اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

طرح ويژه ترامپ براي غارت معادن 15 تريليون دلاري اوکراين

سخنان دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا در خصوص مسئله جنگ اوکراين، ادامه کمک تسليحاتي به اين کشور و معامله دوطرفه براي دريافت پول اهدايي به کي‌يف در رسانه هاي دنيا بازتاب گسترده اي داشته است.

طرح ويژه ترامپ براي غارت معادن 15 تريليون دلاري اوکراين

ترامپ چند روز پيش در کنفرانس خبري خود گفت: ما به اوکراين مي گوييم آنها خاک هاي کمياب با ارزش دارند؛ من مي خواهم اوکراين خاک هاي کمياب را به ما بدهد!

 

اعطاي امتياز برداشت معادن، بخشي از طرح پيروزي زلنسکي

 

سپتامبر سال گذشته ميلادي هنگامي که ولوديمير زلنسکي رئيس جمهور اوکراين براي ديدار با جو بايدن در کاخ سفيد به امريکا سفر کرده بود، ديدار جداگانه اي را نيز با ترامپ ترتيب داده بود.

با توجه به اينکه زلنسکي و رهبران اوکراين احتمال مي دادند ترامپ پيروز انتخابات ماه نوامبر شود، طرح خود براي به نتيجه رساندن جنگ در اوکراين موسوم به «طرح پيروزي» را به دونالد ترامپ ارائه کردند.

در اين طرح، زلنسکي به ترامپ پيشنهاد مي دهد در ازاي ادامه حمايت تسليحاتي از اوکراين و کمک براي بازپس گيري زمين هاي از دست رفته طي مذاکرات صلح، شرکت هاي امريکايي امتياز برداشت منابع معدني با ارزش اين کشور را به دست بياورند.

اکنون با صحبت هاي اخير ترامپ به نظر مي رسد وي موافقت خود را براي حمايت تسليحاتي و کمک به اوکراين براي بازپس گيري بخشي از زمين هاي از دست رفته خود را اعلام کرده است.

 

مواضع زلنسکي و شولتز در خصوص معامله تجاري با امريکا

 

مقامات امريکايي به ويژه در کابينه جديد ترامپ بارها از ارسال بدون برنامه مقادير زيادي پول براي اوکراين بدون در نظر گرفتن بازپرداخت آنها از سوي کييف انتقاد کرده و مدعي بودند اين کشور تا کنون 200 ميليارد دلار در جنگ اوکراين هزينه کرده است.

چندي پيش زلنسکي در واکنش به اين ادعا اعلام کرد تنها 75 ميليارد دلار در سه سال اخير به اوکراين اهدا شده و رقم 200 ميليارد دلاري ادعا شده صحت ندارد؛ به نظر مي رسد دست کم با توافق دوطرف بر سر بهره برداري شرکت هاي امريکايي از معادن اوکراين بخشي از اين هزينه ها جبران شده و اختلافات به کمترين حد خود برسد.

اما اولاف شولتز صدراعظم آلمان با انتقاد از اين موضوع اعلام کرد: اوکراين بايد بتواند از منابع خود براي بازسازي کشور پس از جنگ استفاده کند.

شولتز، طرح ترامپ براي استفاده از منابع اوکرايني براي تأمين مالي حمايت هاي دفاعي را «بسيار خودخواهانه و خودمحورانه» خواند.

اما ترامپ در راه استفاده از منابع زيرزميني اوکراين و جبران هزينه هاي جنگ با يک مشکل اساسي روبرو خواهد بود.

 

70 درصد منابع زيرزميني اوکراين در کنترل روسيه قرار دارد

 

نشريه فوربس با انتشار مقاله اي مي گويد 70 درصد از منابع معدني و زير زميني اوکراين اکنون در مناطقي قرار دارد که تحت کنترل ارتش روسيه است.

بسياري از معادن زغال سنگ، ترکيبات معدني خاص و عناصر کمياب در استان هاي دونتسک، لوهانسک، زاپوروژيا و خرسون قرار دارند که بين 60 تا 95 درصد از مساحت اين استان ها در کنترل روسيه قرار دارد.

اين مسئله احتمالا منجر به بازنگري واشنگتن در بحث مفاد قرارداد صلح و برقراري اتش بس با روسيه خواهد شد؛ اگر قرار بر استفاده از منابع معدني اوکراين به ارزش تخميني 15 تريليون دلار توسط کمپاني هاي امريکايي باشد ابتدا بايستي خاک از دست رفته اوکراين به اين کشور بازگردانده شود؛ شايد مطابق با چيزي که زلنسکي چندي پيش اعلام کرده بود: بازگشت به مرزهاي 2022 و پيش از شروع جنگ جديد.

اما ترامپ و تيم امنيتي وي در مسير اين هدف، کار بسيار دشواري براي راضي کردن پوتين و دولت روسيه خواهند داشت؛ حتي دست کشيدن اوکراين از ادعاي خود بر مالکيت شبه جزيره کريمه و مناطق اشغالي دونباس 2014-2015 نيز بعيد است بتواند کرملين را براي عقب نشيني و اتش بس راضي کند.

مسئله پايان جنگ براي رهبران روسيه نه فقط بر سر مسئله زمين هاي تصرف شده، بلکه بر اساس رفع دائمي تهديد از سوي اوکراين و ناتو عليه اين کشور است؛ هر گونه توافق صلحي که مسکو حاضر به پذيرش آن در مقطع کنوني باشد بايستي شامل عدم عضويت اوکراين در ناتو، کاهش حجم نيروهاي مسلح اين کشور و تضمين عدم رابطه خصمانه از سوي رهبران بعدي اوکراين پس از برگزاري انتخابات جديد باشد که در واقع به معني برکناري زلنسکي و عدم مشارکت وي در انتخابات بعدي خواهد بود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.