اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

شبکه گسترده جاسوس‌هاي ايران در سرزمين‌هاي اشغالي

هفته گذشته اعلام شد که يک صيهونيست 29 ساله از پتاخ تيکوا، منطقه‌اي در فلسطين اشغالي، به اتهام جاسوسي براي ايران بازداشت شده است، خبري که بازتاب قابل توجهي در رسانه هاي عبري زبان داشت. اين تنها مورد دستگيري صهيونيست‌ها به جرم جاسوسي براي ايران نيست. در ماه هاي اخير موارد متعددي مشابه اين مسئله در سرزمين‌هاي اشغالي اتفاق افتاده است.

شبکه گسترده جاسوس‌هاي ايران در سرزمين‌هاي اشغالي

در موردي ديگر، دادستاني کل رژيم صهيونسيتي طي بيانيهاي از دستگيري 7 نفر به جرم «فعاليت جاسوسي براي ايران» خبر داد. همچنين يک هفته پس از آن، پليس و سازمان شاباک اعلام کرد که يک زوج اسرائيلي را به ظن جاسوسي براي ايران بازداشت کرده است.

رسانههاي عبري در موردي ديگر نيز اعلام کردند که کيفرخواستي عليه صهيونيستي به نام اَشْر بنيامين وايس، ساکن حومه تلآويو صادر شده است. به گفته منابع عبري زبان، وي به تعقيب يک دانشمند هستهاي اسرائيلي به دستور عوامل ايراني با هدف برنامهريزي براي ترور او متهم شده است و اين ليست از دستگير شدگان در سرزمينهاي اشغالي، همچنان ادامه دارد که در اين گزارش مجال اشاره به همه موارد نمي باشد.

سازمان شاباک در گزارشي از فعاليتها خود در سال 2024، در رابطه با مسئله جاسوسي صهيونيستها براي ايران اعلام که کرد شمار بازداشت شدگان به دليل فعاليت جاسوسي براي ايران (براساس ادعاي اين سازمان امنيتي صهيونيستي) 400 درصد افزايش پيدا کرده است!

همچنين، در پي افزايش چشمگير دستگيري ساکنان سرزمينهاي اشغلاي به اتهام جاسوسي براي ايران، ايتمار بن گوير وزير امنيت ملي رژيم صهيونيستي دستور داد تا بندي ويژه براي اين افراد در زندانهاي اسرائيل ايجاد شود. به گزارش منابع عبري زبان، رئيس سازمان زندانهاي اسرائيل دستور داده است تا بندي با تدابير امنيتي بسيار بالا براي نگهداري از زندانيان امنيتي و به ويژه جاسوسان ايراني در نظر گرفته شود. اين تصميم در پي افزايش نگرانيها درباره نفوذ شبکههاي جاسوسي ايران در سرزمينهاي اشغالي اتخاذ شده است.

واللا نيوز در گزارشي در اين رابطه نوشت: ارزيابيها نشان ميدهند که تعداد زيادي از اسرائيليها از طريق شبکههاي اجتماعي براي طرفهاي مختلف از جمله ايران جاسوسي ميکنند. امير بوحبوط گزارشگر مسايل امنيتي و نظامي اين رسانه در اين رابطه نوشت: نفوذ ايران در اسرائيل در ابعاد مختلفي گسترش قابل توجهي دارد، از مسلح شدن گروههاي مختلف تا حمايت از (مبارزات فلسطينيان) و امروز هم به کارگيري جاسوسهاي متعدد در اسرائيل که البته حملات سايبري را هم بايد به آن افزود.

چهار مقام صهيونيستي نيز در گفتوگو با رويترز مدعي شدند که سرويس اطلاعات ايران در 2 سال گذشته درحال استخدام شهروندان و شهرکنشينان اسرائيلي براي جاسوسي در ازاي پول بوده است.

در همين راستا، «شالوم بن حنان»، يکي از مقامات ارشد سابق شين بت، با اشاره به تعداد شگفتانگيز شهروندان رژيم صهيونيستي که آگاهانه موافقت کردند با جمعآوري اطلاعات يا برنامهريزي خرابکاري و حملات براي ايران عليه اين رژيم کار کنند، گفت: اين اتفاق بزرگي است!

اما اين سوال مطرح مي شود که چرا صهيونيستها اقدام به جاسوسي براي ايران مي کنند؟ چه چيزي باعث مي شود که آنها ريسک انجام چنين اقدامي را بپذيرند؟

مهم ترين مسئله اي که در اين رابطه بايد به آن اشاره کرد، شرايط اقتصاي رژيم صهيونيستي است. بر خلاف اظهارات تبليغاتي رژيم صهيونيستي و پروپاگانداي رسانهاي صهيونيستها در رابطه با شرايط مطلوب زندگي در سرزمينهاي اشغالي، شرايط اقتصادي رژيم صهيونيستي، در سالهاي اخير شاهد وضعيتي نابسمان بوده است که با روي کار آمدن دولت راست گراي افراطي نتانياهو و همچنين شروع جنگ در سال 2023، وارد دوره اي بحراني شده است.

به عنوان مثال، لئوار مانيکا در مقالهاي با تيتر «واقعيتهاي که گزارش فقر در اسرائيل منعکس ميکند» در وب سايت عبري زبان معاريو در رابطه با وضعيت اقتصادي در سرزمينهاي اشغالي به اين مسئله اشاره مي کند که بسياري از خانوادههاي مهاجر در اسرائيل در شرايط بسيار بد اقتصادي به سر برده و درآمدهاي بسيار پايين شرايط بسيار بدي را براي اين خانواده به وجود آورده است. اين کارشناس صهيونيست با استناد به دادههاي منتشر شده از سوي «اداره مرکزي آمار اسرائيل» به وضعيت فقر در سرزمينهاي اشغالي اشاره کرده و آن را بسيار سخت و به شدت نگران کننده توصيف ميکند.

در بخش ديگري از مقاله معاريو تاکيد شده است که بيش از يک ميليون صهيونيست اکنون در فقر زندگي ميکنند و شرايط در ميان خانوادههاي حريديها (يهوديان تندرو) به شدت خطرناک تر است، چرا که بسياري از خانوادههاي حريدي در فقر مطلق به سر ميبرند، در حالي که خانوادهها تک سرپرست نيز شرايط وخيمي داشته و براساس آمار 30 درصد از کودکان زير خط فقر زندگي ميکنند.

همچنين گزارش سالانه فقر در رژيم صهيونيستي نشان ميدهد که يک چهارم صهيونيستها زير خط فقر زندگي ميکنند. روزنامه عبري زبان اسرائيل هيوم نيز در اين رابطه نوشت که اين گزارش حاکي از وضعيت سخت اقتصادي اين رژيم پس از 14 ماه جنگ و هشداري نسبت به فروپاشي تاب آوري اجتماعي است.

بحراني شدن وضعيت اقتصادي در سرزمينهاي اشغالي درحاليست که سران اين رژيم بدون هيچ ملاحظهاي و به شکلي مداوم، در حال افزايش هزينههاي برنامههاي نظامي در غزه، سوريه و لبنان و به تازگي در يمن ميباشند. سپتامبر 2024 اسموتريچ، وزير دارايي رژيم صهيونيستي، طي سخناني در کنست گفت: «ما در طولانيترين و پرهزينهترين جنگ در تاريخ اسرائيل هستيم» وي در سخنان خود اشاره کرد که هزينه اقدامات نظامي اين رژيم ممکن است به 200 تا 250 ميليارد شِکِل (بين 54 تا 68 ميليارد دلار) برسد.

نشريه اکونوميست نيز در گزارشي با اشاره به چالشهاي رژيم صهيونيستي مينويسد: «پول و سرمايه شروع به فرار از اسرائيل کرده است. بين ماه مه و ژوئيه (2024)، جريان خروجي از بانکهاي اسرائيلي به موسسات خارجي در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 2 برابر شده و به مبلغ 2 ميليارد دلار رسيده است. سياستگذاران اقتصادي اسرائيل بيش از آنچه از زمان آغاز درگيريها نگران بوده، مضطرب و نگران هستند.»

موضوع ديگري که در کنار اين مسئله، انگيزه شهرک نشينان و ساکنان سرزمينهاي اشغالي براي انجام جاسوسي و اقدامات ضد امنيتي را افزايش مي دهد، مسائل و گسلهاي اجتماعي دروني اين رژيم است. نبايد فراموش کرد که تمامي شهروندان رژيم صهيونيستي، مهاجراني غربي و شرقي هستند که از کشورهاي خود به فلسطين اشغالي مهاجرت کرده اند و به شکل طبيعي، بنيان فرهنگي، اعتقادي و ريشه تاريخي مشترکي در ميان آنها وجود ندارد و در واقع مي توان گفت که مفهومي به نام عِرق ملي براي شهرک نشينان و ساکنان سرزمينهاي اشغالي، مفهومي ناشناخته است. از اين رو نگاه آنها تمام متوجه منافع شخصي خود خواهد بود.

همچنين اختلافات دروني شديد ميان دو جريان اصلي در سرزمينهاي اشغالي، يعني جريان سکولار و جرياني حريدي (مذهبي) و همچنين تبعيض نژادي سيستماتيک عليه اقليت و قوميتهايي که در سرزمينهاي اشغالي ساکن هستند (مانند فلاشهها، اعراب اسرائيلي، مسيحيان و برخي از يهوديان مهاجر) عامل ديگري در شکل دادن يا تشديد انگيزه انجام چنين اقداماتي در ميان صهيونيستها است.

نکات فوق چرايي و علل اين گفته منابع صهيونيستي را در رابطه با اينکه شهرکنشينان و ساکنان سرزمين هاي اشغالي به راحتي حاضر به جاسوسي براي ايران در ازاي دريافت پول مي شوند را به شکلي واضح بيان مي کند. در پشت زرق و برق تصاويري که رسانههاي عبري زبان از زندگي شهرک نشينان در سرزمينهاي اشغالي نشان مي دهند، واقعيتي فاجعه بار به لحاظ اقتصادي، معيشتي و اجتماعي وجود دارد که پيامدهاي خود را به اين صورت نشان مي دهد، يعني افزايش اقدامات ضد امنيتي شهرک نشينان براي بدست آوردن پول.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.