عوامل اصلي ايجاد بيماريهاي قلبي و عروقي به عنوان يکي از مشکلات عمده بهداشت عمومي در جهان و همچنين اهميت پيشگيري از اين بيماريها از جمله مباحثي بود که در نخستين کنگره بينالمللي کارديولوژي ايران مطرح شد.
به گزارش ايسنا، دکتر سيفاله عبدي - رئيس کنگره، به اهميت بهروزرساني دانش و تبادل تجربيات ميان پزشکان ايراني و بينالمللي اشاره کرد و گفت: اين رويداد فرصتي ارزشمند براي جامعه پزشکي ايران فراهم کرده تا با جديدترين روشهاي تشخيصي و درماني در سطح بينالمللي آشنا شوند.
عبدي تاکيد کرد که مباحثي نظير پيشگيري از سکتههاي قلبي و تشخيص سريع و دقيق در شرايط اورژانسي، از جمله موضوعات اصلي کنگره بوده و به پزشکان امکان ميدهد تا از پيشرفتهترين تکنيکها در اين حوزه بهرهمند شوند. هدف اصلي کنگره، افزايش سطح دانش و توجه ويژه به پيشگيري در درمان بيماريهاي قلبي است.
دکتر سزاوار - دبير علمي کنگره نيز موضوعات مرتبط با تکنولوژيهاي نوين و پيشرفتهاي علمي در تشخيص و درمان بيماريهاي قلبي را معرفي کرد و ضمن اشاره به به اهميت جراحيهاي کمتهاجمي و پيچيده افزود: اين روشها به پزشکان امکان ميدهند تا با دقت بيشتري به درمان بيماران بپردازند. لايوهاي زنده از کتلب انستيتو قلب و عروق شهيد رجايي و کتلب مرکز قلب تهران نيز اين امکان را فراهم ساخت تا شرکتکنندگان بهصورت همزمان مراحل مختلف جراحيهاي پيچيده و پروسههاي درماني پيشرفته را مشاهده کرده و از تجربيات متخصصان در اين حوزه بهرهمند شوند.
سزاوار تصريح کرد که اين فناوريها ميتوانند ايمني جراحيهاي قلبي را بهطور چشمگيري افزايش داده و نتايج بهتري براي بيماران رقم بزنند. در مجموع کنگره امسال فرصت مناسبي براي بررسي جديدترين تجهيزات و تکنيکهاي پزشکي را فراهم کرده است.
دبير علمي نخستين کنگره بينالمللي کارديولوژي ايران، به بررسي بيماريهاي قلب و عروق و عوامل ايجاد اين بيماريها پرداخت و گفت: بيماريهاي قلبي و عروقي از جمله مشکلات عمده بهداشت عمومي در جهان هستند و هر ساله تعداد زيادي از افراد را درگير ميکنند.
او با اشاره به اينکه عوامل مختلفي در بروز اين بيماريها مؤثر هستند، به چندين عامل اصلي اشاره کرد و گفت: فاکتورهاي ژنتيکي از جمله اين عوامل هستند؛ بنابراين تاريخچه خانوادگي يکي از مهمترين عوامل خطر براي بيماريهاي قلبي و عروقي است. افرادي که والدين يا بستگان درجه يک آنها سابقه بيماري قلبي دارند، بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماريها قرار دارند.
وي با اشاره به فشار خون بالا به عنوان يکي ديگر از ريسکفاکتورهاي بيماريهاي قلبي عروقي ادامه داد: فشار خون بالا يکي از اصليترين عوامل خطر براي بيماريهاي قلبي است. اين وضعيت ميتواند به مرور زمان به ديوارههاي عروق آسيب رسانده و منجر به مشکلاتي نظير سکتههاي قلبي يا مغزي شود.
او همچنين درباره چربي خون گفت: افزايش سطح کلسترول و تريگليسريد در خون ميتواند موجب تشکيل پلاکهاي چربي در ديوارههاي عروق شده و جريان خون را مسدود کند که اين امر احتمال بروز حملات قلبي و سکتهها را افزايش ميدهد.
سزاوار درباره ديابت نيز گفت: ديابت به ويژه در صورتي که کنترل نشود، ميتواند به عروق آسيب رسانده و خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را افزايش دهد. افرادي که ديابت دارند، ممکن است به دليل بالا بودن سطح قند خون، عروق آسيبديده و ضعف در عملکرد قلب داشته باشند.
او درباره استعمال سيگار و دخانيات هم گفت: دخانيات يکي از مهمترين عوامل آسيبرسان به قلب و عروق است. سيگار کشيدن موجب تنگ شدن عروق و افزايش فشار خون ميشود و به مرور زمان به سلامت قلب آسيب ميرساند.
بنابر اعلام روابط عمومي برگزاري اين کنگره؛ سزاوار همچنين سبک زندگي ناسالم را از ديگر عوامل خطر بروز بيماريهاي قلبي عروقي خواند و گفت: کمتحرکي، تغذيه نامناسب و استرسهاي مزمن از ديگر عوامل مهم در بروز بيماريهاي قلبي و عروقي هستند.
سزاوار بر اهميت تغيير سبک زندگي براي پيشگيري از اين بيماريها تأکيد کرد و گفت: انجام فعاليتهاي ورزشي منظم و تغذيه سالم ميتواند نقش مهمي در کاهش خطر ابتلا به اين بيماريها داشته باشد و به پزشکان و متخصصان توصيه کرد که علاوه بر درمان بيماريها، پيشگيري از ابتلا به اين بيماريها نيز بايد در اولويت قرار گيرد و اين امر تنها از طريق آموزش، تغيير سبک زندگي و نظارت بر عوامل خطر امکانپذير است.
در ادامه دکتر معدني - دبير اجرايي کنگره نيز ضمن اشاره به آخرين دستاوردهاي علمي و پژوهشي تاکيد کرد: اين کنگره بستري مناسب براي برقراري ارتباطات علمي بينالمللي فراهم کرده است. چنين رويدادهايي نه تنها موجب بهبود دانش و سلامت عمومي جامعه ميشوند بلکه سطح علمي جامعه پزشکي کشور را نيز ارتقا ميدهند. لايوهاي زنده از کتلبها نيز فرصتي را براي ايجاد ارتباطات حرفهاي و يادگيري عملي فراهم کرد که درک بهتري از روندهاي جراحي و درماني مدرن ارائه دهد. برگزاري اين کنگره گامي موثر در جهت ارتقاي سطح علمي و عملي جامعه پزشکي کشور در حوزه کارديولوژي محسوب ميشود. اميد است که اين رويداد بهصورت سالانه برگزار شده و نقش مؤثري در پيشگيري و درمان بيماريهاي قلبي و عروقي در ايران ايفا کند.
گفتني است؛ نخستين کنگره بينالمللي کارديولوژي ايران از 23 تا 25 آبان ماه در مرکز همايشهاي انستيتو قلب و عروق شهيد رجايي، با حضور متخصصان و پژوهشگران برجسته قلب و عروق برگزار شد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.