اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

وزير آموزش و پرورش مطرح کرد:

عامل اصلي جاماندگي از تحصيل در ايران فقر است

معصومه نجفي پازوکي، معاون ابتدايي وزير آموزش و پرورش، امروز (5 شهريور 1402 ) اعلام کرد که حدود 160 هزار و 479 کودک شش تا 11 ساله ايراني امسال از ادامه تحصيل بازماندند. علي‌مراد صحرايي، وزير آموزش و پرورش، در پاسخ به سوال تابناک مبني برآنکه علت اصلي جاماندگي از تحصيل در ايران چيست؟ گفت: مهم ترين علت جاماندگي از تحصيل در ايران فقر است.

عامل اصلي جاماندگي از تحصيل در ايران فقر است

وي ادامه داد: بررسي موضوع  جاماندگي از تحصيل با توجه به مقطع تحصيلي صورت ميگيرد و نيازمند تحليل دقيقي است. اما به صورت کلي دلايل متعددي در اين زمنيه وجود دارد. به عنوان مثال پس از اتمام پاندمي کرونا تمام کشورهاي جهان با پديده ترک تحصيل دانشآموزان مواجه شدند و کشورما نيز از اين قاعده مستثني نبود.

صحرايي افزود: يکي ديگر ازدلايل جاماندگي از تحصيل در ايران تضعيف بستر مدارس ابتدايي عشايري، روستا مرکزي و شبانه روزي است. به اين ترتيب تقويت زيرساختهاي اين مدارس در دستور کار دولت قرار گرفته است.

وي درباره علل جاماندگي از تحصيل در مقطع متوسطه نيز توضيح داد: در يک روستا  تنها تا پايان مقطع ابتدايي مدرسه وجود دارد و دانشآموزاني که تمايل به ادامه تحصيل داشته باشند بايد به مدارس شبانهروزي در ديگر روستاها نقل کنند. حال آنکه اين روزها تعداد اين مدارس (شبانهروزي) در کشور کاهش پيدا کرده است.

 

علت جاماندگي از تحصيل در ايران چيست؟

صحرايي در پاسخ به سوال تابناک مبني بر اينکه مهمترين علت جاماندگي از تحصيل در دانشآموزان ايراني چيست؟ اظهار کرد: فقر يکي از مهمترين مولفههاي انسداد تحصيل به حساب مي‌‌آيد. در حال حاضر استانهايي که دهک‌‌هاي پايينتري از جامعه را شامل ميشوند با انسداد تحصيلي بيشتري هم مواجه هستند.

وزير آموزش و پرورش ادامه داد: باين حساب مشخص است که ميان فقر و تحصيل رابطه مستقيم وجود دارد. به عنوان مثال استان سيستان بلوچيستان با اين چالش روبهرو است. به اين ترتيب يک کارگروه ويژه زير نظر معاون اول رئيس جمهور تشکيل شده است تا به اين موضوع رسيدگي شود. به صورت کلي پنج استان کشور با مسئله انسداد تحصيل به علت فقر مواجه هستند.

بر اساس اين گزارش، بررسيها نشان ميدهد که پنج استان سيستان و بلوچستان، خراسان رضوي، تهران، خوزسـتان و آذربايجانغربي داراي بيشترين فراواني مطلق بازماندگان از تحصيلاند. همچنين اسـتانهاي سيسـتان و بلوچسـتان، خراسـان رضوي، خوزستان، آذربايجانغربي و کرمان نيز به ترتيب بيشــترين آمار تارکان از تحصيل در سال 1401-1400 را به خود اختصاص دادهاند.

همچنين نوري وزير سابق آموزش و پرورش، در شبکه آموزش سيما اظهار داشت : طبق سرشماري سال 1395 تعداد 8 ميليون و 795هزار بيسواد مطلق در کشور وجود دارد.

در حال حاضر پوشش تحصيلي مقطع ابتدايي در کشور 98.6 درصد است اما 160 هزار و 373 نفر نيز جذب دوره ابتدايي نشدهاند.

بر اساس آخرين اطلاعات 970 هزار نفر بازمانده از تحصيل در کشور وجود داشت که از اين تعداد حدود 150 هزار نفر کاسته شده است.

صرفنظر از افت شديد کيفيت آموزش ، اين تعداد پرشمار افراد فاقد حداقل سطح سواد ، و کودکان و نوجوانان(آينده سازان ايران) ،بازمانده از تحصيل،  نگران کننده و مانع اساسي براي توسعه اجتماعي، فرهنگي ، سياسي و اقتصادي کشور محسوب مي شود.

حال بايد ديد وعده وزير آموزش و پرورش در زمنيه تشکيل کارگروه براي حل مشکل جاماندگان از تحصيل چقدر موثر واقع خواهد شد؟

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.