در حالي که رياض ميگويد قصد سازش کردن با اسرائيل را ندارد، بانک جهاني در گزارشي اذعان داشت که عربستان سعودي يک جاده ترانزيتي براي رسيدن کالا به اسرائيل گشوده است.
«عمليات يمنيها در درياي سرخ بخشي از ترازيت کالا به اسرائيل را از دريا به مسير زميني عبوري از عربستان انتقال داد» اين بخشي از گزارش ديروز بانک جهاني است.
بانک جهاني تأييد کرد که کشورهاي حوزه خليج فارس به رهبري عربستان سعودي به دنبال توسعه پل زميني انتقال کالا به اسرائيل هستند.
شبکه المسيره، رسانه دولت يمن با اعلام اين خبر تاکيد کرد ايجاد پل زميني به اسرائيل مويد تلاش رژيمهاي خائن و سازشگر براي رفع محاصره دريايي دشمن صهيونيستي و در عين حال منفعل ماندن در قبال محاصره خفهکننده مردم غزه توصيف کرد.
جاده ترانزيت کالا از کشورهاي عربي به اسرائيل با پايان مهلت چهار روزه نيروهاي مسلح يمن به ارتش اسرائيل براي رفع محاصره نوار غزه احيا شده است.
سيد عبدالملک الحوثي رهبر انقلاب يمن شامگاه سه شنبه اعلام کرد که با پايان اين ضرب الاجل، عمليات عليه کشتيهاي مرتبط با اسرائيل که به دنبال آتشبس غزه متوقف شده بود به دليل اقدام اسرائيل در بستن گذرگاههاي نوار غزه از سر گرفته ميشود.
رژيم صهيونيستي از دوازدهم اسفندماه دومين روز ماه مبارک رمضان در نوار غزه همه گذرگاههاي اين منطقه را به روي ورود کمکهاي بشردوستانه بسته است.
اين در حالي است که بر اساس توافق آتشبس موقت بين رژيم صهيونيستي و حماس که از نوزدهم ژانويه برابر با 30 ديماه اجرايي شد اين رژيم متعهد شده بود اجازه ورود بيوقفه روزانه 600 کاميون کالا و کمکهاي بشردوستانه به نوار غزه را بدهد.
در گزارش بانک جهاني در اين خصوص آمده که عمليات نظامي در درياي سرخ منجر به تغيير در بخشي از حمل و نقل دريايي به زميني از طريق شبه جزيره عربستان شده است.
اين بانک توضيح داد که عمليات درياي سرخ باعث ايجاد يک مسير زميني جايگزين براي انتقال کالا با کاميون از طريق عربستان سعودي براي رسيدن به اسرائيل و فراتر از آن شد.
به گفته بانک جهاني مسير زميني به اسرائيل و ديگر کشورها منجر به افزايش 15 درصدي فعاليت ها در بندر الدمام عربستان شده است.
المسيره نوشت با اين حساب عربستان سعودي مسئوليت اصلي شکستن محاصره دريايي دشمن صهيونيستي را بر عهده گرفته است.
بانک جهاني توضيح داد که محموله هايي که از بندر ينبع در ساحل غربي عربستان سعودي در کرانه درياي سرخ عبور مي کردند به بندر دمام منتقل شده اند.
بانک جهاني همچنين آورده است زمان تحويل کالا براي وارد کنندگان اروپايي از زمان آغاز عمليات يمني ها در درياي سرخ افزايش قابل توجهي داشته است و کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس هم راه حل هايي جايگزين نظير ايجاد جاده زميني جديد به کار گرفته اند که بنادر حاشيه خليج فارس را به بندر حيفا در اسرائيل متصل ميکند.
در اين گزارش تاکيد شده که بحراني که در يمن شروع شد(حمله به کشتي هاي مرتبط با اسرائيل) گسترده شده و مناطق دريايي راهبردي در درياي عرب و شمال غرب اقيانوس هند گسترش يافته است.
روزنامه عبري معاريو هم گزارش داده که عربستان سعودي به همراه امارات و اردن، يک کريدور زميني جديد براي حمل کالا به اسرائيل راهاندازي کرده است که به کاهش زمان و هزينههاي حملونقل کمک ميکند.
اين پل زميني با موافقت وزارت جنگ اسرائيل و کابينه نتانياهو، 80 درصد در زمان و هزينه حملونقل از طريق درياي سرخ و کانال سوئز صرفهجويي ميکند.
در مسير نخست اين کريدور، بندر جبل علي در دبي به بندر حيفا در اسرائيل متصل کرده و از رياض و امان ميگذرد. اين مسير 2550 کيلومتر و 93 ساعت طول ميکشد. مسير دوم، از منامه بحرين به حيفا ميرود و مسافتي حدود 1700 کيلومتر و 50 ساعت دارد.
اين کريدور به شرکتهاي کشتيراني اسرائيلي اجازه ميدهد تا از بنادر امارات و عربستان کالاها را تخليه کرده و با کاميون به اسرائيل منتقل کنند. در حالي که هزينه حمل بار دريايي به 8000 دلار افزايش يافته، اين کريدور زميني هزينهها را 20 درصد کاهش ميدهد و زمان حمل کالا را از چند هفته به دو تا سه روز تقليل ميدهد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.