اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

قبرس شمالي عضو سازمان کشورهاي ترک شد

حضور «جمهوري ترک قبرس شمالي» در سازمان کشورهاي ترک به عنوان عضو ناظر، روز جمعه تصويب شد.

قبرس شمالي عضو سازمان کشورهاي ترک شد

به نوشته خبرگزاري «آناتولي»، «مولود چاوش اوغلو» وزير امور خارجه ترکيه با اعلام اين خبر در پيامي توئيتري نوشت: «ما همواره در هرجايي طرف جمهوري ترک قبرس شمالي هستيم».

پيش از اين، در سال 2004، بخش يوناني قبرس توانست عضويت در اتحاديه اروپا را بهدست آورد. با اين حال در همان سال، يونان طرح پيشنهادي سازمان ملل براي پايان اختلافات را رد کرد.

طي دهههاي گذشته با وجود تلاشهاي سازمان ملل متحد، اختلافات ترکيه و يونان بر سر مناطق ترکنشين و يونانينشين قبرس با پرجا مانده است.

در پي تشديد اين تنشها چاووشاوغلو روز چهارشنبه اين هفته، طي سخنراني در يک همايش اقتصادي و سياسي، گفت: «يونان از افزايش قدرت منطقهاي ترکيه ناراضي است. آنها ميخواهند 16 کيلومتر بيشتر از حريم هوايي را در اختيار داشته باشند که نقض قوانين بينالمللي است».

وي درباره اختلافات ترکيه و يونان توضيح داد: «آنها رويکرد غيرانساني خود در قبال پناهجويان را ادامه ميدهند و حقوق اقليت ترکيهاي در غرب تراس را نقض ميکنند. ولي ما به دفاع از حقوق برادران ترکيهاي قبرسي خود ادامه ميدهيم».

وزير امور خارجه ترکيه درباره گزارشها مبني احتمال حمله نظامي نيز تصريح کرد: «ادعاها درباره اينکه يونان براي حمله به ترکيه آماده ميشود، يعني آتن عقل خود را از دست داده است. آتن به خوبي ميداند که تقابل با آنکارا چه معنايي دارد».

نشست سازمان کشورهاي ترک، صبح امروز در سمرقند شروع به کار کرده و کشورهاي ازبکستان، جمهوري آذربايجان، قرقيزستان، ترکيه بهعنوان اعضاي اصلي و مجارستان و ترکمنستان به عنوان عضو ناظر در آن شرکت دارند.

«رجب طيب اردوغان» رئيس جمهور ترکيه حين سخنراني در اين نشست گفت، کشورهاي عضو بايد «مفهوم امنيت مشترک» را ميان خود ايجاد کرده و همکاريها را گسترش دهند.

رئيس جمهور ترکيه افزود: «اجرايي شدن هرچه سريعتر صندوق سرمايهگذاري ترکيه در اين سازمان، سودمند خواهد بود. معتقدم که فرصتهاي مالي فراهم شده از طريق اين صندوق، همکاريهاي ما را تقويت کرده و فعاليتهاي ما را شتاب خواهد بخشيد».

معمولا باکو و آنکارا در نشستهايي از اين قبيل، ادعاهاي خيالپردازانهاي را مطرح ميکنند که جز جنجالآفريني دستاوردي ندارند.

«الهام علي اف» رئيس جمهور آذربايجان اخيراً در مراسم روز پيروزي اين کشور عنوان کرد: «برگزاري رزمايشها در مرز جمهوري آذربايجان موجب ترس باکو نخواهد شد».

سخنگوي وزارت امور خارجه در واکنش به اين اظهارنظر رزمايش اخير در مرزهاي ارمنستان و جمهوري آذربايجان را اقدامي معمول و برنامه ريزي شده خواند که از مجاري رسمي نيز قبل از برگزاري به اطلاع همسايگان ذيربط رسيده است. علاوه بر اين، عصر ديروز (پنجشنبه) 19 آبان ماه سفير جمهوري آذربايجان در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد.

علي اف در نشست امروز سازمان کشورهاي ترک نيز گفت: «فکر ميکنم زمان آن فرا رسيده که مسائلي مانند حفظ حقوق، امنيت و هويت ملي هموطنان خود را که خارج از کشورهاي عضو «سازمان کشورهاي ترک» زندگي ميکنند، در نظر داشته باشيم».

او در گزافهگوييهايي جديد با اشاره به اينکه نسل جوان در جهان ترک بايد فرصت تحصيل به زبان مادري خود را در مدارس کشورهاي محل زندگي خود داشته باشند، مدعي شد: «متاسفانه اکثر 40 ميليون آذربايجاني ساکن خارج از مرزهاي جمهوري آذربايجان هستند و از اين فرصتها محروم
شده اند».

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.