حمايت از کسبوکارهاي خرد يکي از راهکارهاي مؤثر در رشد اقتصادي، کاهش بيکاري و توسعه پايدار است. ضرورت دارد دولت براي رونق کسب و کارهاي خرد اقداماتي کند، چرا که اين سهم در کشورهاي ديگر حدود 50درصد, ولي در ايران حدود 4.5درصد است.
به گزارش خبرگزاري تسنيم,در شرايطي که کسبوکارهاي خرد نقش مهمي در اشتغالزايي و رشد اقتصادي دارند، دولت و نهادهاي خصوصي اقدامات متعددي را براي حمايت از اين بخش در نظر گرفتهاند. اين اقدامات شامل ارائه تسهيلات مالي، کاهش موانع اداري، و توسعه زيرساختهاي ديجيتالي است.
يکي از اصليترين مشکلات کسبوکارهاي خرد، تأمين سرمايه اوليه و نقدينگي است. در همين راستا، بانکها و صندوقهاي حمايتي طرحهايي را براي اعطاي وامهاي کمبهره و تسهيلات ويژه راهاندازي کردهاند. اين تسهيلات ميتوانند به توسعه فعاليتهاي مشاغل کوچک و افزايش توان رقابتي آنها کمک کنند.
فرآيندهاي پيچيده ثبت کسبوکار و دريافت مجوز، همواره يکي از چالشهاي اصلي کارآفرينان بوده است. در پاسخ به اين مشکل، دولت اقدام به کاهش بروکراسي و تسهيل قوانين کرده است. همچنين، برخي از مشاغل خرد از معافيتهاي مالياتي موقت و کاهش هزينههاي بيمه تأمين اجتماعي بهرهمند شدهاند.
صندوق کارآفريني اميد يکي از نهادهايي است که نسبت به حمايت از کسب و کارهاي خرد فعاليت زيادي داشته است. در همين راستا30هزار طرح کسب و کار خرد، کوچک و متوسط به مناسبت ايام الله دهه فجر انقلاب اسلامي و با تسهيلات دهي صندوق کار آفريني اميد در سراسر کشور افتتاح شد.
جعفر صفايي مزيد,مديرعامل صندوق کارآفريني اميد با اشاره به اينکه اين طرح ها که با سرمايه هفت هزار و 300ميليارد توماني صندوق کارآفريني اميد به مرحله اجرا و افتتاح رسيده است، به صورت همزمان و برخط به بهره برداري رسيد.
مديرعامل صندوق کارآفريني اميد در اين آيين با تأکيد بر حمايت اين صندوق از کسب و کارهاي خرد در کشور گفت: در دولت جديد و با تاکيد رئيس جمهوري به دنبال تقويت اتمسفر کارآفريني در کشور هستيم.
صفايي مزيد با بيان اينکه اين صندوق در حمايت از کسب و کارها عملکرد 100درصدي داشته است، افزود: امروز و در برابر جنگ اقتصادي، کارآفرينان هستند که در خط مقدم درحال جهادند.
وي با اشاره به اينکه بيش از 10سال است که از سوي رهبر معظم انقلاب اسامي عناوين اقتصادي براي شعار سال انتخاب مي شود، تصريح کرد: براي دستيابي به نتايج بيشتر در تامين مالي بنگاه هاي اقتصادي، سيستم بانکي بايد تغيير راهبر داده و اتفاق جديدي در حوزه توليد رقم بخورد.
صفايي مزيد در عين حال که وظيفه صندوق کارآفريني اميد را حمايت از کسب و کارهاي خرد دانست، گفت: به دنبال تغيير اتمسفر کارآفريني در کشور و تقويت آن هستيم و اين شامل اصناف نيز مي شود.
وي با بيان اينکه در دنيا بيش از 50تا 55درصد اشتغال بر دوش کسبوکارهاي کوچک است، اظهار داشت: متاسفانه سهم بنگاههاي کوچک در کشور ما براي استفاده از تسهيلات حدود 4.5درصد بوده که بسيار کم است.
مدير عامل صندوق کارآفريني اميد به موافقت دولت براي افزايش سرمايه اين صندوق اشاره کرد و افزود: اميدواريم در آينده بتوانيم حمايت بيشتري از زنجيره هاي مالي و شبکه هاي کارآفريني داشته باشيم تا به رشد اقتصادي پايدار برسيم.
به گزارش تسنيم, رشد تجارت الکترونيک و کسبوکارهاي خانگي، فرصتهاي جديدي را براي کارآفرينان خرد فراهم کرده است. در اين راستا، دولت با راهاندازي پلتفرمهاي فروش آنلاين و ارائه آموزشهاي ديجيتالي، به اين دسته از کسبوکارها کمک ميکند تا به بازارهاي گستردهتري دسترسي داشته باشند.
بسياري از کارشناسان اقتصادي بر اين باورند که حمايت از کسبوکارهاي خرد ميتواند تأثير مثبتي بر اشتغالزايي و کاهش نرخ بيکاري داشته باشد. از سوي ديگر، برخي از کارآفرينان درخواست دارند که حمايتها پايدار و مستمر باشد تا بتوانند در برابر بحرانهاي اقتصادي مقاومت کنند.
اجراي برنامههاي حمايتي دولت و بخش خصوصي ميتواند زمينهساز رشد و پايداري کسبوکارهاي خرد شود. اگر اين سياستها به درستي اجرا شوند، ميتوانند به بهبود وضعيت اقتصادي، افزايش اشتغال، و توسعه پايدار منجر شوند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.