اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

عربستان پيشنهاد محو فلسطين را مطرح کرده است

منابع خبري صهيونيستي گزارش دادند که عربستان سعودي به زعم حل مسئله فلسطين، پيشنهادي مطرح کرده است که در راستاي محو و نابودي اين کشور است.

عربستان پيشنهاد محو فلسطين را مطرح کرده است

شبکه هفت رژيم صهيونيستي گزارش داد، راهکار سعودي، «زمينه را براي به رسميت شناختن اسرائيل فراهم ميکند. اين راهکار مبتني بر الحاق بخشهايي از کرانه باختري و غزه به اردن است تا آنچه پادشاهي فلسطين هاشمي ناميده ميشود، تشکيل شود.

پايگاه خبري المعلومه ضمن ترجمه اين مطلب، به نقل از اين شبکه گزارش داد، بر اساس اين طرح، «حکام هاشمي کنوني در اردن، بر [فلسطين هاشمي] حکومت خواهند کرد و پايتخت آن نيز امان خواهد بود، نه قدس».

اين شبکه با اشاره به مذاکرات محرمانه محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين و بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم موقت صهيونيستي براي بررسي طرح سعودي، تأکيد کرد، چنين مذاکراتي نشان ميدهد که سازمان آزاديبخش فلسطين (ساف) «خواستار حاکميت بر کرانه باختري و مناطق نخواهد بود که اسرائيل در جنگ شش روزه سال 1967 به اشغال خود درآورد.

بنا بر اين گزارش، اين اقدامات، به معناي «نابودي کامل طرح سياسي موسوم به راهکار دو دولتي است که سازمان ملل از سال 2016 اجراي آن را بر عهده گرفته است».

اين شبکه تأکيد کرد، اين پيشنهاد، بر خلاف پيشنهاد پيشين عربستان است که سال 2002 مطرح کرد. در آن زمان، عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه پيشين سعودي، طرح صلح عربي را مطرح کرد که بر اساس آن، رژيم صهيونيستي ميبايست از همه اراضي اشغالي 1967 خارج ميشد و تشکيل کشور مستقل فلسطين به پايتختي قدس شرقي را به رسميت ميشناخت و در ازاي آن، صلح فراگير برقرار ميشد.

شبکه هفت صهيونيستي در پايان گزارش داد، آنچه مايه تعجب است اينکه عبدالله دوم پادشاه اردن، محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان و محمد بن سلمان وليعهد سعودي، مخالف اين پيشنهاد نيستند؛ هر چند اين مسئله بر خلاف سياستهايي است که طي چند دهه مدعي در پيش گرفتن آن بودند. ظاهرا راهکار سعودي، «به خوبي در حال اجراست و رسانهها و سازمان ملل هم تا به اين لحظه، سکوت اختيار کردهاند».

در همين ارتباط، بنيامين نتانياهو اول اسفند ماه جاري در کنفرانس رؤساي سازمانهاي يهودي آمريکايي در قدس اشغالي به تمجيد از برقراري روابط (علنيسازي روابط) با دولت عربستان سعودي پرداخت.

 نتانياهو که غرق در بحران سياسي است، مدعي شد که جهان عرب «مقابله با تهديد ايران» را اولويت خود ميداند و اين موضوع باعث همگرايي اين کشورها با اسرائيل شده است.

به نظر ميرسد که منظور نتانياهو از جهان عرب، صرفا چند کشور سازشگر باشد و او اينگونه موج نفرت از صهيونيسم در جهان عرب را ناديده گرفته است.

نخستوزير رژيم صهيونيستي سپس به گامهاي برداشته شده در راستاي عليسازي روابط با دولت سعودي اشاره کرد و ادعا کرد که برقراري روابط با رياض «يک رويداد تاريخي براي جايگاه اسرائيل در خاورميانه است».

او افزود: «حرکت به سوي برقراري روابط حسنه با عربستان سعودي را همراستا با هدف توقف تهديدات ايران پيش ميبريم و اين دو هدف به يکديگر مرتبط هستند به شکلي که در صورت رابطه با سعوديها همکاري تنگاتنگي براي مهار ايران شکل خواهد گرفت و اگر اين اهداف محقق شود، يک پرش بسيار مهم انجام دادهايم».

نتانياهو در خصوص چشمانداز اقتصادي رابطه رژيم صهيونيستي و عربستان سعودي نيز گفت: «يکي از احتمالات اقتصادي اتصال شبه جزيره عربي به بندر حيفا از طريق يک خط آهن از سمت اردن است. اين طرح به خطوط راهآهن دوره عثماني که بخشي از آن از حيفا و بيت شون عبور ميکرد، متمرکز خواهد بود».

او همچنين گفت که در صورت برقراري رابطه ميان تل آويو و رياض، ممکن است خط لوله نفت به جاي عبور از درياي سرخ براي ورود به مديترانه از فلسطين اشغالي عبور کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.