعيت حجاب در مدارس فرانسه به منبع نگراني جدي براي دانشآموزان و خانوادههاي مسلمان تبديل شده است. به گفته او، اين سياستها نشاندهنده نهادي شدن دشمني با مسلمانان در فرانسه است.

ناديا لهديلي، پژوهشگر، در بخش مربوط به سوئيس توضيح داده که دشمني با مهاجران در اين کشور بهطور قابلتوجهي افزايش يافته است و اين امر به رشد اسلامهراسي دامن زده است.

او اشاره کرده که در سال 2023، تعداد 1058 حادثه اسلامستيزانه در سوئيس ثبت شده است. اين گزارش تأکيد دارد که اين حوادث بيشتر در محيطهاي کاري و نهادهاي عمومي رخ دادهاند؛ جايي که زنان محجبه با موانع جدي در مسير پيشرفت شغلي روبهرو بودهاند و حتي قرباني حملات اسلامهراسانه شدهاند.

 

اقدامات اسلام ستيزانه در بوسني و هرزگوين و اتريش

حکمت کاراجيچ، استاد دانشگاه سارايوو، به وجود اسلامهراسي ريشهدار در بوسني و هرزگوين اشاره کرده و گفته که اين پديده در سال 2023 بهطور قابلتوجهي افزايش يافته است.

او بيان کرده که وقايع بوسني و هرزگوين شباهتهايي با آنچه در فرانسه و سوئيس رخ داده است، دارد. به گفته او، اظهارات دشمنانه افرادي مانند ميلوراد دوديک، مليگراي افراطي صرب، موجب تضعيف چندفرهنگيگرايي در پايتخت اين کشور، سارايوو، شده است.

اين گزارش همچنين تأکيد دارد که تعطيلي مساجد و تلاش براي محو ميراث فرهنگي اسلامي بخشي از اين روند بوده است. به عنوان مثال، ساخت يک هتل در زميني که قبلاً براي احداث مسجد در نظر گرفته شده بود، يکي از اقدامات ضداسلامي محسوب ميشود.

انتشار مطالب ضداسلامي در شبکههاي اجتماعي که مسلمانان بوسنيايي را هدف قرار ميدهد، با هدف تضعيف هويت ملي آنها انجام شده و اين امر باعث افزايش ترس و ناامني در ميان شهروندان شده است.

فريد حافظ توضيح داده که پس از کشتارهاي رژيم صهيونيستي در غزه، تغييرات قابلتوجهي در اتريش رخ داده است. او ميگويد که کارگاههايي با عنوان ضدافراطگرايي در مدارس برگزار شده، اما اين کارگاهها از گفتمانهاي ضداسلامي استفاده کردهاند.

به گفته او، نيروهاي پليس در مدارس مستقر شدهاند تا مانع برگزاري تظاهرات در حمايت از فلسطين شوند. اعتراضات ضدجنگ در غزه نيز توسط پليس سرکوب شده و به حمايت از حماس تعبير شده است.

اين گزارش همچنين اشاره دارد که اتريش يکي از 10 کشوري بود که در مجمع عمومي سازمان ملل عليه آتشبس رأي داد. اين گزارش نشان ميدهد که اسلامهراسي در اروپا به يک ابزار سياسي تبديل شده است و با وقايع بينالمللي، بهويژه کشتارهاي رژيم صهيونيستي در غزه، ارتباط مستقيم دارد. اين پديده، علاوه بر تأثير بر مسلمانان، موجب افزايش تنشهاي اجتماعي و سياسي در کشورهاي مختلف شده است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.