پنجشنبه شب منابع عبري از احتمال پيوستن يک کشور جديد به توافق صلح ابراهيم خبر دادند؛ توافقي که از سال 2020 با هدف عاديسازي روابط ميان رژيم صهيونيستي و شماري از کشورهاي عربي آغاز شد. به گفته اين منابع، قزاقستان کشور مورد نظر براي اين مسئله است.
رسانههاي عبريزبان و غربي در خبري اعلام کردند که در آينده قريبالوقوع، قزاقستان به صورت رسمي به اين توافق ملحق خواهد شد. جدا از واکنشهاي بينالمللي نسبت به اين خبر، واکنش صهيونيستها و رسانههاي عبريزبان به اين مسئله جالبتوجه بود. بسياري از صهيونيستها عاديسازي روابط با قزاقستان را اقدامي مضحک و خندهدار از سوي دولت نتانياهو و آمريکا قلمداد کردند؛ چرا که اين کشور از سالها قبل با رژيم صهيونيستي روابط رسمي برقرار کرده است.
اسرائيل و قزاقستان از سال 1992 (بلافاصله بعد از استقلال قزاقستان از اتحاد جماهير شوروي) روابط ديپلماتيک کامل دارند و سفارتهاي دو طرف در پايتختهاي يکديگر فعال است. حجم تجارت دوجانبه ميان دو طرف در سالهاي اخير به بيش از 1 ميليارد دلار رسيده و همکاريهاي فني، کشاورزي و دفاعي نيز در اين تجارت دو طرف به چشم ميخورد. قزاقستان در حال حاضر يکي از تأمينکنندگان اصلي نفت اسرائيل است. دادههاي دولت قزاقستان نشان ميدهد که اسرائيل حدود 25 درصد از نيازهاي نفتي خود را از آستانه وارد ميکند.
کاربران عبري زبان با اشاره به اين واقعيتهاي تاريخي، اين اقدام پيش از آنکه يک «عاديسازي روابط» بنامند، بيشتر يک حرکت نمادين به منظور دستاورد سازي براي نتانياهو و دولت شکست خورده آن در سه سال گذشته عنوان ميکنند.
ايدان ارتز، خبرنگار صهيونيست با انتشار تصاويري از ديدارهاي رسمي سران قزاقستان با سران اين رژيم در يک دهه گذشته، نوشت:
آيا کسي ميتواند توضيح دهد که «پيوستن قزاقستان به توافقنامههاي ابراهيم» به چه معناست؟ اسرائيل اساساً از زمان فروپاشي اتحاد جماهير شوروي با قزاقستان روابط رسمي ديپلماتيک داشته است و گزارشها حاکي از آن است که آنها همچنين يکي از منابع اصلي تامين نفت ما هستند. درواقع بهنظر ميرسد اين يک تبليغات کاملاً توخالي و بياساس به نظر ميرسد.
ايتاي سلير، کارشناس و فعال توييتري صهيونيست با اشاره به اين خبر در پستي کنايه دار نوشت:
بچهها گوش کنيد، يک خبر فوقالعاده در مورد پيوستن قزاقستان به توافقنامههاي ابراهيمي. کشوري که چندين دهه در اسرائيل سفارت داشته است، ميخواهد با ما توافق عادي سازي روابط امضاء کند. حتي ايتاليا و فرانسه هم ممکن است به توافق عادي سازي با ما ملحق شوند و من از هيجان پيوستن فرانسه و ايتاليا به توافقنامه عادي سازي روابط با اسرائيل در پوست خودم نميگنجم. اين دوران بسيار هيجانانگيزي است واقعا !!!
يکي از کانالهاي خبري عبري زبان در تلگرام نيز در واکنش به اين مسئله عکسي از سفارت قزاقستان در سرزمينهاي اشغالي را منتشر کرده و در زير آن نوشت: صرفا جهت اطلاع بايد بدانيد که هم اکنون قزاقستان در اسرائيل سفارت دارد، پس نيازي به عادي سازي روابط نميباشد.
همانطور که مشخص است، بسياري از صهيونيستها به اين مسئله به ديده يک اقدام نمادين، بدون تاثير و خنده دار نگاه ميکنند. نتانياهو که به دليل جنگافروزي و تجاوزات وحشيانه به غزه و کشورهاي منطقه اکنون تبديل به منفور ترين چهره سياسي در جهان شده است، براي آنکه نشان دهد در انزواي بينالمللي قرار ندارد، حاضر به اعلام عادي سازي روابط با کشوري شده است که بيش از 30 سال پيش با آن روابط رسمي برقرار کرده و حتي در تلآويو سفارت دارد.
در سه سال گذشته و همزمان با بازگشت نتانياهو به قدرت و آغاز درگيريهاي داخلي در فلسطين اشغالي و همچنين جنگ غزه و شکستهاي پي در پي ارتش اين رژيم در صحنه نبرد، اسرائيل در صحنه بينالمللي، نه تتها به هيج دستاورد ملموسي دست نيافته، بلکه در يک مسير انزواي بينالمللي نيز قرار گرفته است، مسئلهاي که نتانياهو، نخست وزير اين رژيم به آن صراحتا اشاره کرده
است.
در اين ميان سران و کارشناسان صهيونيست، يکي از اصليترين راههاي برون رفت از چنين وضعي را، افزايش دايره عاديسازيهاي اين رژيم با کشورهاي مسلمان ميدانند. تحولات اخير در منطقه منجر به اين مسئله شده است که روند تقويت اين توافقات در غرب آسيا و يا کشورهاي شرقي کند و يا متوقف شود و سران اين رژيم نسبت به گسترش توافقات در غرب و يا کشورهاي مسلمان شرق آسيا، ابراز نااميدي کنند که مهم ترين مصداق آن، عدم موفقيت در عادي سازي با کشورهايي همچون عربستان، عمان است.
اصلي ترين علت ناکامي صهيونيستها در عادي سازي با کشورهاي همچون عربستان که از آن به عنوان الماس تاج توافقات ابراهيمي ياد ميشود، مسئله فلسطين است که همچنان سران اين رژيم از تن دادن به پذيرش طرح موجود که از سوي جامعه جهاني ارائه شده است، خودداري ميکنند.
از اين رو، صهيونيستها براي دستاورد سازي براي خود، به سراغ اروپاي شرقي و قفقاز رفته اند. در فضاي جغرافيايي که تاريخ عثماني، نفوذ اروپايي و ميراث اتحاد جماهير شوروي را در هم ميآميزد، کشورهاي با اکثريت مسلمان مانند آذربايجان، قزاقستان، ازبکستان، آلباني، تاجيکستان و کوزوو را ميبينيم که از قبل روابط خود را با رژيم صهيونيستي به درجات مختلف حفظ کردهاند.
دور از ذهن نيست که سران اين رژيم، خصوصا نتانياهو براي آنکه خلاف حقيقت موجود مبني منزوي شدن اين رژيم در جهان را نشان دهد، به اين اقدامات نمايشي و مضحک ادامه دهد، تا آنجا که حتي کشورهاي غربي متحد خود را نيز وادار به ورود به طرح توافقات صلح ابراهيمي کند!
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.