« افزايش قيمت سيب زميني به کيلويي 60 تا 70 هزار تومان، وزارت جهاد کشاورزي را مجبور کرد مجوز واردات 50 هزار تن سيب زميني را صادر کند»
به دليل پايين بودن قيمت سال گذشته، توليد امسال سيب زميني يک ميليون تن و از 5 به 4 ميليون تن کاهش يافت.
به علاوه طبق گفته سخنگوي کميسيون توسعه تجارت خانه صنعت، صادرات امسال به دليل بالا بودن نرخ ارز نزديک به دو برابر شده و به 370 هزار تن رسيد و صادرات جذابتر شده است.
اين دو عامل سبب شد که در يکي دو ماه گذشته با شکاف بين عرضه و تقاضا قيمت بالا برود.
سيد رضا نوراني ،رئيس اتحاديه ملي محصولات کشاورزي، به خبرنگار فارس گفت براي کاهش قيمت بازار واردات از کشورهاي ترکيه و پاکستان انجام ميشود و کيلويي 23 تا 30 هزار تومان در مرز تمام ميشود.
وزارت جهاد کشاورزي آمارهاي به روز از توليد و پيشبيني قيمت از سال آينده ندارد و کشاورزان بيخبر و با استناد به قيمت سال گذشته ميکارند که مثل قدم زدن در تاريکي است فصل برداشت بازار با بيشبود و يا کمبود مواجه ميشود اشکالي که مقام معظم رهبري هم دو سال پيش در همايش معرفي دستاوردهاي تحقيقاتي سازمان تات بر ضرورت آمار دقيق در وزارت جهاد کشاورزي تاکيد کردند.
کارشناس بازرگاني جلال سخي ميگويد که قانون توسعه صادرات و واردات که وزارت جهاد را مکلف کرده برنامه صادراتي را از يکسال پيش تعيين کند اشکال دارد زيرا توليد کشاورزي قابل پيشبيني نيست و اکنون وزارت جهاد نميتواند جلوي صادرات را بگيرد.
عضو کميسيون کشاورزي مجلس احدي آزاديخواه ميگويد که وزارت جهاد کشاورزي زماني که قيمت سيب زميني در اوايل فصل کيلويي 11 هزار تو مان بود بايد ميخريد و براي روزهاي مبادا ذخيرهسازي ميکرد و به موقع ورود نکرد و گرنه ربطي به قانون توسعه صادرات ندارد.
قانون الگوي کشت به عنوان راهکار نوسانات توليد و قيمت و پس از 14 سال چکشکاري بالاخره در مهر 1401 به استانها ابلاغ شد اگر به درستي اجرا شود جلوي بيشبود و کمبود و نوسانات قيمتي در بازار را ميگيرد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.