اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ظرفيت جوجه‌ريزي ماهيانه در آذربايجان شرقي به هفت ميليون قطعه رسيد

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: امسال ظرفيت جوجه‌ريزي ماهيانه در اين استان از 3.7 ميليون تن در دولت گذشته اکنون در دولت سيزدهم به هفت ميليون قطعه رسيده است.

ظرفيت جوجه‌ريزي ماهيانه در آذربايجان شرقي به هفت ميليون قطعه رسيد

کبر فتحي در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته جهاد کشاورزي و سالروز تاسيس جهاد سازندگي، افزود: توليد و نياز ماهانه آذربايجان شرقي به گوشت مرغ حدود 9 هزار تن است البته جوجه ريزي بيش از نياز استان شده است.

وي ادامه داد: آذربايجان شرقي داراي 203 واحد مرغداري تخمگذار داراي پروانه بهره برداري با ظرفيت بيش از  10 ميليون قطعه است و با توليد سالانه بيش از 97 هزار و 800 تن، سهم 9.5 درصدي در توليد تخم مرغ کشور دارد.

وي همچنين در خصوص تاسيس جهادسازندگي گفت: فرمان تاريخي حضرت امام خميني که 27 خرداد سال 1358 شکل گرفت در راستاي محروميت زدايي، رعايت عدالت اجتماعي و کم کردن فاصله بين روستا و شهرها بود.

وي افزود: در زمان رژيم ستمشاهي، روستاها با محروميتهاي زيادي مواجه بودند و بين امکانات شهري و روستايي تفاوت زياد بود، جامعه روستايي به لحاظ کالبد و بافت روستاها، امکانات بهداشتي، زيرساخت ها، آموزش، آب شرب و راه ها وضعيت خوبي نداشت و با پيام تاريخي حضرت امام که به حق و به موقع به تشکيل يک نهاد دستور دادند، با مشارکت اقشار مختلف مردم، دانشجوها، محصلان، مهندسان و پزشکان به منظور محروميت زدايي اتفاقات بزرگي رقم خورد.

فتحي ادامه داد: حضرت امام خميني بيشتر تاکيد داشتند که توسعه کالبدي روستاها صورت گيرد و با تشکيل جهاد سازندگي روستاهايي که از انواع امکانات اوليه زيستي محروم بودند، با کمک مردم و دولت توسعه يافتند.

وي افزود: جهاد به اندازه اي که در روستاها تاثيرگذار بوده است هيچ زمان اين اقدام مجدداً تکرار نشد.

فتحي مطرح کرد: با آغاز جنگ نيز جهادگران احساس وظيفه کردند و در جنگ حضور پيدا کردند، در مهندسي جنگ به قدري پيشرفت کردند که لقب سنگرسازان بي سنگر از بنيان گذار کبير انقلاب دريافت کردند که عنوان بزرگي است. در نهايت ادغام جهاد سازندگي و تشکيل جهاد کشاورزي با اين هدف بود که در امنيت غذايي با روحيه جهادي ورود شود.

رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه امنيت غذايي براي يک کشور خيلي مهم است، ادامه داد: اگر يک کشور در غذا وابسته باشد، وابستگي هاي ديگر به دنبالش خواهد آمد. اگر ما نتوانيم غذاي خودمان را خودمان توليد کنيم طبيعتاً در حوزه هاي ديگر حرفي نخواهيم داشت. در راستاي تامين غذاي مورد نياز جامعه تلاش شد و الان نيز از سوي گروه هاي مختلف مردمي تلاش مي شود بعد از ادغام، بسيج سازندگي به کمک جهاد کشاورزي آمد تا خلايي که براي ايجاد اميد زندگي در روستاها بود را برطرف کند. توفيقاتي هم در آبرساني به روستاها وجود داشت.

فتحي بيان کرد: با ادغام جهاد سازندگي خلايي در روستاها به وجود آمده بود و تقريبا متولي مشخصي براي روستا نبود، در دولت آقاي رئيسي جهاد سازندگي با نوع نگاه جهاد مردمي احيا شد و گروه هاي اوليه هيئت امنا و هيئت موسسي که لازم بود هدايت کند تشکيل شد تا همزمان با توليد محصولات کشاورزي توسعه کالبدي روستا هم فراموش نشود که در اين حوزه نيز خوشبختانه هيئت موسس اوليه، کانون جهادگران استان ها را تشکيل دادند.

وي ادامه داد: در زمينه توليد گندم در سال قبل به خودکفايي رسيده بوديم و امسال نيز ادامه خواهد داشت.

فتحي گفت: امنيت غذايي به معني توليد غذاي سالم به لحاظ کيفي و کمي است، جمعيت کشور ما در حال رشد است و با وجود منابع محدود و شرايط خاص اقليمي و آب و هوايي، براي اينکه در توليد محصولات کشاورزي موفق باشيم نياز داريم تا به نفوذ دانش در بخش کشاورزي توجه کنيم.

وي افزود: در اين شرايط کشاورزان عزيز زحمت کشان اصلي هستند و بايد دانش به مزارع و واحدهاي توليدي نفوذ پيدا کند تا توليدات افزايش يابد که خوشبختانه در دولت سيزدهم در زمينه ورود دانش به بخش کشاورزي اتفاقاتي خوبي افتاد، شرکت هاي دانش بنيان تشکل يافت، در مرکز تحقيقات کشاورزي ما دهکده فناوري تشکيل يافت که 36 شرکت دانش بنيان در آنجا مستقر هستند.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي اظهار کرد: اگر ما از دانش بهره نبريم، رسيدن به امنيت غذايي با شرايطي که وجود دارد عملاً غير ممکن هست، در استان ما نيز خوشبختانه هم به لحاظ تامين قوت غالب مردم اتفاقات خوبي رخ داد. در سال گذشته در زمينه گندم توليد و مصرف ما در خبازي ها و نانوايي ها برابري کرد و امسال نيز پيش بيني مي شود از سال گذشته نيز بيشتر باشد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.