وزارت بازرگاني عراق اعلام کرد عراق چهارمين اقتصاد بزرگ عربي در سال 2025 خواهد بود و ارزش مبادلات خارجي اين کشور با 11 کشور در نيمه نخست سال 2024 به 65 ميليارد دلار افزايش يافت.
«محمد حنون» سخنگوي وزارت بازرگاني عراق گفت: عراق به عنوان يک بازيگر اقتصادي مهم در منطقه شناخته ميشود، چرا که شاهد رشد چشمگيري در حجم مبادلات تجاري عراق با کشورهاي عربي هستيم و اين کشور در حال تقويت نقش اقتصادي خود در سطح منطقهاي و بينالمللي است.
وي افزود: ارزش مبادلات تجاري بين عراق و 11 کشور در نيمه نخست سال 2024 به 65 ميليارد دلار رسيد که اين رقم نسبت به دوره مشابه در سال 2023 حدود 10 درصد افزايش نشان ميدهد.
حنون تصريح کرد: ارزش مبادلات تجاري بين عراق و عربستان سعودي در سال 2024 به 1.3 ميليارد دلار رسيد که نشان دهنده افزايش قابل توجه در مقايسه با سالهاي گذشته است. همچنين ارزش مبادلات تجاري عراق با اردن نيز در سال گذشته با رشد 45.6 درصدي از مرز يک ميليارد دلار فراتر رفت. امارات نيز سال گذشته کالاهايي به ارزش 22 ميليارد دلار به عراق صادر کرد.
حنون خاطر نشان کرد: نقش اقتصادي عراق در منطقه و جهان در حال رشد است به طوري که طبق گزارش مجله آمريکايي CEOWORLD، عراق در سال 2025 رتبه 51 جهاني و رتبه چهارم در بين کشورهاي عربي از نظر بزرگي اقتصاد را کسب ميکند.
سخنگوي وزارت بازرگاني عراق درباره پروژه «جاده توسعه» نيز گفت: اين پروژه 17 ميليارد دلاري با هدف تبديل کردن عراق به يک مرکز منطقهاي حمل و نقل طراحي شده است بهگونهاي که مناطق جنوبي عراق را به مرزهاي ترکيه در شمال متصل ميکند و نقش اقتصادي عراق را در منطقه تقويت خواهد کرد.
حنون همچنين با اشاره به برگزاري اجلاس سران عرب در بغداد گفت: عراق در تلاش است از طريق ميزباني اين اجلاس، توجهها را به موضوعات مهمي چون امنيت غذايي، توسعه پايدار و تدوين يک استراتژي عربي براي امنيت غذايي جلب کند. عراق همچنين بر حمايت از ابتکارات مربوط به هوش مصنوعي، انرژي، آب و آموزش تأکيد دارد تا به توسعه پايدار در منطقه کمک کند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.