معاون پيگيريهاي ويژه دفتر آيتالله رئيسي، درخصوص هماهنگيهاي انجام عمليات وعده صادق يک گفت: مديريت صحنه سياسي و ديپلماتيک اين عمليات، کار بزرگ آقاي رئيسي بود.
به گزارش تسنيم، 25 فروردين ماه سال 1403 نيروي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي عمليات «وعده صادق يک» را در پاسخ به حمله تروريستي رژيم صهيونيستي به سفارت ايران در دمشق و شهادت سرداران زاهدي و حاجرحيمي و همراهانشان اجرا کرد.
در اين عمليات پهپادهاي انتحاري، موشکهاي کروز و بالستيک طي يک عمليات ترکيبي، اهداف نظامي و اطلاعاتي رژيم صهيونيستي در سرزمينهاي اشغالي شامل پايگاه هوايي نواتيم و پايگاه اطلاعتي شلاخيم را با موفقيت هدف قرار دادند.
بر اساس اين گزارش، اين عمليات که نخستين مواجه نظامي مستقيم جمهوري اسلامي ايران با رژيم صهيونيستي بود علاوه بر آنکه توانايي نظامي و فناوري تسليحات ايراني را به اثبات رساند، ضعف سامانههاي پدافندي ارتش رژيم غاصب صهيونيستي را آنهم در شرايطي که با کمک آمريکا و برخي کشورهاي منطقه دفاع هوايي چند لايه براي آن تدارک ديده شده بود نمايان کرد.
در زمان اجراي اين عمليات شهيد آيتالله سيد ابراهيم رئيسي بهعنوان رئيسجمهور و رئيس شورايعالي امنيت ملي نقش پررنگي در اجراي اين عمليات ايفا کرد. بهمنظور بررسي نقش شهيد رئيسي در عمليات وعده صادق يک و تدابير و هماهنگيهايي که صورت گرفت، گفتوگويي با «مهدي مجاهد» معاون پيگيريهاي ويژه دفتر رئيسجمهور شهيد آيتالله رئيسي انجام داديم.
مجاهد در اينخصوص بيان کرد: بعد از حملهي رژيم صهيونيستي به کنسولگري ايران در دمشق در تاريخ 13 فروردين 1403، پس از تدبير رهبر معظم انقلاب، شهيد رئيسي شخصاً صحنه را مديريت کرده و تأکيد ويژه داشت که بايد پاسخ قوي و بهنگام داده شود.
وي با بيان اينکه شهيد رئيسي فرمانده ارشد عمليات وعده صادق بود، افزود: سردار حاجيزاده فرمانده نيروي هوافضاي سپاه در اينباره ميگويد اگر آقاي رئيسي نبود، نهايتاً 20 درصد از اين موفقيتهايي که بهدست آورديم، حاصل ميشد.
معاون پيگيريهاي ويژه دفتر شهيد رئيسي اظهار داشت: يک جنبه مهم عمليات وعده صادق يک، بُعد سياسي و ديپلماتيکِ آن بود که ناظر به قبل و بعد عمليات است. جنبهي ناظر به قبل از اقدام اين است که بايد براي کشورها احراز شود اقدام ما بر اساس حقوق بينالملل بوده و مصداق دفاع مشروع و حق قانوني است. چنانچه قبل از انجام اين عمليات، رژيم صهيونيستي و حاميانش از طريق کشورهاي اروپايي و حتي برخي کشورهاي منطقه پيام داده و تهديد ميکردند که اگر پاسخ دهيد، واکنش محکمي خواهيم داشت و به توهم خود قصد داشتند ما را بترسانند تا پاسخ ندهيم.
مجاهد ادامه داد: شهيدان رئيسي و اميرعبداللهيان اين ادراک را براي طرف مقابل ايجاد کردند که جمهوري اسلامي ايران پاسخ قاطعي به تعرض رژيم صهيونسيتي خواهد داد و اگر آنها واکنشي نشان دهند، مجدداً جواب شديدتري به آنها داده خواهد شد و اينگونه نظام محاسباتي دشمن با واقعيت ميداني حاکم در داخل کشور يعني ارادهي قطعي براي پاسخ به اقدام رژيم آشنا شد.
وي گفت: مديريت صحنه سياسي و ديپلماتيک اين عمليات، کار بزرگ آقاي رئيسي بود. بعد از آن نيز همگان شاهد واکنش ضعيف و قابل اغماض رژيم صهيونيستي به وعده صادق يک بودند که دليل ديگري شد بر قوت مديريت کلان اين عمليات.
مجاهد با بيان اينکه دومين مديريت ويژهي شهيد رئيسي در وعده صادق يک، مديريت اقتصاد و اداره امور داخلي کشور بود، عنوان کرد: همسر شهيد رئيسي نقل ميکند که يکي-دو شب قبل از عمليات وعده صادق، رئيسجمهور شهيد با يکي از فرماندهان ارشد نيروهاي مسلح که احترام ويژهاي هم براي او قائل بود، گفتوگوي تلفني داشت؛ در اثناي صحبت، خطاب به فرمانده گفته بود مسئول نرخ ارز و سفره مردم من هستم؛ شما دستور صادر شده را انجام دهيد و نگران اين مسائل نباشيد.
وي با بيان اينکه آيتالله رئيسي قوت قلب فرماندهان نظامي بود، گفت: بخش سوم مديريت ايشان مربوط به نيروهاي مسلح است که در پشتيباني و حمايت عملي، معنوي و رواني از آنها تمام قامت در ميدان بود که اين مسئله به اذعان خود فرماندهان نيروهاي مسلح است که عمليات با قاطعيت صورت گرفت.
عمليات وعده صادق , سپاه پاسداران - سپاه , سيد ابراهيم رئيسي , دولت سيزدهم , رژيم صهيونيستي (اسرائيل) , کشور فلسطين ,
مجاهد اظهار داشت: شهيد رئيسي بعد از انجام عمليات نيز براي برهم زدن فضاي القايي دروغين دشمن در ايجاد سايه جنگ و فضاي ترس از جامعه، با چند اقدام فضا را عادي کرد. بهعنوان مثال بلافاصله بعد از عمليات، شوراي عالي مسکن و جشن اهداي منازل مسکوني به مددجويان کميته امداد و ستاد اقتصادي دولت را برگزار کرد.
وي افزود: همچنين درباره مراسم رژه 29 فروردين روز ارتش که نظرات متفاوت بود و برخي ميگفتند آن مراسم ميتواند از اهداف رژيم براي شيطنت باشد و قائل بودند که ايشان در مراسم رژه حضور نيابند يا برخي ديگر ميگفتند حضور کوتاهي داشته باشند و...؛ اما ايشان مقتدرانه در محل برگزاري مراسم حضور يافتند. بعد از آن نيز به سفر استاني سمنان رفته و تغييري در برنامهشان اعمال نکردند؛ اين چند نمونه از اقداماتشان براي بياعتبار کردن سايه جنگ از سوي دشمن بود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.