روزنامه پاساير نويه پرسه آلمان در گزارشي به عواقب سخت بحران دولتي در آلمان براي شهروندان آلماني پرداخته و نوشت: توقف روند تصويب بودجه، فقدان شغل و عدم اطمينان زياد ناشي از بحران دولتي در آلمان ميليون ها نفر را تحت تأثير قرار داده است.
در ادامه آمده است: درست حالا و در جريان يک بحران اقتصادي، در ميانه جنگ در اوکراين و در شرايط عدم اطمينان بزرگ پس از انتخابات در ايالات متحده آمريکا ائتلاف دولتي موسوم به چراغ راهنمايي در برلين در حال فروپاشي است.
آلمانيها خواهان برگزاري انتخابات مجدد سريع تر هستند
در اين شرايط در نظرسنجي شبکه «آ ار دي» آلمان که در روز پنجشنبه منتشر شد 65 درصد موافق برگزاري هر چه سريعتر انتخابات جديد پارلمان آلمان بودند. در نظر سنجي ديگري که زد دي اف انجام داده است هم 54 درصد موافق برگزاري انتخابات زودتر از آنچه اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در نظر دارد، هستند. با اين وجود، اين هرج و مرج سياسي پيامدهايي دارد که تقريباً همه در کشور آن را احساس مي کنند.
در ادامه اين مطلب آمده است: فروپاشي ائتلاف چراغ راهنمايي به اين معني است که دولت باقي مانده سوسيال دموکرات و سبزها ديگر اکثريت خود را در پارلمان المان حتي براي تصويب بودجه فدرال ندارد. حالا آنچه که ظاهرا مسئله اي فني به نظر مي رسد ميليون ها نفر را تحت تاثير قرار مي دهد. اگر بوندستاگ به دولت اجازه ندهد که بدهي هاي بيشتري بپذيرد، ممکن است در اوايل امسال بودجه مسدود شود. به عنوان مثال، ممکن است اين اتفاق بيفتد که يارانه براي ساخت خانه ديگر در دسترس نباشد.
در ادامه آمده است: اگر دولت آلمان نتواند بودجه 2025 را تصويب کند، سال آينده با مديريت بودجه موقت آغاز مي شود. سپس مزاياي اجباري مانند مزاياي شهروندي پرداخت خواهد شد. با اين حال، هر مزايايي که اجباري نباشد، در قانون پيش بيني نشده باشد يا از قبل شروع شده باشد، ممکن است متوقف شود. در اين شرايط هزاران کارمند با قراردادهاي پروژه اي بايد نگران تمديد قرارداد در ابتداي سال آينده باشند. به عبارت دقيق، اين بدان معني است که مشاغل بيشتري در معرض خطر نابودي قرار مي گيرند.
کريستين ليندنر، وزير دارايي سابق آلمان که در اثر تشديد مناقشات بودجهاي از سمت خود اخراج شد در واقع کمکهاي ميلياردي را نه تنها براي شرکت ها، بلکه بخصوص براي شهروندان عادي برنامه ريزي کرده بود. اکنون کاملاً مشخص نيست که آيا اين کمک ها واقعاً محقق خواهد شد يا خير، زيرا دولت باقي مانده به کمک اتحاديه احزاب متحد مسيحي در اپوزيسيون نياز دارد.
در اين شرايط همچنين خطر بار مالياتي بالاتر وجود دارد. ائتلاف دولتي از هم فرو پاشيده در واقع مي خواست تضمين کند که ماليات دهندگان از تورم بالا آسيب بيشتري نخواهند ديد. اکنون ممکن است شهروندان مجبور باشند به دليل افزايش نرخ ماليات، هزينه بيشتري به نهادهاي مالياتي بپردازند.
در بخش ديگري از اين مطلب آمده است: بهر حال بحران دولتي در آلمان بسياري را با ترديدهاي اساسي مواجه کرده است.در اينجا اين پرسش مطرح است که آيا سياست واقعاً پس از يک انتخابات جديد دوباره آرام تر و قابل پيش بيني تر مي شود؟
ضعف اقتصادي بيشتر در انتظار آلمان
فورلندر، از کارشناسان علوم سياسي در اين باره ميگويد: ما بحرانهاي زيادي داريم که به طور همزمان ما را تحت فشار قرار داده و ناآرام ميکنند. ما در واقع به يک نشانگر جهت دار نياز داريم. در غير اين صورت اين ترس وجود دارد که مسير به زودي دوباره تغيير کند.
فراتزشر، رئيس انستيتو DIW پيش بيني کرده است: پايان دولت چراغ راهنمايي، عدم اطمينان و فلج سياسي را در ماههاي آينده افزايش خواهد داد. اين احتمالاً باعث آسيب اقتصادي بيشتر و تضعيف اقتصاد آلمان در زماني ميشود که دولت بايد با سرمايهگذاريهاي اضافي در مراحل مختلف اقتصاد را تحريک کند. در اين صورت بحران يا رکود تقويت ميشود.
احزاب دولت ائتلافي آلمان به رهبري «اولاف شولتز» بعد از مذاکرات طولاني در نهايت نتوانستند به راه حلي در مناقشات بودجهاي و اقتصادي دست پيدا کنند و اين ائتلاف با برکناري وزير دارايي توسط شولتز بعد از حدود سه سال حکومتداري دچار فروپاشي شد.
در اثر تشديد اين مناقشات اولاف شولتز، صدراعظم آلمان از حزب سوسيال دموکرات کريستين ليندنر، وزير دارايي را از سمت خود برکنار کرد و اين پاياني بر اين ائتلاف سه حزبي در آلمان بود.
بر اساس تصميمات اتخاذ شده قرار است در ماه مارس انتخابات مجدد برگزار شود.
در 15 ژانويه، شولتز مي خواهد از بوندستاگ راي اعتماد بخواهد - با اين انتظار که پارلمان به او اعتماد خود را ابراز نخواهد کرد ،بنابراين او اکثريت را به دست نخواهد آورد. در اين صورت صدراعظم ميتواند از رئيس جمهور فدرال آلمان بخواهد که بوندستاگ را منحل کند. شولتز اعلام کرده که که پارلمان ميتواند راه را براي انتخابات زودهنگام باز کند و اين راي گيري ميتواند حداکثر در پايان ماه مارس انجام شود.
اکنون مسئله بزرگ اين است که بودجه فدرال 2025 چه خواهد شد. ديگر اکثريت ائتلاف چراغ راهنمايي براي اين کار وجود ندارد. اگر بودجه اي تصويب نشود، از ژانويه به اصطلاح بودجه موقت اعمال مي شود. سپس فعلاً صرف هزينه هايي که براي حفظ اداره و انجام تعهدات قانوني لازم است امکان پذير است.
لغو سفر «اولاف شولتز» به کنفرانس اقليمي آذربايجان
به نوشته روزنامه دي ولت آلمان پس از فروپاشي ائتلاف دولتي آلمان موسوم به چراغ راهنمايي اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان سفر خود به کنفرانس آب و هوا در آذربايجان را که براي هفته آينده برنامه ريزي شده بود، لغو کرد. سخنگوي دولت در پاسخ به اين سوالي به خبرگزاري آلمان اين خبر را اعلام کرد. اين سفر براي 11 و 12 نوامبر برنامه ريزي شده بود.
در روزهاي سهشنبه و چهارشنبه، سران کشورها از سراسر جهان به باکو سفر کرده و در جلسه عمومي با اين محوريت سخنراني خواهند کرد. در ابتدا مشخص نبود که چه کسي به جاي شولتز نماينده آلمان در اين نشست خواهد بود.
منبع: تسنيم
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.