اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ضرورت نظارت والدين بر فرزندان در فضاي مجازي

روانشناس و مشاور خانواده با تاکيد بر ضرورت نظارت والدين بر فرزندان در فضاي مجازي، گفت: به نوجوان خود يادآوري کنيد که محتواي شبکه‌هاي اجتماعي، تنها بخشي از رخدادهاي دنياي پيرامون است.

ضرورت نظارت والدين بر فرزندان در فضاي مجازي

عليرضا روحي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ابعاد مختلف حضور نوجوانان در شبکههاي اجتماعي اظهار کرد: امروزه، شبکههاي اجتماعي، علاوه بر ابعاد سرگرم کنندهاي که دارند، به نوجوانان اين امکان را ميدهد که با ايجاد يک هويت آنلاين، با ديگران ارتباط برقرار کنند. اين امر، ميتواند حمايت ارزشمندي را در ابراز وجود، براي نوجوانان (بهويژه افرادي که روابط اجتماعي محدودي دارند، درونگرا هستند، يا داراي معلوليت يا بيماريهاي مزمن هستند) فراهم کند.

وي ادامه داد: با اين حال، از ابعاد منفي شبکههاي اجتماعي نيز، نميتوان چشم پوشي کرد، حواس پرتي، اختلال در خواب، قرار گرفتن در معرض شايعه پراکني، ديدگاههاي غير واقعي از زندگي ديگران و فشار همسالان، را ميتوان به عنوان شايعترين مصاديق منفي در نظر گرفت. البته برخي خطرات، ميتواند به ميزان استفاده نوجوانان از شبکههاي اجتماعي مرتبط باشد.

اين مشاور خانواده با اشاره به اينکه يک مطالعه در سال 2019 نشان داد که استفاده بيش از سه ساعت در روز، از شبکههاي اجتماعي، ممکن است فرد را در معرض خطر مشکلات سلامت رواني قرار دهد. در برخي پژوهشها، ارتباط بين سطوح بالاي استفاده از شبکههاي اجتماعي و علائم افسردگي يا اضطراب مشاهده شده است، گفت: نحوه استفاده از شبکههاي اجتماعي نيز، مسئلهاي بسيار حائز اهميت است.

روحي خاطرنشان کرد: مقايسههاي اجتماعي و پيگيري نحوه بازخورد ديگران، ميتواند اثرات منفي جدي بر خُلق نوجوان داشته باشد. به عنوان مثال نتايج يک پژوهش، در سال 2013 نشان داد که استفاده منفعلانه نوجوانان از شبکههاي اجتماعي، مانند تماشاي عکسهاي ديگران، ميزان رضايت از زندگي را کاهش داده بود؛ از ديگر سو، اما کساني که از شبکههاي اجتماعي براي تعامل با ديگران يا ارسال محتواي خود استفاده ميکردند، اين کاهش را تجربه نکردند.

وي يادآور شد: بايد بدانيم، نوجواناني که محتوايي را در رسانههاي اجتماعي ارسال ميکنند؛ در معرض خطر اشتراک گذاري مسائل بسيار شخصي هستند که همين امر ميتواند منجر به مزاحمتها يا مشکلاتي جدي شود.

 

يک توصيه به والدين

اين مشاور و روانشناس خانواده با بيان اينکه والدين، براي حضور در شبکههاي اجتماعي بايد محدوديتهاي معقول تعيين کنند؛ خطاب به والدين گفت: با نوجوان خود، صحبت کنيد و او را تشويق کنيد که در ساعات خواب، استفاده از تلفن همراه و تبلت را کنار گذاشته و در ساعاتي که توافق شده تنها امکان دسترسي وجود داشته باشد.

روحي ادامه داد: نظارت بر فعاليتهاي نوجوان خود را فراموش نکرده و به وي نيز اطلاع دهيد که ممکن است قصد داشته باشيد اين کار را يک بار در هفته يا بيشتر انجام دهيد. با نوجوان خود در مورد آنچه مناسب و ايمن است، براي اشتراک گذاري در رسانههاي اجتماعي صحبت کنيد. ارتباط چهره به چهره با دوستان را تشويق کنيد؛ اين امر به ويژه براي نوجوانان آسيب پذير به اختلال اضطراب اجتماعي مهم است.

وي يادآور شد: به نوجوان خود يادآوري کنيد که محتواي شبکههاي اجتماعي، تنها بخشي از رخدادهاي دنياي پيرامون است که بنا به علاقه و توجه افراد به اشتراک گذاشته ميشود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.