اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

شهيد آل‌هاشم؛ امام جمعه‌اي که سنگر فرهنگ را زنده کرد

شهيد آيت‌الله آل‌هاشم، سومين امام جمعه شهيد تبريز، نه‌تنها در عرصه‌هاي اجتماعي و ديني خوش درخشيد، بلکه با نگاه فرهنگي و مردمي خود به ترويج کتاب‌خواني و حمايت از نويسندگان پرداخت؛ از رونمايي کتاب در نماز جمعه تا تعامل با فعالان حوزه کتاب. شهيد آل‌هاشم الگويي بي‌بديل از يک روحاني جريان‌ساز بود که اکنون جاي خالي‌اش در تبريز حس مي‌شود.

شهيد آل‌هاشم؛ امام جمعه‌اي که سنگر فرهنگ را زنده کرد

امام جمعهاي مردمي با دغدغههاي فرهنگي

 

شهيد آيتالله آلهاشم، امام جمعه تبريز که در سانحه سقوط بالگرد در بازگشت از افتتاح سد قيزقلعهسي به شهادت رسيد، به عنوان يکي از شهداي خدمت شناخته شد.

وي در کنار نقش برجسته خود در امور ديني و اجتماعي، توجه ويژهاي به فرهنگ و کتابخواني داشت. حضور شهيد آلهاشم در برنامههاي فرهنگي و تعامل صميمانه با فعالان اين عرصه، تصويري متفاوت از يک امام جمعه مردمي ارائه کرد که دغدغههاي فرهنگي را در اولويت قرار ميداد.

 

رونمايي کتاب در نماز جمعه؛ سنگر فرهنگ در خطبههاي عبادي

 

يکي از اقدامات شاخص شهيد آلهاشم در ترويج فرهنگ کتابخواني، استفاده از تريبون نماز جمعه براي معرفي و رونمايي کتابهاي ارزشمند بود.

در يکي از برنامههاي نماز جمعه تبريز، کتاب «آب هرگز نميميرد» نوشته سردار جانباز ميرزا محمد سلگي، با حضور نماينده وليفقيه در استان، استاندار آذربايجان شرقي و پدران شهدا در بينالصلاتين نماز جمعه تبريز در مصلاي اعظم امام خميني (ره) رونمايي شد.

اين کتاب که مورد تحسين مقام معظم رهبري قرار گرفته و رتبه نخست جايزه جلال آلاحمد را در سال 94 کسب کرده است، نمونهاي از توجه شهيد آلهاشم به معرفي آثار فاخر و ارزشمند بود. اين اقدام، علاوه بر تجليل از نويسنده، نشاندهنده اهميت وي به ترويج فرهنگ مطالعه در جامعه بود.

توجه ويژه به کتاب و تعامل با کتابفروشيها

شهيد آلهاشم با ارتباط مستقيم با فعالان حوزه کتاب، تلاش کرد فرهنگ مطالعه را به يک دغدغه اجتماعي تبديل کند. حميد عابديني، مدير کتابشهر تبريز، درباره تعامل شهيد آلهاشم با فعالان فرهنگي ميگويد: شهيد آلهاشم سه بار به کتابشهر تبريز آمد، اما حضور ايشان نه براي گزارشگيري يا بررسي وضعيت فروش کتاب، بلکه صرفاً براي ديدن بنده بهعنوان يک فعال حوزه کتاب بود. رفتار صميمانه و بيتکلف ايشان واقعاً ارزشمند بود و انگيزهاي مضاعف براي ما ايجاد ميکرد.

 

حمايت از کتابخواني در خطبههاي نماز جمعه

 

يکي ديگر از ابتکارات شهيد آلهاشم، استفاده از خطبههاي نماز جمعه براي معرفي کتاب بود. حميد عابديني به خاطرهاي اشاره کرد و گفت: ايشان از من خواسته بود هر هفته يک کتاب خوب را براي معرفي در خطبههاي نماز جمعه اعلام کنم يا خودم در نماز جمعه حضور پيدا کرده و آن را به مردم معرفي کنم. اين حرکت نهتنها مردم را به مطالعه ترغيب ميکرد، بلکه نقش نماز جمعه را بهعنوان بستري براي ترويج فرهنگ کتابخواني برجستهتر ميکرد.

عابديني درباره چالشهاي راهاندازي کتابشهر تبريز ميگويد: شش ماه تمام به دنبال مکان مناسبي بودم و به تمام ارگانهاي دولتي و عمومي مراجعه کردم، اما هيچ مسئولي حاضر نبود براي اين موضوع ما را ياري کند. شهيد آلهاشم با حضور در مجموعه ما و توجه به فعاليتهاي فرهنگي، انگيزهاي مضاعف به ما داد.

 

تأثيرگذاري فرهنگي شهيد آلهاشم؛ از حمايت تا جريانسازي

 

شهيد آيتالله آلهاشم، با رفتار مردمي و حمايت از فعاليتهاي فرهنگي، نه تنها به برنامهها و مکانهاي فرهنگي اعتبار ميبخشيد، بلکه موجب جريانسازي و استقبال گسترده مردمي ميشد.

عابديني، با اشاره به خاطرهاي اشاره که نشاندهنده تأثيرگذاري شهيد آلهاشم بر جريانهاي فرهنگي بود، گفت: وقتي فيلم «باديگارد» اکران ميشد، شهيد آلهاشم در تريبون نماز جمعه از اين فيلم تمجيد کرد. نتيجه اين بود که مردم بعد از نماز جمعه به سينما سرازير شدند و فروش اين فيلم رونق گرفت.

حال، پس از حادثه پرواز ارديبهشت هنوز جاي خالي آن مرد زلال و بهشتي که امامجمعه همه روزهاي هفته بود و اهالي فرهنگ را به نام ميشناخت، بر سينه دوستدارانش سنگيني ميکند.

منبع: خبرگزاري تسنيم

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.