اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

طالبان در افغانستان موزه انتحاري راه اندازي کردند

مقامات طالبان در ولايت بلخ افغانستان موزه‌اي را راه‌اندازي کرده‌اند که در انواع و اقسام آلات و ابزار مرتبط با حملات انتحاري در معرض ديد عموم گذاشته شده است.

طالبان در افغانستان موزه انتحاري راه اندازي کردند

اين موزه که «فتح» نام دارد، توسط حاجي يوسف وفا والي طالبان در بلخ و يکي از نزديکترين افراد به ملا هبتالله آخوندزاده رهبر اين گروه راهاندازي شده است.

به گزارش روزنامه اطلاعاتِ روز افغانستان، در اين موزه که در داخل موزه «روضه» تعبيه شده است اشيايي همچون بشکههاي زردرنگ پر از مواد منفجره، بمبهاي کنار جادهاي، موتور سيکلت، راکتانداز، مين مغناطيسي، قبضههاي کلاشنيکف و فعالکنندههاي از راه دور بمب نگهداري ميشوند.

در يادداشتي که از سوي حاجي يوسف وفا در مورد موزه «فتح» نوشته شده، آمده است: «از طرف قهرمان فتوحات امارت اسلامي و فاتح قندهار، سرپرست ولايت بلخ، وسايلي که تحت قيادت اميرالمؤمنين شيخ هبتالله در مقابله با اشغال امريکا و غلامان آن نقش مهم داشته به موزيم [موزه] روضه مبارک تسليم داده شده است.»

آقاي حاجي يوسف وفا گفته است که اين وسايل جنگي «اسباب فتح» افغانستان بودهاند و بايد به نسلهاي بعدي منتقل شوند.

در طول دو دهه نظام جمهوري در افغانستان، نيروهاي طالبان با انجام صدها حمله انتحاري بسياري از اماکن دولتي، عمومي و اجتماعات مختلف را هدف قرار دادند و شمار زيادي از شهروندان غيرنظامي اين کشور را کشته و مجروح کردند.

با اين وجود مقامهاي ارشد طالبان همواره به انجام اين دست حملهها افتخار کردهاند. چند ماه پيش، تاجمير جواد، معاون استخبارات طالبان در قندهار، بخشي از نيروهاي انتحاري را فراخوانده و به آنان دستور داده بود که آماده انجام بعضي حملههاي انتحاري باشند.

حاجي يوسف وفا، والي طالبان در بلخ، در چند مورد هيأتهاي خارجي را نيز به بازديد موزه برده است و بر اساس اطلاعيههاي دفتر طالبان در بلخ اين هيأتها از قسمتي که در آن مواد منفجره و انتحاري به نمايش گذاشته شده، بازديد کردهاند.

يک منبع در سازمان اطلاعات و فرهنگ بلخ گفت که طالبان از گردشگران خارجي ميخواهند که در بازديد از «روضه مبارک»، از موزه «فتح» آنان هم بازديد کنند.

پيش از به قدرت رسيدن دوباره طالبان، بلخ عمدتا براي جشنهاي نوروز و گل سرخ آن شهرت داشت. با اين حال در سه سال اخير طالبان محدوديتهاي شديدي بر اين جشنها وضع کرده است.

روزنامه اطلاعات روز مينويسد که از زمان افتتاح موزه انتحاري، شهروندان عادي علاقهي چنداني به بازديد از آن نشان ندادهاند و اکثريت بازديدکنندگان موزه را جنگجويان طالبان و هواداران آنها تشکيل ميدهند.

يک شاهد عيني به اين نشريه گفته است: «جنگجويان طالبان با بازديد از آثار انفجار و انتحار در موزه فتح با شور و شوق از جنگ و کارنامهي خونين انتحاريهاي اين گروه ياد ميکردند.»

وي با نقل خاطره خود از يکي از بازديدکنندگان گفت: «او به بشکهي زردرنگ، نماد بمبهاي کنار جادهاي طالبان، اشاره کرد و گفت با همين بشکه راههاي رفتوآمد کافران را ميبستيم و آنان را به آسمان روان ميکرديم. با همين مواد حملههاي خود را بالاي امريکا اشغالگر و غلامان آنان انجام ميداديم.»

يکي از مسئولان در اداره اطلاعات و فرهنگ بلخ، که نخواست نامش فاش شود، گفته است پس از افتتاح بخش انتحاري در موزه رضوان تعداد بازديدکنندگان به شدت کاهش يافته و از 500 نفر به طور متوسط در سالهاي قبل به حدود 100 نفر رسيده است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.