اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سونامي سرطان در ايران؛ از واقعيت تا هشدار

علت سير صعودي سرطان

بررسي مطالعات و تحقيقات علمي و ميداني از روند شيوع سرطان‌ها در کشور، نشان مي‌دهد در برخي از سرطان‌ها شاهد سير صعودي هستيم و بعضي از سرطان‌ها نيز تا حدودي کم رنگ هستند. با اين حال، برخي متخصصان حوزه سرطان شناسي و انکولوژي، نسبت به روند افزايشي سرطان‌ها در کشور ابراز نگراني کرده و خواستار دقت نظر وزارت بهداشت در بحث پيشگيري و کنترل برخي سرطان‌ها هستند.

سونامي سرطان در ايران؛ از واقعيت تا هشدار

به گزارش خبرنگار مهر، ليلا مؤدب شعار رييس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر سرطانهاي پستان, روده بزرگ, ريه, پروستات و معده از جمله سرطانهاي شايع در کشور هستند که برنامه ريزي هايي براي تشخيص زودهنگام آنها انجام شده است.

وي با عنوان اين مطلب که غربالگري سرطان پستان و روده بزرگ از سالهاي گذشته در کشور در حال انجام است، افزود: به زودي غربالگري سرطان ريه و معده در برخي استانها که آمار مبتلايان در آن استانها بيشتر است، براي اولين بار انجام خواهد شد.

مؤدب شعار در ادامه از بازنگري دستورالعمل تشخيص سرطانهاي دهانه رحم, روده بزرگ و پستان در کميتههاي تخصصي و علمي خبر داد و گفت: اين دستورالعمل به زودي به دانشگاههاي علوم پزشکي کشور ابلاغ خواهد شد.

کوروش اعتماد مديرکل دفتر مديريت بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت، با اشاره به اينکه سرطان يکي از مهمترين علل مرگ و مير در کشور است، تأکيد کرد: پيشگيري از سرطان ميتواند از طريق ترويج سبک زندگي سالم، غربالگري و آموزش انجام شود. همچنين تشخيص زودهنگام سرطان نيز ميتواند به افزايش شانس بقا و بهبودي بيماران کمک کند.

وي به تشريح برنامه ملي پيشگيري و تشخيص زودهنگام سرطان پرداخت و افزود: اين برنامه با هدف کاهش مرگ و مير ناشي از سرطان در کشور تدوين شده که شامل اقداماتي نظير غربالگري سرطان پستان و روده بزرگ، آموزش به جامعه و ارتقاي کيفيت خدمات تشخيصي و درماني است.

اعتماد به موضوع سالمندي کشور اشاره کرد و گفت: با بالا رفتن سن و سالمندي، احتمال ابتلاء به سرطان نيز افزايش پيدا ميکند و همين موضوع در سالهاي آتي افزايش سرطان را در بر خواهد داشت.

سعيد کريمي معاون درمان وزارت بهداشت، در واکنش به وقوع سونامي سرطان در ايران، گفت: وقتي سن اميد به زندگي افزايش مييابد طبيعتاً با توجه به افزايش سن، تعداد موارد بروز سرطان نيز افزايش مييابد؛ چرا که عامل سن در بيماري سرطان بسيار نقش دارد.

وي افزود: علاوه بر سن، موارد ديگري مانند عوامل ژنتيکي، آلودگي محيط، آلودگي هوا و مواد شيميايي ميتوانند در ابتلاء به سرطان مؤثر باشند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اين طور مطرح ميشود که ما با سونامي سرطان مواجه هستيم اما اين موضوع صحت ندارد و بيشترين ابتلاء به سرطان مربوط به اروپا است.

راهله معين آرا متخصص جراحي عمومي و فوق تخصص جراحي پلاستيک، گفت: سرطان پستان يکي از شايعترين علل بروز تومورهاي بدخيم در زنان و مرگومير ناشي از سرطان در زنان است.

وي افزود: طبق آمار منتشر شده در سال 2023، از هر 8 زن يک نفر در طول زندگي خود در معرض ابتلاء به اين سرطان قرار دارد، يعني ميزان شيوع سرطان پستان در زنان حدود 13 درصد برآورد شده است. البته، اين بيماري ممکن است در مردان نيز بروز يابد اما ميزان شيوع آن بسيار کمتر، يعني حدود 1 نفر از 833 نفر است.

علي قنبري مطلق فوق تخصص خون و سرطان، ميزان بروز سرطان در ايران را در حد متوسط جهاني دانست و گفت: حدود 155 هزار نفر در سال به آمار بيماران مبتلا به سرطان در کشور اضافه ميشود.

وي افزود: ميزان بروز سرطان در ايران طي دو دهه آينده افزايش قابل توجهي پيدا خواهد کرد، به طوري که افزايش 115 درصدي را در ميزان بروز سرطان خواهيم داشت.

قنبري مطلق، با عنوان اين مطلب که ميزان بروز سرطان در کشورهاي در حال توسعه خيلي بيشتر از کشورهاي توسعه يافته خواهد بود، ادامه داد: مهمترين عامل بروز سرطان در کشورهاي در حال توسعه از جمله ايران، افزايش اميد به زندگي است که نشأت گرفته از کنترل بيماريهاي واگير است که باعث شده طول عمر انسان افزايش پيدا کند.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، با عنوان اين مطلب که در کشورهاي توسعه يافته پيک اميد به زندگي اتفاق افتاده است، افزود: عوامل ديگري هم در افزايش موارد ابتلاء به سرطان نقش دارند که ميتوان به شيوه زندگي ناسالم و عوامل محيطي اشاره کرد.

اين فوق تخصص خون و سرطان به عوامل محيطي اشاره کرد و گفت: آلودگي هوا و آب، سهم زيادي در ابتلاء به سرطان دارند؛ به طوري که در شهرهاي بالاي 100 هزار نفر جمعيت کشور، ميزان توليد گازهاي نامناسب به ازاي هر مترمکعب هوا، 115 ميکروگرم است، در حالي که اين عدد در متوسط جهاني، 63 ميکروگرم است. همچنين، استفاده از سوختهاي نامناسب که منجر به توليد گازهاي سمي ميشود، 2 برابر متوسط جهاني است.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، در ادامه به شايعترين سرطانها در مردان و زنان ايراني اشاره کرد و افزود: در مردان، سرطان پروستات و زنان، سرطان پستان، شايعترين ها هستند و در هر دو جنس، سرطان پستان شايعترين است.

وي افزود: تا سال 95، سرطان معده در رده اول سرطانهاي شايع مردان بود که به دليل همين عواملي که توضيح داده شد، سرطان پروستات به رده اول آمد و سرطان معده در رده دوم قرار گرفت.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.