اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت خبرداد:

شرايط و نحوه دريافت يارانه تغذيه‌اي کودکان

احمدرضا اسماعيل زاده مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اينکه برنامه امنيت غذايي و ارايه يارانه تغذيه اي بصورت ماهانه براي خانواده هايي که در دهک هاي اول تا هفتم جامعه قرار داشته و داراي کودک 6 ماه تا پنج سال هستند، در حال اجراست، افزود:

شرايط و نحوه دريافت يارانه تغذيه‌اي کودکان

کدملي اين افراد در سامانه وزارت رفاه ثبت و سپس با بررسي هاي لازم در صورت تاييد يارانه تغذيه اي به مبلغ يک ميليون تا 600 هزار تومان يارانه دريافت مي کنند.

وي اظهار داشت: دهک هاي اول تا پنج جامعه ماهانه يک ميليون تومان و دهکهاي ششم و هفتم نيز 600 هزار تومان يارانه براي خريد مواد غذايي پروتيين، شير، برنج، حبوبات و روغن دريافت مي کنند، البته کودکان اين دهک ها هر سه ماه يکبار بايد به مراکز درماني مراجعه کنند و تا زمان بهبود وضعي تغذيه شان تحت پوشش اين برنامه قرار دارند.

اسماعيل زاده ادامه داد: به ازاي هر بچه داراي مشکل در رشد در دهکهاي 1 تا 5، يک ميليون تومان و براي دهک شش و هفت، 600 هزار تومان به مبلغ کالابرگ الکترونيکشان افزوده خواهد شد و اين مبلغ به ازاي هر يک کودک داراي مشکل رشد است و اگر خانوادهاي 2 يا چند فرزند داشته باشد، به تمامي آنها اين مبلغ اختصاص پيدا ميکند. طرح امنيت غذايي کودکان 6 ماه تا 6 سال را در برميگيرد.

 

تمرکز وزارت بهداشت براي پخت نان با «آرد کامل»

وي در مورد توزيع آرد سالم و پخت نان کامل گفت: وزارت بهداشت با همکاري وزارت رفاه و جهاد کشاورزي سعي دارد فيبر کافي و آهن و اسيدفوليک از طريق توزيع آرد سالم براي پخت نان به مردم برسد.

اسماعيل زاده افزود: اکنون برنامه غني سازي آرد با آهن و اسيدفوليک در حال انجام است و به دنبال اثربخشي اين برنامه هستيم. از طرفي با تعامل سازمان غذا و دارو به دنبال غني سازي آرد با ويتامين دي هم هستيم، چراکه کمبود اين ويتامين به بروز بيماري هاي غيرواگير دامن زده و بايد به حداقل برسد.

وي تصريح کرد: هر دانشگاه علوم پزشکي بايد سه کارخانه آرد کامل را ايجاد کند و ميزان سبوس بايد پنج الي هفت درصد باشد؛ اکنون 200 نانوايي در البرز نان کامل در اختيار مردم قرار مي دهند و بررسي ميداني نيز در حال اجراست.

به گفته اسماعيل زاده، به دنبال آن هستيم غني سازي آرد با ويتامين دي را با همکاري سازمان غذا و دارو در کشور اجرايي کنيم.

طبق آمارهاي ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود 114 کيلوگرم در سال (معادل 310 گرم در روز) است، که حدود 40 تا 50 درصد انرژي دريافتي و حدود 45 درصد پروتئين روزانه را تامين مي کند. در اقشار کم درآمد که نان بيشتري مصرف مي کنند تا 60 درصد پروتئين روزانه از نان تامين مي شود.

هم چنين بيش از 30 درصد کلسيم و فسفر روزانه که در افراد فقير به 45درصد هم مي رسد از نان روزانه تامين مي شود، ميانگين مصرف سرانه نان در جهان حدود 65 کيلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ايران 37 درصد بيش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهاي خاورميانه است.

با توجه به اهميت اين موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم در کشور را يادآور شده و تاکيد کردند که آرد سفيد بيخاصيت است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.