اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سهم 2 ميليارد دلاري قاچاق از بازار ايران

توليدکنندگان لوازم خانگي هر چند با مشکلات عديده اي در حوزه توليد دست و پنجه نرم مي کنند اما بررسي آمارها نشانگر رشد 10 درصدي در حوزه توليد و بهبود وضعيت صادرات است.

سهم 2 ميليارد دلاري قاچاق از بازار ايران

توليدکنندگان با مسائلي از جمله، ناترازي انرژي با قطعي مکرر گاز و برق، تعدد سامانه ها در ثبت سفارش مواد اوليه، طولاني بودند فرايند تخصيص و تامين ارز، افزايش هزينه هاي جاري و موضوع قاچاق روبرو هستند.

هر چند موضوع ممنوعيت واردات لوازم خانگي خارجي در راستاي حمايت از توليدات داخلي از سال 1397 به کشور تصويب شد اما همچنان شاهد حضور لوازم خانگي با برندهاي خارجي در بسياري از فروشگاه ها هستيم که از مبادي قاچاق وارد کشور شده است.

کالاهاي قاچاق به خاطر حذف هزينه هاي ورودي گمرکي، بيمه، ماليات، هزينه هاي جاري و ساير موارد گاهي ارزان تر از کالاي با کيفيت ايراني عرضه مي شود و اين امر به خاطر نبود رقابت پذيري سازنده، باعث بروز مشکلاتي براي صنعتگران و توليدکنندگان در اين عرصه شده است.

ابراهيم شيخ معاون صنايع عمومي وزير صنعت، معدن و تجارت 16 بهمن ماه در نشستي با اصحاب رسانه درباره ممنوعيت واردات لوازم خانگي عنوان کرد که سياست ما در وزارت صمت، رقابت پذيرتر کردن کالاهاي ايراني با رقباي خود در عرصه بين المللي است در همين راستا ممنوعيت واردات کالا معنا ندارد.

به گفته وي، اکنون عمده قطعات لوازم خانگي وارداتي است اما در کنار آن فناوري ها نيز وارد کشورمان مي شود.

وي با اشاره به اينکه سياست ما افزايش مقياس توليد است بيان کرد که امسال بيش از 10 درصد توليد لوازم خانگي نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش پيدا کرده و ما در حال رسيدن به تکنولوژي ها و فناوري هاي بومي در حوزه لوازم خانگي هستيم.

 

سهم 2 ميليارد دلاري قاچاق از بازار لوازم خانگي

 

«اميد فاضلينيا» دبيرکل انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي ايران درباره آخرين وضعيت بازار لوازم خانگي اظهار داشت: 2 ميليارد دلار از حدود بازار هفت ميليارد دلاري لوازم خانگي در ايران در اختيار کالاي قاچاق است؛ يعني حدود 30 تا 40 درصد بازار لوازم خانگي را محصولات خارجي که به صورت قاچاق وارد کشور شده اند، در اختيار دارند.

وي با انتقاد از اينکه مبارزه با قاچاق در اين حوزه جدي گرفته نمي شود، اين نکته را يادآور شد که اين در حاليست که توليد کننده حدود 30 درصد از قيمت تمام شده کالا را به دولت پرداخت مي کند که شامل ماليات، ماليات بر ارزش افزوده، حقوق ورودي و ساير هزينه است.

فاضلي نيا با بيان اينکه قاچاقچيان 30 درصد از توليدکنندگان به خاطر عدم پرداخت اين هزينه ها جلو هستند، تاکيد کرد: ما به دنبال رقابت سازنده هستيم؛ اگر قرار است رقابتي شکل بگيرد بايد در فضاي برابر باشد نه اينکه در يک شرايط نابرابر باشد.

وي نرخ تمام شده تسهيلات دريافتي توليدکنندگان را حدود 42.5 درصد برآورد کرد و افزود اين درحاليست که با ورود کالاي قاچاق توليد کنندگان خارجي تسهيلات صفر درصدي دريافت مي کنند.

فاضلي نيا، ناترازي انرژي و قطعي برق و گاز را از ديگر مشکلات بخش توليد لوازم خانگي عنوان کرد که منجر به نيمه تعطيل شدن بنگاه هاي توليدي شده است.

وي عنوان کرد: همچنين 40 درصد قيمت تمام شده به هزينه هاي ثابت از جمله هزينه دستمزد و اجاره بهاي بنگاه توليدي اختصاص دارد.

 

4 ماه زمان از تخصيص ارز تا تامين مواد اوليه لوازم خانگي

 

دبيرکل انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي ايران با بيان اينکه تخصيص و تامين ارز يکي ديگر از مشکلات صنعت لوازم خانگي است گفت: از زمان ثبت سفارش تا تخصيص ارز به صورت ميانگين 80 تا 90 روز طول مي کشد و از زمان تخصيص ارز تا تامين مواد اوليه نيز چهار ماه زمان مي کشد.

وي ادامه داد: در تامين مواد اوليه باز همچنان معضلاتي در بورس کالا داريم 30 تا 50 درصد از مواد اوليه را از بورس مي توان تامين کرد که بايد تصميم جدي تر در اين زمينه گرفت.

فاضلي نيا تحريم را ديگر معضلات در صنعت لوازم خانگي عنوان کرد و گفت: در 2 ماه اخير چيني ها نيز محدوديت هاي شبکه بانکي بيشتري دارند و اين امر باعث کندي در واردات مواد اوليه مي شود.

وي اضافه کرد: تامين ماشين آلات، تجهيزات پيشرفته و انتقال دانش و تکنولوژي نيز به خاطر شرايط تحريمي با محدوديت روبروست از سوي ديگر توليدکنندگان به خاطر شرايط سخت اعتباري قادر به دريافت تسهيلات نيستند و نقدينگي کافي براي توليد ندارند.

 

صادرات لوازم خانگي ميانگين سالانه 350 تا 400 ميليون دلار

 

دبيرکل انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي ايران با اشاره به اينکه صادرات لوازم خانگي از ايران به طور ميانگين ميانگين سالانه 350 تا 400 ميليون دلار است گفت: در سه سال اخير رشد خوبي در حوزه صادرات صورت گرفته است که در اين زمينه نيازمند بسته حمايتي در حوزه توسعه توليد و صادرات هستيم.

وي گفت: اين بسته به حل مشکلات توليد، تربيت نيروي کار مهارت ديده، حمايت از توليد، اعطاي تسهيلات، تسهيل در صادرات و تسهيل در تامين و تخصيص ارز کمک کند از اين رو نيازمند تمهيدات از سوي دولت هستيم.

فاضلي نيا ابراز کرد: نهادهاي مختلف از جمله سازمان امور مالياتي بايد از توليد کننده حمايت کنند و تنفس به خاطر شرايط ناترازي انرژي دهد. ضمن اينه قطعي سامانه ثبت سفارش جامع تجارت و تعدد سامانه ها کار را براي توليد کنندگان با مشکل روبرو کرده است بايد با نگاه يکپارچه سازي به سامانه ها نگاه کرد.

وي با بيان اينکه نيازمند اين هستيم تا در اين شرايط سخت رکود بازار نهادها در کنار بخش خصوصي باشند گفت: بخش دولتي بايد اين بخش را همراهي کنند تا توليد کننده بتواند سرپا بماند، اگر سرمايه از توليد خارج شود وارد بازار واسطه گري و اختلال در بازار مي شود ضمن اينکه اشتغال را تحت تاثير قرار مي دهد.

دبيرکل انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي ايران عنوان کرد: بايد با همراهي يکديگر بخشي از مشکلات حل شده و تصميم هاي کارشناسي گرفته شود ما نيز به عنوان بدنه بخش خصوصي اين آمادگي را داريم تا در تصميم سازي و اجرا به مديران کمک کنيم.

 

ارتقاي خدمات پس از فروش لوازم خانگي

 

وي از ارتقاي خدمات پس از فروش لوازم خانگي خبر داد و گفت: استانداردهاي نسبي قابل قبولي در اين صنعت داريم و با ارتقاي کيفيت به مشتري مداري رسيده ايم.

فاضلي نيا بيان کرد: در صنعت لوازم خانگي، 600 کارخانه با شناسنامه داريم که با کارخانه هاي بدون کارخانه به بيش از هزار کارخانه مي رسد؛ کارخانه هايي که داراي مجوز رسمي هستند کيفيت قابل قبولي در محصولات دارند و با وجود هزينه هاي توليد بالا در شرايط رکودي، تخفيف هاي مختلف در مناسبت ها و تسهيلات 18 ماهه به خريداران پرداخت مي کنند.

منبع: ايرنا

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.