اوايل سال 1395 مرد ميانسالي با مراجعه به پليس آگاهي تهران از قتل پسر 33 سالهاش در کشور ترکيه خبر داد و گفت: پسرم مدتي قبل به ترکيه مهاجرت کرد و بعد هم در يک کارگاه خياطي کار پيدا کرد و مشغول به کار شد تا اينکه در شب جشن سال نو ميلادي به دست سرکارگر توليدي به قتل رسيد.
وي ادامه داد: همان موقع پليس ترکيه متهم را دستگير کرد، اما چند ماه بعد متوجه شديم او آزاد شده است. حالا من به اينجا آمدهام و ميخواهم او را دستگير کنيد و طبق قوانين کشور خودمان به مجازات برسد.
پس از ثبت اين شکايت مأموران تحقيقات خود را آغاز کردند و دريافتند متهم بعد از آزادي کشور ترکيه را ترک کرده، اما مشخص نيست به کجا رفته است.
ورود قاتل به ايران 5 سال پس از قتل
با گذشت 5 سال از اين ماجرا و در حالي که پرونده همچنان مفتوح بود، مأموران دريافتند که متهم وارد خاک ايران شده است و بلافاصله بازداشت شد و در همان بازجوييهاي اوليه به قتل اعتراف و ادعا کرد در دفاع از خودش دست به جنايت زده است.
با تکميل تحقيقات، براي متهم به اتهام قتل عمد کيفرخواست صادر و پرونده براي رسيدگي به شعبه 10 دادگاه کيفري يک استان تهران فرستاده شد.
درگيري مقتول و همکارانش در شب حادثه
در ابتداي جلسه پدر و مادر مقتول براي متهم درخواست قصاص کردند.
سپس برادر مقتول به جايگاه رفت و گفت: اين مرد پيمانکار يک کارگاه خياطي در ترکيه بود که برادرم و چند ايراني ديگر هم براي او کار ميکردند. برادرم بعد از 3 ماه کار در کارگاه توسط اين مرد به قتل رسيد و ما خواهان مجازات او هستيم.
پس از آن متهم به جايگاه رفت و گفت: من سرکارگر يک کارگاه توليد شلوار جين بودم. مقتول و چند ايراني ديگر هم در همان کارگاه کار ميکردند. شب حادثه که مصادف با جشن پايان سال ميلادي بود، همه در حال تفريح و خوشگذراني بودند که يکدفعه بين مقتول با يک کارگر ديگر به نام سعيد درگيري لفظي رخ داد. او ناگهان با کاتري که وسيله کارمان بود، ميخواست همکارانمان را بزند.
من فقط يک ضربه به پايش زدم
وي افزود: من جلو رفتم تا مانعش شوم. بعد هم از او خواستم آرامش خود را حفظ کند، اما او بدون توجه به حرفهايم اين بار به سمت من حمله کرد و من هم در دفاع از خودم با چاقوي ضامندارم يک ضربه به پاي او زدم. باور کنيد اصلا فکر نميکردم اين ضربه موجب مرگ او شود.
قاضي از متهم پرسيد: علت درگيري کارگرها چه بود؟
متهم جواب داد: ظاهرا در جريان شادي جشن سال نو ميلادي يکي از طرفين فحاشي کرده و درگيري شروع شده بود.
کشف چاقويي با حکاکي اسم سعيد در محل جنايت
قاضي سؤال کرد: بعد از اينکه ضربه را زدي چاقو را کجا انداختي؟
متهم گفت: چاقو را در چاهي در همان کارگاه انداختم. وقتي پليس ترکيه مرا دستگير کرد، بعد از تفتيش کارگاه از داخل چاه 2 چاقو پيدا کرد که روي يکي از چاقوها اسم سعيد حک شده بود. من مطمئن هستم او هم مقتول را با چاقو زده بود.
وي ادامه داد: باور کنيد من فقط قصدم ميانجيگري بود. مقتول 2 بار با کاتر به من حمله کرد و اگر از خودم دفاع نميکردم، او مرا ميزد. حتي بعد از اينکه ديدم زخمي شده، پاي او را بستم و با اورژانس تماس گرفتم، اما آمبولانس با 45 دقيقه تأخير آمد. من خودم را گناهکار نميدانستم، وگرنه به ايران برنميگشتم.
تأييد 2 بريدگي روي جسد توسط پزشکي قانوني
در ادامه وکيل متهم به قضات گفت: متهم با چاقو به پاي قرباني ضربه زده و محل اصابت چاقو نقطه حساس نبوده است. در بررسيهايي که در ترکيه صورت گرفته، روشن شده قرباني با چند نفر ديگر نيز درگير بوده و پزشکي قانوني 2 بريدگي روي جسد را تأييد کرده است.
اين در حالي است که متهم اعتراف کرده فقط يک ضربه به او زده و 2 چاقو نيز در محل جنايت کشف شده است. از طرفي، در بررسيها مشخص شده اگر قرباني بهموقع به بيمارستان منتقل ميشد، شايد زنده ميماند.
وقتي متهم براي آخرين دفاع در جايگاه ويژه ايستاد، گفت: من براي دفاع از خودم يک ضربه چاقو به پاي او زدم و اصلا فکر نميکردم اين ضربه موجب مرگ او شود.
در پايان جلسه قضات براي صدور رأي وارد شور شدند و با توجه به مدارک موجود در پرونده، متهم را به قصاص محکوم کردند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.