رئيس گروه کنترل و تضمين کيفيت کيفي آزمايشگاههاي سازمان پزشکي قانوني کشور گفت: عمده اشکال دارويي با ظاهر زيبا که در اختيار بيماران به قصد کاهش وزن قرار ميگيرند حاوي متآمفتامين (شيشه) هستند.
مريم اخگري درباره پروندههاي ارجاعي به سازمان پزشکي قانوني کشور در رابطه با مسموميتها گفت: مواردي که در خصوص مسموميتها به سازمان پزشکي قانوني ارجاع ميشود، در آزمايشگاههاي اين سازمان بررسي ميشود. موارد مسموميت در رابطه با استفاده افراد از انواع داروها، سوء مصرف مواد، الکلهاي تقلبي و داروهاي تقلبي است که منجر به مسموميت و فوت مصرفکننده ميشود که براي تعيين علت فوت در هر يک از موارد، پروندهاي تشکيل ميشود.
وي ادامه داد: مسموميت با مشروبات الکلي تقلبي که عمدتا حاوي متانول هستند، در برخي از مقاطع زماني اتفاق ميافتد. بزرگترين حادثه مسموميت جمعي بر اثر مصرف مشروبات الکلي تقلبي حاوي متانول در کشور همزمان با شيوع ويروس کرونا در برخي استانها مشاهده شد. از اسفنده ماه 1398 بر اساس آمارهاي رسمي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي هموطنان ما به علت مسموميت حاد بر اثر متانول به بيمارستانها و مراکز درماني در کشور مراجعه کردند. در نتيجه مصرف متانول، کوري يا مرگ براي هموطنان ما اتفاق افتاد.
اخگري با بيان اينکه بر اساس آمار سازمان پزشکي قانوني کشور موارد متعدد از مرگ بر اساس شواهد و مستندات باليني و آزمايشگاهي در اثر مسموميت با متانول در کشور گزارش شده است، گفت: تمامي متوفيات پس از ارجاع به سازمان پزشکي قانوني کشور بررسي شده و براي تعيين علت فوت انواع الکلها، داروها، سموم و مواد مخدر و محرک در نمونههاي اخذ شده مورد بررسي قرار ميگيرند.
آزمايشگاههاي سمشناسي قانوني در 31 استان کشور مجهز به دستگاههاي پيشرفته بوده و مسئوليت بررسي و آناليز نمونهها را به عهده دارند. در واقع مشروبات الکلي تقلبي از غيرتقلبي قابل تشخيص نيستند و با ديدن، بوييدن و آتش زدن نميتوانيم آنها را از هم تشخيص دهيم و تنها راه شناسايي انواع الکلها بررسي به روشهاي دستگاهي آزمايشگاهي است.
وي با بيان اينکه از مکملهاي موجود در بازار سياه دارويي ايران ميتوان به مکملهاي گياهي نيروزا و افزايندة وزن، کاهندة وزن، افزايندههاي قواي جنسي و مکملهاي مورد استفاده در ترک اعتياد اشاره کرد، گفت: افراد سودجو با هدف دستيابي به نتيجة سريع و مورد پسند بيمار مبادرت به تهية فرآوردههاي گياهي با قيمتهاي گزاف ميکنند که نه تنها حاوي گياهان مختلف هستند بلکه حاوي مقادير نامشخصي از داروها بوده که نام هيچ يک از آنها روي برچسب دارو ذکر نشده است.
اخگري درباره پروندههاي مربوط به داروهاي لاغري که حاوي مواد مخدر شيشه است، گفت: جلسات متعددي در بررسي اين داروها با وزارت بهداشت برگزار شد. متاسفانه افراد سودجو براي اينکه بيماران يا افراد مصرف کننده در فاصله زماني کوتاهي به نتيجه دلخواه خود که همان کاهش وزن است، برسند، مبادرت به افزودن ترکيبات محرک مانند ترکيبات آمفتاميني يا به اصطلاح شيشه به کپسولهاي دستساز ميکنند و آنها را به عنوان داروهاي لاغري توزيع ميکنند. عمدتا بانوان و قشر جوان متقاضي اين داروها هستند. در خصوص اين داروها در سازمان پزشکي قانوني کشور تحقيقاتي انجام شد. عمده اشکال دارويي با ظاهر زيبا که در اختيار بيماران به قصد کاهش وزن قرار ميگيرند حاوي متآمفتامين (شيشه) است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.