رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي، شاهنامه را يکي از مهمترين نمونههاي ادبيات حماسي و پايداري در جهان دانست و گفت: ايران در طول قرنها جنگهاي بسياري را تجربه کرده اما با استقامت و دلاوريهاي مردم، استقلال خود را حفظ کرده است.
غلامعلي حداد عادل در «همايش ملّي اعتلاي گرايش ادبيات پايداري در دانشگاهها: راهکارها و موانع» با اشاره به پايداري مردم در غزه و فلسطين اظهارداشت: بيشک در دهههاي آينده آثار درخشان و ارزشمندي در حوزه ادبيات پايداري مردم اين سرزمينها خلق خواهد شد و اين آثار کمک ميکند تا پايداري و استقانت مردم فلسطين در حافظه تاريخ ماندگاربماند.
وي با بيان اينکه ادبيات پايداري صرفاً يک مسئله و موضوع دانشگاهي نيست، افزود: ادبيات پايداري موضوعي است که همه دنيا با آن درگير هستند و ادبيات پايداري بحثي انتزاعي نيست و بايد درجهت اعتلاي آن بکوشيم.
حدادعادل از شاهنامه به عنوان يکي از مهمترين نمونههاي ادبيات حماسي و پايداري در جهان ياد کرد و افزود: اگر به تاريخ ايران نگاه کنيم در طول قرنها جنگهاي بسياري را تجربه کرده است اما با استقامت و دلاوريهاي مردم ايران اين سرزمين استقلال خود را همواره حفظ کرده است.
رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي بيان کرد: اگر تاريخ ادبيات ايران را دوره به دوره بررسي کنيم؛ به خوبي ميتوانيم به ريشههاي ادبيات پايداري در ايران پي ببريم. ريشة ادبيات پايداري در ايران به دوره مادها و هخامنشيان بازميگردد.
وي با اشاره به دستاوردهاي «همايش ملّي اعتلاي گرايش ادبيات پايداري در دانشگاهها: راهکارها و موانع» اظهارداشت: اين همايش قابليت و ظرفيت اين را دارد که از سالهاي آينده به صورت بينالمللي برگزار شود و سهم بسزايي در توليد و تدوين منابع درسي و دانشگاهي داشته باشد.
حدادعادل در بخش ديگر سخنانش به صورت اجمالي درباره برخي فعاليتهاي فرهنگستان زبان و ادب فارسي سخن گفت.
قاسم عموعابديني معاون آموزشي وزير علوم هم در سخناني با اشاره به اهميت ادبيات پايداري گفت: ادبيات پايداري يکي از گرايشهاي زبان و ادبيات فارسي در مقطع کارشناسي ارشد است، اميدوارم که به زودي اين گرايش تبديل به رشته مستقلي شود و با توجه به اين که 15 سال از راهاندازي اين گرايش در دانشگاهها ميگذرد، مقطع دکتري آن نيز در دانشگاهها راهاندازي خواهد شد.
محمدرضا ترکي دبير علمي همايش ملّي اعتلاي گرايش ادبيات پايداري در دانشگاهها در مراسم پاياني اين همايش گفت: ادبيات پايداري در فرهنگ و تمدن ما ريشه دارد و مباني ادبيات پايداري را ميتوان در قرآن جستوجو کرد.
وي با بيان اينکه ادبيات پايداري با روشنگري و آگاهي پيوند خورده است، افزود: «همايش ملّي اعتلاي گرايش ادبيات پايداري در دانشگاهها: راهکارها و موانع» فرصت مغتنمي بود تا در جريان آن هفتاد تن از استادان و پژوهشگران ادبيات پايداري در قالب پنج کارگروه اطلاعات و ديدگاههاي خود را با هم در ميان بگذارند. مباحث بسيار ارزشمندي در جريان برگزاري اين نشستها طرح شد که بيگمان راهشگا خواهد بود.
مدير گروه ادبيات انقلاب اسلامي فرهنگستان بيان کرد: به زودي انجمن ادبيات پايداري را در فرهنگستان زبان و ادب فارسي راهاندازي خواهيم کرد و قصد داريم بخش عمده فعاليتهاي اين انجمن را به صورت برخط برگزار کنيم تا در اين انجمن بتوانيم ميزبان شاعران، نويسندگان و پژوهشگران اين حوزه از جايجاي کشور باشيم.
در ادامه اين مراسم محمدرضا سنگري اظهارداشت: همکاري که ميان گروه ادبيات انقلاب اسلامي فرهنگستان زبان و ادب فارسي با انديشکده ادبيات پايداري حوزه هنري را به فال نيک ميگيريم و اميدواريم اين همکاري تداوم يابد. ما بر اين باوريم که اين رويداد و دستاوردهاي آن ميتواند به اعتلاي ادبيات پايداري در دانشگاهها کمک کند.
مدير انديشکده ادبيات پايداري حوزه هنري افزود: در طول برگزاري همايش، پنج کارگروه «تحليل و ارزيابي پاياننامهها و رسالههاي دکتري ادبيات پايداري»، «بررسي برنامه درسي و سرفصلهاي موجود در گرايش ادبيات پايداري»، «بررسي وضعيت موجود منابع درسي»، «کارگروه دانشجويان نخبه اين گرايش» و «بررسي نشريات حوزه ادبيات پايداري» با حضور صاحبنظران تشکيل شد و اين نشستها بسيار پربار بود.
سنگري گفت: در دو سال گذشته بيست و پنج عنوان کتاب در زمينه ادبيات پايداري در حوزه هنري منتشر شده است و امروز در اين همايش 15 تن از مؤلفان اين کتابها حضور دارند و اين مؤلفان مشغول تأليف آثار ديگري هستند که به غني شدن منابع درسي و دانشگاهي گرايش ادبيات پايداري کمک ميکنند.
مدير انديشکده ادبيات پايداري حوزه هنري در پايان سخنانش افزود: در دهه گذشته چندين نشست تخصصي در حوزه ادبيات پايداري برگزار شده است امّا اين برنامهها تداوم پيدا نکرده است. اميدوارم در سالهاي آينده نيز اين همايش برگزار شود و به طور تخصصي درباره ادبيات پايداري بحث و گفتوگو شود و با دستاوردهايي که اين همايش به همراه خواهد داشت، چشمانداز روشنتري پيش روي خودمان بببينيم.
«همايش ملّي اعتلاي گرايش ادبيات پايداري در دانشگاهها راهکار و موانع» به همت گروه ادبيات انقلاب اسلامي فرهنگستان زبان و ادب فارسي با همکاري انديشکده ادبيات پايداري حوزه هنري روزهاي 28 و 29 آذرماه با حضور گروهي از استادان دانشگاهها و پژوهشگران اين حوزه در فرهنگستان زبان و ادب فارسي برگزار شد و در بخش پاياني اين مراسم از کتاب «متن پنهان اشعار قيصر امينپور» نوشته علي سلطانيزاده که در انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسي منتشر شده است، رونمايي شد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.