اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رهبر انقلاب با فريبکارانه دانستن دعوت رئيس جمهور آمريکا به مذاکره تاکيد کردند؛

مذاکره با اين دولت آمريکا گره تحريم‌ها را کورتر خواهد کرد

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار هزاران نفر از دانشجويان سراسر کشور و فعالان تشکل‌هاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي و گروه‌هاي جهادي دانشجويي، ضمن بيان توصيه‌هاي مهم در نقد و ارزيابي مسائل و استحکام هويت دانشجويي با تبيين دو تجربه متفاوت جوانان ايراني در مواجه با غرب گفتند:

مذاکره با اين دولت آمريکا گره تحريم‌ها را کورتر خواهد کرد

تجربه اول به خودباختگي منجر شد اما در تجربه دوم که حرکت فعلي مجموعه دانشجويي در همان مسير است شناخت واقعيات غرب، استقلالطلبي و فاصلهگذاري با مشکلات تمدن غربي اصل قرار گرفته است.

 حضرت آيتالله خامنهاي همچنين مذاکره با دولت فعلي آمريکا را بي حاصل و باعث کور شدن بيشتر گره تحريم خواندند و با اشاره به تلاش دولت آمريکا براي فريب افکار عمومي جهان درباره مذاکره گفتند: دنبال سلاح هستهاي نيستيم که اگر بوديم تا به حال توليد ميکرديم. ضمن اينکه به هر ضربه احتمالي قاطعانه پاسخ خواهيم داد.

 رهبر انقلاب سخنان امروز نمايندگان تشکل ها را نشانه پيشرفت، پختگي و رشد سطح تفکر، تحليل و برداشت برشمردند و اين موضوع را اميد بخش و مژده آفرين دانستند.

ايشان افزودند: البته بنده همه سخناني را که دانشجويان در اين جلسه مطرح کردند قبول ندارم. براي مثال دانشجويي گفت عناصر امنيتي و نظامي در مواقع حساس در مقابل رژيم صهيونيستي تبديل به بيانيه نويس شدهاند در حالي که اگر تحقيق و تفحص شود معلوم خواهد شد اين موضوع درست نيست و آن کساني که بايد کاري مي کردند در وقت خودش کار را انجام دادند.

 حضرت آيتالله خامنهاي همچنين در پاسخ به سخنان يکي از دانشجويان افزودند: همچنان به جوانان تکيه دارم و اميدم فقط به آنهاست اما شرط اساسي اين است که جوانان بر مواضع درست خودشان ماندگار باشند و بر آن استقامت کنند و با روبرو شدن با موانع، دچار ترديد و انفعال و انحراف از مسير اصلي نشوند.

 رهبر انقلاب، مسئولان وزارت علوم و بهداشت را به توجه کامل و دنبال کردن مسائل مطرح شده در سخنان دانشجويان توصيه مؤکد کردند.

 ايشان با يادآوري حوادث گوناگون سال گذشته افزودند: سال گذشته در چنين ايامي شهيدان رئيسي، سيد حسن نصرالله، هنيه، صفي الدين، سنوار، ضيف و چندين شخصيت برجسته انقلابي در ميان ما بودند اما اکنون نيستند و به همين علت دشمن تصور مي کند ما ضعيف شده ايم اما با اطمينان تأکيد مي کنم هرچند نبود اين برادران بسيار ارزشمند براي ما خسارت است ولي در بسياري از موضوعات نسبت به سال گذشته قوي تر شده ايم و در برخي مسائل هم ضعيف تر نشده ايم.

حضرت آيتالله خامنهاي در تبيين علت تداوم قدرت جبهه مقاومت افزودند: اگر دو عامل آرمان و تلاش در يک ملت و يک مجموعه وجود داشته باشد، به حرکت کلي آنها ضربه وارد نمي شود.

 رهبر انقلاب در بخش ديگري از سخنان خود با استناد به آيات قرآن هدف از روزه داري را به دست آوردن تقوا دانستند و افزودند: تقوا انسان را از بدي ها، وسوسه ها، بدانديشي ها، بدخواهي ها، خباثت ها، فسق، شهوت راني، بي اعتنايي به وظيفه و ترک فعل واجب مصون مي سازد.

 ايشان ايجاد گشايش دنيوي و هدايت را دو اثر مهم تقوا دانستند و افزودند: تقوا در همين دنيا در زمينه هاي گوناگون از جمله اقتصادي و امنيتي گشايش ايجاد مي کند.

حضرت آيتالله خامنهاي برخورداري از هدايت الهي را هدف متعالي هر انساني دانستند و افزودند: رسيدن به فلاح، سعادت و نجات تنها در سايه هدايت گري خداوند متعال محقق مي شود که اين هدايت از آثار تقوا است.

رهبر انقلاب عزم و اراده فردي را لازمه به دست آوردن تقوا دانستند و افزودند: امام راحل توصيه مي کردند براي حرکت در مسير تقوا بايد تصميم مردانه و قاطع گرفت.

حضرت آيتالله خامنهاي در بخش اصلي سخنانشان در تبيين هويت دانشجوي ايراني به دو تجربه متفاوت جوانان ايراني در دوران معاصر در مواجهه با غرب و تمدن غربي پرداختند و تأکيد کردند: نتيجه مواجهه اول، «شيفتگي و خودباختگي» بود و نتيجه مواجهه دوم، «شناخت تمدن غرب، برخورد انتخابگرانه با واقعيات غرب، احساس استقلال و در مواردي احساس تفاوت عميق و جدايي کامل».

 ايشان مواجهه اول جوانان ايراني با غرب در حدود صدسال قبل را باعث ايجاد دوگانه «غرب پيشرفته و ايران ضعيف و عقبمانده» در اذهان جوانان دانستند و گفتند: اين دوگانه البته در آن زمان واقعيت داشت اما نبايد منجر به خودباختگي و دنبالهروي از غرب ميشد؛ چرا که مشاهده نقاط قوت طرف مقابل بايد انسان را به فکر راه حل و جبران نقاط ضعف خود بيندازند، نه اينکه تسليم و تبعيت را تجويز کند.

 رهبر انقلاب انفعال در مقابل پيشرفتهاي غرب را باعث غفلت از نقاط قوت ملت و کشور ايران خواندند و گفتند: آن تجربه ميتوانست به خوديافتگي منجر شود اما متأسفانه به خودباختگي رسيد و عدهاي هم در داخل، اين غفلت و وادادگي را تشديد و مردم را به تقليد کامل از مظاهر غرب تشويق ميکردند؛ آن هم تقليد در مسائل اخلاقي و فرهنگي نه مسائلي مانند علم و جديت که مبناي پيشرفت غرب است.

 ايشان، رضاخان را مظهر غربگرايي ويرانگر و مخرب خواندند و افزودند: انگليسيها آن قُلدر را روي کار آوردند و بعد هم که منافعشان ايجاب ميکرد او را برداشتند اما در همين مدت، حلقه انحراف رضاخان، لزوم تبعيت و هضم شدن در غرب را در همه امور و مسائل کشور، در افکار عمومي جا انداختند و کشور را از درون پوک کردند و هيچ چيز ملّي مانند اقتصاد ملي، سياست داخلي و خارجي ملي و نه حتي لباس ملي براي ايرانيان نگذاشتند.

 رهبر انقلاب، تجربه دوم از حضور غرب در ايران را ناشي از حوادثي تلخ همچون اشغال بخشهايي از کشور به دست انگليس و روسيه تزاري، قحطي و جانباختن هزاران تن از مردم، سرکوب نهضتهاي داخلي و تحميل قراردادهاي خفتبار مانند قرارداد نفت دارسي در زمان رضاخان دانستند و افزودند: اين حوادث باطن غربيها را براي مردم و بخصوص جوانان آشکار و معلوم کرد که در پشت ظاهر اتوکشيده و لبخند آنها، باطني خبيث و خائنانه قرار دارد و اين قضيه باعث کاهش شوق و شيفتگي به تمدن غرب در کشور شد.

ايشان نهضت ملي نفت را نقطه عطفي تاريخي در آشکارسازي باطن غرب خواندند و خاطرنشان کردند: در حالي که مصدق براي مبارزه با انگليس به آمريکا تکيه و اميد داشت، از همان آمريکا ضربه خورد و کودتا عليه دولت او با پول و امکانات آمريکا رقم خورد.

 حضرت آيتالله خامنهاي با تأکيد بر اينکه نتيجه کودتاي 28 مرداد 1332 روشن شدن اين واقعيت بود که تکيه به غرب مانع پيشرفت است نه عامل آن، افزودند: اين حقيقت هم روشن شد که غربيها با هر پديده که با منافع و زيادهخواهيهاي آنها در تعارض باشد، بيرحمانه برخورد ميکنند.

 رهبر انقلاب، آغاز حرکتهاي مقابلهجويانه دانشجويان با آمريکا همچون قيام 16 آذر دانشجويان دانشگاه تهران عليه سفر نيکسون و جان باختن سه دانشجو به دست حکومت را از آثار آشکار شدن باطن غرب دانستند و با اشاره به استمرار خط شيفتگي به غرب با وجود تضعيف آن تا پيش از پيروزي انقلاب، افزودند: اگر در سال 57 انقلاب به وقوع نميپيوست، کشور در مسيري بود که با افزايش وابستگيهاي خارجي، از همه مزايا و ثروتهاي معنوي خود محروم و تهي ميشد.

ايشان هنر مهم و بيبديل امام بزرگوار را ارتباطگيري و حرف زدن با ملت و نه يک قشر يا حزب خاص دانستند و گفتند: امام(ره) با يادآوري تواناييهاي مردم و هويت فرهنگي و تاريخي ملت، همه را از غفلت خارج کرد و با اعتماد و مطالبه از مردم، آنها را به ميدان آورد و ملت نيز ايستاد و مرعوب نشد و بساط تحميل و غارتگري دشمنان جمع شد.

 حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به دستبردار نبودن قلدرهاي عالم از مبارزه و توطئه عليه انقلاب اسلامي، گفتند: آنها ميگويند «اول ما»، يعني همه دنيا بايد منافع ما را بر خود مقدم بدارد که اين منفعتطلبي را امروز همه مشاهده ميکنند و امروز ايران اسلامي تنها کشوري است که قاطعانه گفته است به هيچ وجه منافع ديگران را بر منافع خود ترجيح نميدهد.

 ايشان هدف تلاش دشمن بخصوص با استفاده از شيوههاي جديد ارتباطي را بازگرداندن نفوذ و سلطه غرب بر ايران و تکرار همان روحيه انفعال، تبعيت و وابستگي پيش از انقلاب در جوان دانشجوي ايراني خواندند و گفتند: راه مواجهه با اين نقشه، استمرار روحيهاي قوي است که نمونه آن در سخنان امروز دانشجويان بروز داشت. ضمن اينکه در مقابل تلاشهاي بدخواهان، رشد خوبي در زمينه مسائل ديني، اخلاقي و عرفاني ايجاد شده و عناصر فکري ارزندهاي با تسلط به زبان روز در حال بيان مفاهيم اسلامي هستند.

 حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: دانشگاه امروز از دانشگاه قبل از انقلاب و حتي از دانشگاه 20 سال قبل، جلوتر و فهيمتر است و بر خلاف برخي تبليغات، دانشجو و جوان ايراني، امروز با ايستادگي و فهم بهتري از مسائل، براي حضور در صفوف مقدم مقابله با دشمن آماده است.

 رهبر انقلاب با تکرار توصيه چندي قبل خود مبني بر اهميت توليد محتوا از جمله در فضاي مجازي گفتند: جايگاه دانشجو همچون معلم، هشدار دهنده و چراغ راهنما است و بايد در زمينه توليد محتوا و تبيين مسائل تلاش مضاعف کند.

 ايشان در بخش ديگري از سخنانشان با اشاره به توصيههاي سال قبل خود به دانشجويان، «پرداختن تشکلهاي دانشجويي به داخل دانشگاه» را مورد تأکيد مجدد قرار دادند و گفتند: مخاطب جوان در دانشگاه، عناد و دشمني ندارد و آماده شنيدن و پذيرش است که از تشکلهاي دانشجويي انتظار ميرود محيط دانشگاه را تحت تأثير تفکرات صحيح خود قرار دهند.

 حضرت آيتالله خامنهاي در توصيهاي ديگر، دانشجويان را به برگزاري جلسات همانديشي درباره مسائل اصلي کشور و مرتبط با حرکت کلي انقلاب و جامعه، با استفاده از عناصر فکري مطمئن سفارش کردند و افزودند: در قضاياي گوناگون مراقب باشيد که با تحليلهاي مختلف رسانهها دچار سردرگمي و ترديد نشويد و با تحقيق صحيح، بر حرفهاي غلط غلبه کنيد.

 ايشان منشأ برخي انتقادها و ايرادهاي دانشجويان به مسئولان را بياطلاعي از ابعاد گوناگون مسائل دانستند و با اشاره به نمونهاي از اين انتقادها درباره زمان اجراي عمليات وعده صادق 2 گفتند: اينکه گفته شود چرا عمليات در فلان وقت انجام نشد و اگر ميشد از فلان حادثه جلوگيري ميکرد، صحيح نيست چرا که عشق و دلبستگي متصديان اين امور به انقلاب، کمتر از من و شما نيست و نميتوان آنها را متهم کرد.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: آنها با محاسبه عمل ميکنند و اگر شما هم جاي آنها بوديد همين کار را ميکرديد. بنابراين با پرهيز از متهم کردن ديگران، احتمال بدهيد که در تصميمگيريها، محاسبه درستي در جريان است.

ايشان در بيان چارچوبهاي نقّادي، گفتند: نقد اشکالي ندارد اما نقد متفاوت از تهمت است. مطرح کردن سؤال و ابهام اشکالي ندارد به نحوي که فرصت جواب دادن نيز ايجاد شود. البته گاهي پاسخ به برخي سؤالات ممکن نيست که در اين موارد حتي ابهام را نيز مطرح نکنيد و فرضيات احتمالي را مسلّم نپنداريد.

حضرت آيتالله خامنهاي «پرهيز از اختلافافکني، نااميدسازي، دوقطبيسازي، بدبينسازي مخاطبان به مسئولان تصميمگير و بنبستنمايي» را از ديگر چارچوبهاي نقّادي برشمردند و افزودند: گاهي اشکالها به نحوي بيان ميشود که شنونده احساس ميکند مسير پيش رو بنبست است که اين کار غلط باعث نااميدي مردم ميشود و بايد جداً از آن پرهيز شود.

 ايشان در پاسخ به نمونهاي از انتقادها در فضاي مجازي مبني بر چرايي ابراز خرسندي رهبري از رأيآوري همه وزرا با وجود منطبق نبودن همه آنها با معيارها و شاخصها، ضمن تأکيد بر اينکه دغدغه دانشجو بايد مسائل اصلي کشور باشد نه اينگونه موارد، گفتند: رأيآوري همه وزرا و تشکيل کامل دولت در وقت مناسب که باعث توانايي دولت براي اداره کشور است، رخدادي مطلوب است چرا که با رأي نياوردن يک وزير، آن وزارتخانه تا مدتها بيوزير ميماند و اين به مراتب بدتر از رأيآوري فردي است که فاقد برخي معيارها است و ممکن است عملکرد يا برخي خصوصيات او مورد پسند نباشد.

رهبر انقلاب در بخش پاياني سخنانشان چند نکته در باب مذاکره با آمريکا بيان کردند.

 ايشان در نکته اول، سخنان رئيس جمهور آمريکا مبني بر آمادگي براي مذاکره و ايجاد توافق و فرستادن نامه براي ايران را تلاش براي فريب افکار عمومي جهان برشمردند و گفتند: اين نامه هنوز دست من نرسيده اما آمريکا ميخواهد اين دروغ را القا کند که ايران برخلاف ما اهل مذاکره و توافق نيست؛ در حاليکه همين شخصي که اين حرفها را ميزند، حاصل مذاکره ما با آمريکا را پاره کرد. حالا چطور ميتوان با او مذاکره کرد در حاليکه ميدانيم به نتايج عمل نخواهد کرد؟

 حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به مطلبي در يک روزنامه مبني بر اينکه «نبود اعتماد ميان دو نفر که حالت جنگ دارند نبايد مانع مذاکره شود»، گفتند: اين مطلب غلط است؛ چرا که همين دو نفرِ  مذاکرهکننده هم اگر به وفا و تعهد طرف مقابل به حاصل گفتگوها اعتماد نداشته باشند، مذاکره نميکنند؛ چرا که مذاکره در اين حالت، مهمل و بيهوده است.

ايشان در نکته سوم گفتند: از همان اول هدف ما از مذاکره، رفع تحريمها بود که خوشبختانه تحريمها در روند طولاني شدن خود بتدريج کماثر ميشود.

 رهبر انقلاب افزودند: برخي آمريکاييها هم معتقدند طولاني شدن تحريمها باعث کماثر شدن آنها ميشود؛ ضمن اينکه کشورِ تحريمشده راه دور زدن تحريمها را پيدا ميکند که ما نيز راههاي مختلفي پيدا کرديم.

 ايشان مشکلات موجود را عمدتاً ناشي از بيتوجهيهاي داخلي دانستند و گفتند: اگر وضع اقتصاد بد است، منشاء آن صرفا تحريم نيست بلکه انجام ندادن برخي کارها در وضع فعلي مؤثر است.

 حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به حرفهاي آمريکاييها که ميگويند «نميگذاريم ايران به سلاح هستهاي دست يابد»، گفتند: اگر ميخواستيم سلاح هستهاي توليد کنيم، آمريکا نميتوانست جلوي ما را بگيرد؛ علت اينکه سلاح هستهاي نداريم و دنبال آن هم نيستيم اين است که خودمان به دلايلي که قبلاً گفته شده، اين نوع سلاح را نميخواهيم.

 رهبر انقلاب در نکتهاي ديگر، تهديد آمريکا به نظاميگري را غيرعاقلانه دانستند و تأکيد کردند: تهديد به زدن ضربه و ايجاد جنگ يک مسئله يکطرفه نيست و ايران قادر است ضربه متقابل وارد کند و قطعاً اين کار را خواهد کرد.

ايشان افزودند: اگر آمريکا و عواملش حرکت غلطي بکنند، خودشان بيشتر ضربه خواهند خورد. البته ما دنبال جنگ نيستيم، چرا که جنگ چيز خوبي نيست اما اگر کسي اقدامي کند قاطعانه جواب ميدهيم.

 رهبر انقلاب آمريکا را در مسيري رو به ضعف توصيف کردند و افزودند: از لحاظ اقتصادي، سياست خارجي، سياست داخلي، مسائل اجتماعي و عرصههاي ديگر، آمريکا در حال ضعيف شدن است و ديگر نميتواند آن قدرت 20-30 سال قبل را داشته باشد.

 حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به کسانيکه در داخل مدام ميگويند «چرا پشت ميز مذاکره نميرويم؟»، گفتند: مذاکره با اين دولت آمريکا، نه تنها تحريم را رفع نميکند بلکه باعث کورشدن گره تحريمها و افزايش فشارها ميشود و به مطالبات و زيادهخواهي جديد امکان مطرح شدن ميدهد.

ايشان در نکته پاياني سخنانشان، مقاومت فلسطين و لبنان را قويتر و پرانگيزهتر از قبل دانستند و گفتند: مسئولان ايراني از جمله دولت و رئيس جمهور در اين مورد اتفاقنظر دارند که بايد با همه توان از مقاومت فلسطيني و لبنان حمايت کنيم و انشاءالله ملت ايران در آينده هم مثل گذشته پرچمدار مقاومت در مقابل زورگوييها خواهد بود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.