اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

طالبان و پاکستان عليه ايران دست به کار شدند

جنگ لفظي ميان طالبان و دولت پاکستان وارد مرحله جديدي شده است. دولت پاکستان از تصميم خود براي اخراج اتباع افغانستاني خبر داده است. مقامات پاکستاني اعلام کرده اند که بيش از يک ميليون و 700 هزار مهاجر غيرقانوني افغانستاني را از اول ماه نوامبر (10 آبان) از اين کشور اخراج مي‌کنند.

طالبان و پاکستان عليه ايران دست به کار شدند

به گزارش «اطلاعات آنلاين درهمين حال، گمانه زني هايي درباره احتمال مهاجرت اين تعداد قابل توجه از افغانستاني ها به ايران مطرح شده است.

اگرچه طي هفته هاي اخير آمارهاي متفاوتي درباره تعداد مهاجران افغانستاني در ايران مطرح شده است اما برآوردهاي وزارت کشور بر اين است که در حال حاضر حدود 5 ميليون مهاجر قانوني و غيرقانوني افغانستاني در ايران حضور دارند.

اين در حالي است که مجلس شوراي اسلامي به تازگي و در جريان رسيدگي به لايحه برنامه هفتم توسعه، وزارت کشور را مکلف کرده تا با همکاري دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي، سازمان ملي مهاجرت را با هدف ساماندهي مهاجرين و اتباع خارجي تشکيل دهد. از سوي ديگر، موضوع مهاجرت افغانستاني ها به ايران در ماه هاي اخير با حساسيت بيشتري از سوي صاحب نظران، کارشناسان و افکارعمومي دنبال مي شود.

چندي پيش ابوالفضل ابوترابي؛ عضو کميسيون شوراها و امور داخلي مجلس شوراي اسلامي ايران در گفت و گو با تسنيم تأکيد کرد که چنانچه نگاه امنيتي به مهاجرين به رويکرد اجتماعي تغيير پيدا کند، ميتواند تهديد مهاجرين را به فرصت تبديل نمايد.

 به گفته وي، تمامي کشورهاي مهاجرپذير، مهاجرت را که يک تهديد است به فرصت تبديل کردهاند و با اين اقدام هم مسئله کاهش جمعيت را حل کرده و هم نيروي کار مورد نياز خود را تأمين کردهاند.

 وي افزود: اين کشورها با ساماندهي اتباع بيگانه و با برنامهريزي از نظر فرهنگي در طولانيمدت اين افراد را در جامعه خود هضم کردهاند که کشور آلمان در اين زمينه بسيار موفق عمل کرده است.

اين در حالي است که محسن روحي صفت ديپلمات پيشين ايران در افغانستان در گفت وگو با خبرآنلاين هشدار داده که همواره بيشترين مهاجران افغاني که به ايران ميآمدند از مرز پاکستان بودند. توصيهي من اين است که دولت ايران با استفاده از ابزارهاي بينالمللي مثل کميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان و از طريق سازمان هاي مردمنهاد بزرگي که در نروژ،سوئد و دانمارک وجود دارد؛ در مرز اردوگاههايي ايجاد کند و اين افرادي که قرار است از پاکستان به مرز ايران سرازير شوند را به اردوگاهها ببرند تا مديريت شوند و گرنه تعداد مهاجرين غيرقانوني افغان از اينکه الان ميبينيد هم بيشتر ميشود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.