کميته مالي پارلمان عراق، با هدف مقابله با تحريمهاي آمريکا عليه سيستم بانکي اين کشور، چهارشنبه گذشته خواستار فروش نفت به ارزهاي ديگري بجز دلار آمريکا شد.
در بيانيه کميته مالي پارلمان عراق آمده است: وزارت خزانهداري آمريکا همچنان از بهانه پولشويي براي وضع تحريم عليه بانکهاي عراقي استفاده ميکند. اين روند، مستلزم يک موضع ملي براي پايان دادن به اين تصميمات خودسرانه است. در اين بيانيه خاطرنشان شده که اعمال تحريمها عليه بانکهاي عراقي، تلاشهاي بانک مرکزي براي تثبيت نرخ دلار و کاهش شکاف فروش بين نرخهاي رسمي و موازي را تضعيف کرده و تحليل ميبرد.
کميته مالي بر رد اين شيوهها به دليل اثرات آن بر معيشت شهروندان تاکيد کرد و مجددا از دولت و بانک مرکزي عراق خواست براي انجام اقدامات سريع عليه سلطه دلار از طريق متنوع سازي ذخاير ارزي خارجي، اقدام کنند.
واشنگتن در هفته گذشته بانک الهدي عراق را به اتهام واهي پولشويي تحريم کرد. چند بانک ديگر هم در سال ميلادي گذشته، هدف تحريمهاي مشابه قرار گرفتند.
اين بيانيه در همان روزي صادر شد که يکي از مقامات ارشد خزانه داري آمريکا گفت: واشنگتن از بغداد انتظار دارد در شناسايي و مختل کردن منابع مالي جناحهاي مقاومت در عراق، کمک کند.
دولت عراق به دليل تلاشهايش براي تسهيل ديپلماتيک خروج نيروهاي آمريکايي از عراق و تعديل حضور آمريکا در عراق به يک نقش مستشاري، با فشار واشنگتن مواجه شده است. آمريکا، کنترل قابل توجهي بر سيستم مالي عراق اعمال ميکند. به دليل تحريمهاي آمريکا، بغداد براي پرداخت بدهيهاي سنگين انرژي به ايران، با مشکل مواجه شده است. بعلاوه، درآمدهاي نفتي عراق به بانک فدرال رزرو نيويورک منتقل ميشود. بغداد براي دسترسي به اين منابع مالي، به مجوز آمريکا نياز دارد.
دولت عراق اخيرا ابراز اميدواري کرده است که به سمت دلارزدايي حرکت کند. يک منبع دولتي در 14 نوامبر به خبرگزاري دولتي عراق گفته بود: عراق قرار است چندين اقدام اقتصادي جديد را براي تقويت بيشتر پول ملي در برابر دلار آمريکا اجرا کند. دولت عراق در ماه مه گذشته، ممنوعيت استفاده از دلار آمريکا را براي تراکنشهاي شخصي و تجاري اعلام کرد.
بر اساس گزارش اويل پرايس، حسين موانس، نماينده عراقي و عضو کميته مالي پارلمان اين کشور، سال گذشته در مصاحبه اختصاصي با پايگاه خبري کِرَدِل گفت: واضح است که عراق از نظر اقتصادي تحت تسلط آمريکا است و دولت ما واقعا پول خود را کنترل نمي کند يا به آن دسترسي ندارد. بر اين باوريم که خارج شدن از سلطه دلار بسيار مهم است، به خصوص که دلار، به ابزاري براي تحريم کشورها تبديل شده است. زمان آن فرا رسيده است که عراق به پول ملي خود، تکيه کند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.