وزير بهداشت از معکوس شدن شيب صعودي مهاجرت پزشکان در يک سال گذشته خبر داد.
محمدرضا ظفرقندي در بيست و ششمين همايش آموزش پزشکي گفت: وظيفه آموزش پزشکي امروز در عرصه فناوري و فضاي ديجيتال تغيير کرده و وظيفه دارد که ارتباط بهتر و مؤثرتري با مردم برقرار کند.
وي در ادامه بيان کرد: در حال حاضر پنج و نيم درصد از مردم کشور ديابت دارند که نيمي از آنها از بيماري خود اطلاع ندارند. 30 درصد از افرادي که مبتلا به فشارخون هستند از وضعيت بيماري خود مطلع نيستند و 40 درصد از افرادي که دچار کاهش شنوايي هستند چه کودکان چه بزرگسالان از مشکل خود بياطلاع هستند.
ظفرقندي در خصوص افزايش سطح سواد عمومي سلامت توضيح داد: وظيفه امروز ما در حوزه آموزش پزشکي اين است که سواد عمومي را بالا ببريم؛ اگر بتوانيم اين آموزش و اصل سلامت را در داخل جامعه حتي موبايلها ببريم در زمينه سلامت پيشرفت خواهيم کرد.
وزير بهداشت در خصوص تأثير کمسوادي سلامت در افزايش سرطانهاي بدخيم گفت: شايعترين سرطانها در خانمها و آقايان با يک شناخت ابتدايي قابلدرمان است. فرآيند درمان يک سرطان قابلدرمان با آموزش، با يک سرطان بدخيم خيلي فرق ميکند. ما بايد برنامهريزي کنيم تا آموزش و سواد عمومي را افزايش دهيم.
وي تأکيد کرد: آموزش سواد عمومي سلامت، بايد پيش از پيشگيري باشد.
ظفرقندي با تأکيد بر اينکه نسبت آموزش، با کيفيت در علومِ پزشکي قابلتخفيف نيست، توضيح داد: ما نميتوانيم با جان مردم بازي کنيم؛ زيرا ما با سلامت مردم طرف هستيم. آموزش پزشکي نيازهايي دارد که بايد تأمين کنيم؛ زيرا آموزش فقط کلاس و تخته درس نيست بلکه بايد مهارت را به دانشجوها آموزش بدهيم.
وي در ادامه بيان کرد: در کنار علم بايد از مهارت کافي برخوردار باشيم. نگرش، مهارت و علم، کيفيت را کامل ميکند؛ همچنين اخلاق در آموزش بسيار مهم است. البته آموزش باعدالت نيز از اهميت بالايي برخوردار است.
وزير بهداشت با اشاره به روش سهميهبندي دانشجويان توضيح داد: بايد در سهميهبنديهاي شوراي انقلابفرهنگي بازنگري داشته باشيم که اين بازنگري در حال انجام است؛ بايد در مناطق محروم بوميگزيني کنيم و از ظرفيتهاي همان مناطق استفاده کنيم.
وي در ادامه بيان کرد: بايد نسبت آموزش با عرق ملي همخواني داشته باشد. ما با هزينه مردم آموزش ميدهيم براي همين مردم.
ظفرقندي در آخر با تأکيد بر شيب معکوس مهاجرت پزشکان در کشور گفت: سازمان نظام پزشکي مدرکي براي مهاجرت پزشکان به خارج از کشور صادر ميکند که در سال 1402 يک شيب صعودي 60 درصدي داشته است. فضاي صلح، آرامش و آموزش بسيار مهم است. البته اين آمار از سال 1403 شيب معکوس 18 درصدي داشته است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.