رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي ايران گفت: همزمان با حمله رژيم صهيونسيتي به ايران بيش از 250 پرواز به کشورهاي خارجي در دو هفته لغو شد.
حرمت الله رفيعي اظهار داشت: کشورهاي ترکيه و امارات مسيرهاي پر تردد براي مسافران ايراني است و در هفته حدود 70 پرواز به ترکيه و همين تعداد پرواز به کشورهاي حوزه خليج فارس صورت مي گيرد، اما در مجموع همزمان با حمله رژيم صهيونسيتي به ايران بيش از 250 پرواز به کشورهاي خارجي در دو هفته لغو شد.
وي افزود: در دو هفته اي که پروازها لغو شد بيش از 30 هزار نفر از سفر بازماندند و شرکتهاي هواپيمايي و اقامتگاهها بيش از 600 ميليارد تومان به مسافران بدهکار شدند.
رفيعي افزود: همچنين بيش از يکصد هزار مسافر ايراني به کشورهاي مختلف براي زيارت و سياحت سفر کرده بودند که با توجه به باز بودن مرزهاي زميني 90 درصد آنها به صورت زميني به کشور بازگشتند و هزينه اي که آنها بابت پرواز به ايرلاين ها داده بودند بايد مسترد شود. از مديران دفاتر بابت مسئوليت پذيري که مسافران را به کشور مقصد بازگرداندند تشکر ميکنم.
رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي ايران گفت: قبل از حمله رژيم صهيونسيتي به کشور حدود 250 هزار نفر از مسافران از طريق پرواز با تورهاي داخلي به مشهد، شيراز و اصفهان سفر کرده بودند که بعد از شروع جنگ برخي از آنها به خاطر شرايط تمايلي به بازگشت نداشتند و برخي با حمل و نقل زميني به تهران بازگشتند.
رفيعي اضافه کرد: چون هزينه سفرهاي داخلي نسبت به سفرهاي خارجي کمتر است براي استرداد هزينه ها به مسافران فشاري بر دولت و بخش خصوصي نيامد.
بخشنامه عودت هزينه به مسافران بايد به شرکتهاي هواپيمايي ارسال ميشد
رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي ايران اذعان داشت: پس از شروع جنگ و لغو پروازها دولت طي بخشنامه اي از آژانس هاي مسافرتي خواست هزينه سفرها را به مردم عودت دهند در صورتي که اين بخشنامه بايد براي شرکت هاي هواپيمايي و مراکز اقامتي ارسال مي شد چون آژانس هاي مسافرتي صرفا واسطه مسافر و فروش بليت هستند و تا اين شرکت ها، مراکز اقامتي و پلتفرمها پول را به حساب دفاتر خدمات مسافرتي واريز نکنند آنها نميتوانند پول مردم را عودت کنند.
رفيعي تصريح کرد: هزينه بليت هايي که کنسل شده بايد به فوريت توسط شرکتهاي هواپيمايي از طريق دفاتر و پلتفرم ها به مسافران پرداخت شود.
وي ادامه داد: متاسفانه دولت براي رفع مسئوليت در همه ادوار که کشور با چالشي رو به رو ميشود به صدور يک بخشنامه بسنده و توپ را از زمين خود خارج مي کند و مردم و دفاتر مسافرتي را با يک چالش بزرگ روبرو مي کند.
رفيعي افزود: وقتي مسافري قصد دارد از يک مبداء به مقصدي برود لازمه آن تهيه بليط هواپيما، رزرو مرکز اقامتي و اگر خارج از کشور باشد ويزاست. مسافران براي سفر به خارج از کشور ابتدا بايد درخواست ويزا بدهند بعد براي هتل و پرواز اقدام کنند؛ وقتي فرد ويزا را از کشور مقصد اخذ کند ديگر امکان استرداد هزينه ويزا وجود ندارد.
رفيعي گفت: هزينه بليط را شرکت هاي هواپيمايي و هزينه اقامت را مراکز اقامتي بايد عودت دهند اما وقتي دولت طي بخشنامه اي دفاتر را ملزم به استرداد هزينه به مسافر مي کند چون بخشنامه غيرکارشناسي و بلااثر است فضاي سوء استفاده براي سودجويان ايجاد و مسافران متضرر مي شوند.
شرکتهاي هواپيمايي بايد هزينه پروازهاي لغو شده را به مسافران بپردازند
رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي تصريح کرد: آژانس هاي مسافرتي فقط واسطه فروش بليط حمل و نقل، اجاره هتل و اقامتگاهها هستند نه صاحب محصول و تا زماني که شرکت هاي هواپيمايي و مراکز اقامتي هزينه هاي سفرهاي لغو شده را به حساب آنان واريز نکنند آنها نميتوانند پول مسافران را پس دهند.
رفيعي با بيان اينکه تاکنون 90 درصد هزينه بليت به مسافران پروازهاي خارجي پس داده نشده است، تاکيد کرد: دولت بايد خود را ملزم به دستور پرداخت هزينهها به شرکتهاي هواپيمايي و مراکز اقامتي کند و سازمان هواپيماي کشور هم بايد شرکت هاي هواپيمايي را مجبور کند پول مردم را پرداخت کنند. مسئولان اداره کل ميراث فرهنگي در استان ها نيز بايد از صاحبان محصول يعني اقامتگاه ها، هتل ها و کارگزاران بخواهند هر چه زودتر پول مسافران را به حساب شرکت هاي مسافرتي واريز کنند تا آنها پول مردم را پس دهند.
وي توضيح داد: بعد از جنگ بلافاصله ستاد سفر با حضور مديران و مسئولان وزارت ميراث فرهنگي برگزار شد در حالي که در اين جلسه بايد از فعالان بخش خصوصي صنعت گردشگري دعوت و از آنها درباره چالش ها سوال پرسيده ميشد.
رفيعي تصريح کرد: پرداخت پول مسافران نبايد مشمول زمان شود تا اينگونه منافع شرکت هاي هواپيمايي تامين و حق مردم ضايع شود.
منبع: ايرنا
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.