اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

علت مسموميت‌هاي سريالي مشکوک دانش‌آموزان و دانشجويان چيست؟!

انتشار «بويي شبيه نارنگي» در زمان مسموميت!

ماجراي مسموميت دانشجويان و دانش‌آموزان در مناطق مختلف کشور امسال بارها تکرار شده است؛ مسموميت دانشجويان دوم آذر ماه سال جاري و از دانشگاه صنعتي اصفهان با آلوده شدن 600 دانشجو آغاز شد و به گفته مسئولان دانشگاه، عامل آلودگي، باکتري شيگلاسونئي بود و مرکز بهداشت اصفهان هم بعد از بررسي وضعيت تعدادي از دانشجويان مبتلا، شيوع اين باکتري را ميان دانشجويان از طريق غذاي مسموم تاييد کرد.

علت مسموميت‌هاي سريالي مشکوک دانش‌آموزان و دانشجويان چيست؟!

به گزارش خبرگزاري تسنيم، اما ماجرا فقط به دانشگاه صنعتي اصفهان ختم نشد و پس از آن دانشجويان دانشگاه خوارزمي و صنعتي اراک نيز دچار مسموميت شدند.

در ادامه مسموميت دانشجويان، اين اتفاق براي دانشآموزان نيز رخ داد و از 9 آذر ماه امسال شاهد شروع مسموميتها در مدارس شهر قم بوديم و سريال مسموميت دانشآموزان همچنان ادامه دارد به گونهاي که در 8 حادثه مسموميت بيش از 12 مدرسه تحتالشعاع قرار گرفته و حدود 200 دانشآموز دچار مسموميت شدهاند!

 ماجراي مسموميت دانش‌‌آموزان فقط محدود به شهر قم نيست و در ساير مناطق کشور نيز شاهد تکرار چنين حوادثي هستيم به عنوان مثال 12 آذر، انتشار گاز مونواکسيدکربن در يک مدرسه شبانهروزي در شهر ساري منجر به مسموميت 50 دانشآموز شد يا اينکه 26 دي، 30 دانشآموز مدرسه فرزانگان اردبيل با گاز مونوکسيد کربن دچار مسموميت شدند.

با اين حال آنچه در مدارس قم متفاوت با ساير مناطق کشور است، ادامهدار شدن ماجراي مسموميت دانشآموزان است و در آخرين مورد، روز گذشته نيز 37 دانشآموز دچار مسموميت شدند.

در تماسي که خبرنگار اجتماعي تسنيم با يکي از مدارس درگير اين حادثه در شهر قم داشت، مسئولان مدرسه از «انتشار بويي شبيه نارنگي» و پس از آن سرگيجه و بد شدن حال دانشآموزان سخن گفتند!

دانشآموزان نيز از علائمي همچون سردرد، سرگيجه، سستي بدن، عدم توانايي راه رفتن و بيحالي ميگويند. برخي والدين نيز از ادامه عوارضي همچون سرگيجه و بيحالي دانشآموزان با گذشت چندين هفته از وقوع حادثه خبر ميدهند!

 

موتورخانه مدارس مقصر است؟!

 

اگر چه احمد اميرآبادي فراهاني؛ نماينده مردم قم در مجلس به نقل از وزير آموزش و پرورش منشأ مسموميت دانشآموزان را استنشاق گاز آمونياک از سيستمهاي گرمايشي مدارس اعلام کرد اما يوسف نوري؛ وزير آموزش و پرورش درباره دلايل وقوع اين اتفاق به خبرنگار تسنيم گفت: گروهي در حال بررسي ماجرا هستند البته برخي به ما گفته بودند علت حادثه گاز منواکسيدکربن است؛ در اين باره از آتشنشاني سؤال پرسيدم که گفتند در برخي مدارس نشست گاز در موتورخانه وجود داشت.

وي با ابراز اينکه «اعلام کرديم وضعيت موتورخانه مدارس اصلاح شود»، گفت: برخي دلايل مختلفي را براي اين حادثه مطرح کردند که فرصتي براي بررسي داده شده است البته علت حادثه گاز آمونياک نبوده است و از رئيس آتشنشاني قم هم در اين باره پرسيدم که آن را رد کرد.

 

دانش‌‌آموزان براي بررسي تخصصي به تهران اعزام شدند

 

از سوي ديگر، دکتر مجيد محبي، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي قم نيز در اين باره تأکيد کرده که «هيچ علامتي دال بر مسموميت با آمونياک در دانشآموزان بستري در مراکز درماني مشاهده نشده و  هنوز به عامل مشخصي در خصوص اين حادثه دست نيافتهايم.

به گفته او، حدود دو ماه است که در برخي مدارس قم، علائمي از وجود يک گاز استنشاقي باعث سوزش گلو، سرفه، تهوع، ضعف عضلاني و تنگي نفس در دانشآموزان ميشود و هر بار که به صحنه مراجعه ميکنيم، تعدادي از دانشآموزان به بيمارستان منتقل و بيشتر آنها با چند ساعت تحت نظر قرار گرفتن ترخيص ميشوند البته در برخي علائم شديدتر بود که به مدت يک هفته بستري شدند تا بررسي دقيقتري انجام شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي قم گفت: تمام آزمايشات و بررسيها از جمله امآرآي، نوار عصب و عضله در تمام دانشآموزان طبيعي بوده و هيچ مشکل ساختاري ملاحظه نشد همچنين بررسي سازمانهاي مسئول براي شناسايي عامل براساس نمونهبرداري از محيط و دانشآموزان نشان داد که تاکنون هيچ عامل خارجي شناسايي نشده است.

محبي تأکيد کرد که اين ماجرا قطعاً عامل خارجي دارد و فرضيههاي مختلفي مطرح و در حال بررسي است به عنوان مثال در يک مورد مسموميت با گاز CO وجود داشت که موتورخانه مدارس بررسي شد اما نميتوان گفت عامل مسموميتها گاز CO بوده است؛ مسئولان در حال بررسي دقيقتر هستند و در دو روز گذشته تعدادي از دانشآموزان براي آزمايشهاي تخصصي به تهران اعزام شدند و منتظر نتايج آزمايشهاي جديد هستيم.

اگر چه وزير آموزش و پرورش گفته، دليل اين حادثه ميتواند فرسودگي و نشست گاز از موتورخانه مدارس باشد اما اين پرسش مطرح است که آيا ميتوان پذيرفت، موتورخانه همگي مدارس در يک بازه زماني کوتاه دچار مشکل شده که منجر به اين اتفاقات شده است؟! به گفته وزير آموزش و پرورش در دو روز تعطيلي مدارس، سيستم گرمايشي مدارس بررسي و اصلاح شد! اما با اين توضيحات وزير، چرا مجدداً روز يکشنبه اين مسموميتها تکرار شد؟ آيا احتمال خرابکاري در اين اتفاقات مطرح است؟

 

احتمال عمدي بودن حادثه؟!

 

البته احمد حاجيزاده؛ معاون سياسي و امنيتي استانداري قم احتمال عمدي بودن حادثه را محتمل دانسته و ميگويد: از ابتداي اعلام حادثه و مسموميت براي دانشآموزان قمي در نهم آذر ماه، کميتهاي ويژه با ترکيبي از دستگاههاي مختلف استاني و ملي تشکيل و پيگيريها به صورت روزانه دنبال شد و يکي از احتمالها، عمدي بودن حادثه است و توسط تيمهاي مختلفي با تجهيزات فني دقيق وضعيت ايمني مدارس از جهتهاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت و اشکالهاي احتمالي نيز رفع شد.

احمد اميرآبادي فراهاني؛ نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي هم درباره چرايي مشخص نشدن علت مسموميت دانشآموزان گفت: موضوع مسموميت دانشآموزان قمي، «مشکوک» است و تمامي دستگاههاي انتظامي و امنيتي و مجموعه خدمات شهري پيگير هستند تا مبدأ اين مسموميت را پيدا کنند؛ تاکنون چندين جلسه با حضور مسئولان امنيتي و انتظامي برگزار شده اما فعلاً نتوانستيم به اطلاعات دقيقي درباره اين موضوع دست پيدا کنيم.

با وجود آنکه 12 بهمن ماه، حجتالاسلام و المسلمين حسن غريب؛ دادستان قم در جلسه بررسي ابعاد مسموميتهاي مدارس استان قم گفت که تمامي دستگاههاي استان تا حصول نتيجه و آرامش خاطر خانوادهها براي مديريت صحيح و شايسته اين امر بسيج شوند تا شاهد حوادث مشابه و ناگواري در اين زمينه نباشيم و معاون دادستان قم نيز گفته بود: از شروع اين حوادث، کارگروه ويژهاي براي بررسي موضوع تعيين و اقدامات و وظايف هر يک از دستگاهها پيگيري و رصد شد و پيگيري و نظارت بر امور تا حصول نتيجه قطعي ادامه خواهد داشت.

اما تا به امروز  هنوز علت دقيق ماجرا مشخص نشده و تاکنون هيچ پاسخ روشني درباره آن ارائه نشده است.

آنچه هماکنون افکار عمومي جامعه و والدين نگران دانشآموزان منتظر آن هستند، مشخص شدن ابعاد ماجرا و چرايي وقوع اين مسموميتها است، موضوعي که تا به امروز از سوي مسئولان صرفاً در حد احتمال عمدي بودن ماجرا مطرح شده و دليل آن همچنان در ابهام باقي مانده است.

آيا گذشت بيش از دو ماه از نخستين حادثه مسموميت (9 آذر)، زمان کافي براي بررسي ابعاد موضوع و اعلام آن به والدين نگران دانشآموزان نبوده است؟

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.