اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ظهور زيرسويه جديد کرونا؛ ايمني‌گريز و به‌سرعت در حال گسترش

همزمان با شيوع سريع گونه جديدي از ويروس کوويد-19، به نام JN.1، سازمان جهاني بهداشت آن را از مشتقات سويه اوميکرون طبقه‌بندي کرد، اما گفت که تهديد چنداني براي سلامت عمومي نيست. هرچند با آغاز زمستان، اين زيرسويه ممکن است ميزان بيماري‌هاي تنفسي را در بسياري از کشورها افزايش دهد.

ظهور زيرسويه جديد کرونا؛ ايمني‌گريز و به‌سرعت در حال گسترش

سازمان جهاني بهداشت، اخيراً اعلام کرد: هرچند بر اساس شواهد موجود، خطر ناشي از اين سويه کم است، اما اين احتمال وجود دارد در شرايطي که ويروسهاي تنفسي مانند آنفلوانزا، ويروس سنسيشيال تنفسي (RSV) و ذاتالريه کودکان در نيمکره شمالي در حال افزايش هستند، زيرسويه JN.1 با شروع زمستان، ميزان بيماريهاي تنفسي را در بسياري از کشورها افزايش دهد. همانطور که تا کنون هم اين زيرسويه در بسياري از کشورهاي جهان از جمله: هند، چين، بريتانيا و ايالات متحده يافت شده است.

بنا بر اطلاعيه آژانس سازمان ملل متحد، واکسنهاي فعلي همچنان در برابر بيماري شديد و مرگ ناشي از JN.1 و ساير گونههاي در گردشِ ويروس کوويد-19 مصونيت دارند و مفيد هستند.

ويروس اصلي که باعث ابتلا به بيماري کرونا ميشود، به طور مداوم در طول زمان تغيير ميکند، جهش مييابد و گاهي منجر به ايجاد گونههاي جديدتر ميشود. اينکه JN.1 به سرعت در حال گسترش است، شايد به اين دليل باشد که داراي يک جهش اضافي در پروتئين اسپايک در مقايسه با گونه BA.2.86 است که از آن منشأ گرفته است.

طبق اعلام مرکز کنترل و پيشگيري از بيماريهاي ايالات متحده امريکا (CDC)، در حال حاضر سريعترين روند انتشار، در ايالات متحده است و 15 تا 29 درصد از عفونتها را شامل ميشود. همچنين به گفته CDC، زيرسويه JN.1 اولينبار در ماه سپتامبر در امريکا شناسايي شد. هفته گذشته نيز کشور چين 7 مورد ابتلا به ويروس کوويد را شناسايي کرد.

آژانس امنيت بهداشتي بريتانيا هم گفت که بر اساس آزمايشهاي انجامشده، JN.1 در حال حاضر حدود 7 درصد از تستهاي مثبت کوويد را شامل ميشود. اين آژانس اعلام کرد که به تحقيقات روي تمام دادههاي موجود در خصوص اين گونه و گونههاي ديگر ادامه خواهد داد؛ زيرا «شواهد محدودي وجود دارد که نشان ميدهد JN.1 شايد قادر به دور زدن ايمنيِ حاصل از واکسن باشد.»

 تا کنون هيچ گزارشي مبني بر ابتلاي افراد به اين نوع بيماري بيشتر از موارد قبلي وجود ندارد. بر اساس ارزيابيهاي سازمان جهاني بهداشت، «پيشبيني ميشود که با وجود نرخ رو به رشدِ بيماريهاي ناشي از ساير عفونتهاي ويروسي و باکتريايي در فصل زمستان، اين زيرسويه هم تاحدودي باعث افزايش موارد ابتلا به ويروس کرونا (Sars-Cov-2) شود».

به گفته اين سازمان، مطالعات بيشتري براي بررسي اين زيرسويه و عوارض ناشي از آن مورد نياز است، زيرا تعداد کشورهايي که اطلاعات و آمار مربوط به افراد بستريشده در بيمارستان [بهواسطه ابتلا به کوويد] را گزارش ميکنند، بهطور چشمگيري کاهش يافته است.

دستورالعمل سازمان جهاني بهداشت به منظور جلوگيري از ابتلا به عفونت و بيماريهاي شديد در اين شرايط به شرح زير است:

در مناطق شلوغ و سرپوشيده از ماسک استفاده کنيد.

هنگام سرفه و عطسه، بيني و دهان خود را بپوشانيد.

دستان خود را به طور مرتب بشوييد.

در صورت عدم دريافت واکسن کوويد و حتي آنفلوانزا، در اولين فرصت به مراکز بهداشتي و درماني مراجعه کرده و آن را تزريق کنيد.

در صورت ابتلا به بيماري، در خانه بمانيد و استراحت کنيد.

در صورت داشتن علائم مشکوک، تست کرونا بدهيد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.