اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

مجوز AFC به 6 باشگاه ايراني مشروط است

تعطيلات تابستاني فوتبال باشگاهي ايران در حالي ادامه دارد که يکي از چالش برانگيز ترين مباحث با اعلام رسمي AFC همراه شد تا 6 باشگاه ايراني به طور مشروط مجوز حرفه‌اي خود را دريافت کنند اما همچنان بحث بر سر ميزان جريمه‌هاي نقدي مد نظر براي اين باشگاه‌ها به همراه فدراسيون فوتبال وجود دارد.

مجوز AFC به 6 باشگاه ايراني مشروط است

فدراسيون فوتبال به صراحت در ابلاغيه رسمي خود که پانزدهم اسفندماه سال 1401 در سايت رسمياش منتشر کرد اعلام کرد: «شرط کسب مجوز باشگاهي براي معرفي باشگاهها الزامي است. در صورت عدم کسب مجوز باشگاهي از سوي يک يا چند باشگاه واجد شرايط؛ سهميه (ها) بر اساس رتبه به باشگاههاي واجد شرايط بعدي در جدول مسابقات ليگ برتر فصل 1402-1401 تعلق خواهد گرفت.»

همين موضوع باعث شد تا باشگاههايي نظير استقلال، پرسپوليس، گل گهر که به دليل عدم دريافت مجوز حرفهاي از حضور در ليگ قهرمانان فصل گذشته محروم شدند تکاپوي زيادي براي شفافيت مالي، اداري و حقوقي خود داشته باشند تا آن را براي فصل پيش رو دريافت کنند.

کميته صدور مجوز حرفهاي فدراسيون فوتبال نيز با آگاهي از حساسيت بالاي AFC به دليل پروندهسازي هاي فصل قبل باشگاههاي ايراني تصميم به تشديد دقت خود در اين زمينه گرفت تا با خطراتي نظير محروميت طولاني مدت و جريمههاي سنگين مالي روبرو نشود.

انتشار ليست غير رسمي باشگاههايي که به طور مشروط يا غير مشروط مجوز حرفهاي دريافت کردهاند باعث شد تا برخي باشگاهها نظير پرسپوليس و تراکتور تبريز آن را در بوق و کرنا کنند اما سکوت فدراسيون فوتبال در اين زمينه بار ديگر بر شک و دودلي مبني بر قطعي بودن صدور اين مجوز اضافه کرده است.

نشان ميدهد فدراسيون فوتبال ايران با آگاهي کامل از قوانين AFC در اين زمينه سکوت کرده است. مسئولان کميته صدور مجوز حرفهاي تا زماني که نامه رسمي AFC را از طريق کارتابل فدراسيونها دريافت نکنند نميتوانند در اين باره اظهار نظر داشته باشند.

فدراسيون فوتبال ايران در نامهاي محرمانه که ابتداي سال 1402 براي AFC ارسال کرده باشگاههاي پرسپوليس، فولاد، سپاهان، نساجي، گل گهر و تراکتور تبريز را حائز دريافت صدور مجوز حرفهاي با حفظ برخي شرايط دانست.

نامهاي که متعاقبا به تأييد AFC نيز رسيده است اما «مشروط» پيدا کردن مجوز اين 6 باشگاه باعث شد تا وضعيت آنها مبهم باشد.

در گفت و گو با يکي از افسران ارشد اجرايي AFC (که امکان اسم بردن از اين شخص به دليل جايگاه اجرايي وجود ندارد) مطلع شد فدراسيون فوتبال به درستي در قبال انتشار اسامي نهايي باشگاههاي داراي صدور مجوز حرفهاي سکوت کرده است. موضعگيري مسئولان فدراسيون فوتبال نظير مهدي تاج نشان از ورود مديران فدراسيون به امور کميته مستقل اجرايي صدور مجوز حرفهاي دارد و امکان ابطال هر مجوزي را ميتواند به همراه داشته باشد.

AFC در آخرين نامه ارسالي رسمي به 6 باشگاه خواستار به روز رساني اطلاعات آنها شده است تا تصميم نهايي را مبني بر ميزان شروط همراه با جرايم نقدي در راستاي اعطاي مجوز حرفهاي اين باشگاهها اعلام کند.

با اين حال تصميم به انتشار ليست باشگاههاي هر يک از کشورهاي عضو کنفدراسيون فوتبال آسيا که مجوزهاي مشروط و غير مشروط حرفهاي سازي دارند گرفت تا به اين ترتيب به طور قطع مشخص شود 6 باشگاه ايراني مذکور مجوز حرفهاي دريافت کردهاند اما شرطي بودن آن بايد مورد بررسي دوباره قرار بگيرد.

حال بايد ديد جريمههاي سنگين مالي براي باشگاههاي ايراني در راستاي دريافت مجوز حرفهاي با جريمه دوباره فدراسيون فوتبال روبرو ميشود يا اين باشگاهها ميتوانند مجوز رتبه A را بدون پرداخت هيچگونه جريمهاي دريافت کنند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.