اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سناريوي پيجرها در يمن هم فعال شد

به گزارش جهان نيوز به نقل از فارس، در حالي که مناطق شمالي يمن با بحران گسترده در کيفيت بنزين مواجه‌اند، گمانه‌زني‌ها درباره منشأ اين سوخت آلوده شدت گرفته و برخي منابع احتمال دخالت رژيم صهيونيستي در اين پرونده را مطرح کرده‌اند؛ سناريويي که تداعي‌کننده اقدامات خرابکارانه مشابه در لبنان است.

سناريوي پيجرها در يمن هم فعال شد

آسيب گسترده به خودروها و تجهيزات

 

در هفتههاي اخير، گزارشهاي متعددي از خسارتهاي جدي به خودروها و ژنراتورهاي برق در صنعا و ديگر مناطق شمالي يمن منتشر شده است. بسياري از مالکان خودروها از توقف کامل موتور، ايجاد صداهاي غيرعادي و حتي نياز به تعويض قطعات اصلي موتور خبر دادهاند.

يکي از شهروندان صنعاء به خبرنگار الجزيره گفته است که پس از سوختگيري از يکي از پمپبنزينهاي شهر، خودرويش در وسط خيابان از کار افتاده و مجبور شده است با صرف هزينهاي بالغ بر 550 هزار ريال يمني (معادل بيش از هزار دلار) موتور خودرو را تعمير کند.

 

ورود يک محموله مشکوک از طريق درياي سرخ

 

بر اساس اطلاعات منابع آگاه، حدود 60 هزار تن بنزين که گمان ميرود فاقد استانداردهاي فني لازم بوده، در هفتههاي اخير از طريق بندر رأس عيسي که تحت کنترل صنعاء است، وارد کشور شده است. اين منابع، که نخواستند نامشان فاش شود، تأکيد کردهاند که اين محموله بدون بازرسي دقيق و با دور زدن مراحل آزمايش فني، وارد بازار مصرف شده است.

نام نفتکش «LOVE» به عنوان حامل اين سوخت مشکوک مطرح شده که گفته ميشود در 26 دسامبر 2024 وارد بندر رأس عيسي شده و در 20 فوريه 2025 کل محمولهاش به دليل نبود ظرفيت ذخيرهسازي مستقيم به بازار تزريق شده است.

 

پيامدهاي گسترده اقتصادي و اجتماعي

 

کارشناسان نسبت به پيامدهاي فراتر از آسيب به خودروها هشدار دادهاند. وحيد الفودعي، پژوهشگر اقتصادي، هشدار داده که اين سوخت غيراستاندارد ممکن است باعث از کار افتادن ژنراتورها، افزايش هزينههاي توليد و حملونقل و در نهايت فشار بيشتر بر معيشت مردم
شود.

به گفته او، اين بحران ميتواند خدمات عمومي نظير برق، آبرساني و بهداشت را مختل کند و حتي موجب بروز پيامدهاي رواني در جامعه شود. او خواستار ايجاد يک نهاد مستقل براي نظارت بر واردات سوخت و مشارکت سازمانهاي بينالمللي براي تضمين شفافيت شده است.

 

پيگيري مسئولان و اتهام به دشمن خارجي

 

همزمان با اين تحولات، نهادهاي رسمي در صنعا نيز بهسرعت وارد عمل شدهاند. در 15 آوريل، واحد هماهنگي مشترک نهادهاي نظارتي و دادستاني کل صنعاء جلسهاي براي بررسي گزارش نهادهاي ضدفساد و امنيتي برگزار کرد. در اين جلسه بر لزوم پيگيري قضيه تا روشن شدن ابعاد آن تأکيد شد.

همچنين شرکت نفت يمن از ماه مارس کميتههايي براي بازرسي ميداني از پمپبنزينها و تحليل فني آسيبهاي وارده به خودروها تشکيل داده و اعلام کرده تا زمان نهاييشدن گزارشها، اقدامات پيشگيرانهاي در حال اجراست.

 

اتهام مستقيم به اسرائيل

 

در تحولي مهم، «سلطان السامعي» عضو شوراي عالي سياسي يمن، اسرائيل را متهم به نقشآفريني در پشت پرده اين بحران کرد. او در پستي در شبکه اجتماعي «ايکس» نوشت که «رژيم صهيونيستي با صرف مبالغ قابلتوجهي سعي داشته محمولهاي از بنزين آلوده را وارد يمن کند، با هدف تخريب تجهيزات نظامي و کشاورزي در صورت بروز درگيري مستقيم».

او اين اتفاق را با آنچه «پيجرها در لبنان» خواند، مقايسه کرد. اشاره او به اقدام تروريستي اسرائيل در ارسال تجهيزات خرابکارانه و جاسوسي به لبنان بود که براي اخلال در زيرساختها مورد استفاده قرار گرفتهاند.

در 17 و 18 سپتامبر 2024، پس از آن که حزب الله لبنان پايگاه راهبردي «راموت نفتالي» را با موشکهاي کاتيوشا هدف قرار داد، صهيونيستها تلاش کردند تا با انجام برخي حملات الکترونيکي حمله مهم و بزرگ حزب الله عليه پايگاه راموت نفتالي را تحت الشعاع قرار دهند. هزاران پيجر دستي و صدها واکي تاکي که براي استفاده شهروندان و حزبالله لبنان در نظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوريه در حمله اسرائيل منفجر شدند. در اين حمله، حداقل 42 نفر از جمله حداقل 12 غيرنظامي شهيد و بيش از 3000 نفر زخمي شدند.

نيروهاي مسلح يمن از زمان آغاز تجاوز نظامي رژيم صهيونيستي به نوار غزه در دفاع از ملت فلسطين درياي سرخ را به روي کشتيهاي اسرائيلي ناامن کرده است.

با وجود حملات مکرر ائتلاف آمريکايي به زيرساختهاي يمن براي ايجاد موج نارضايتي در يمنيها اما ملت يمن هر جمعه با برپايي راهپيماييهاي گسترده در سراسر اين کشور بر تداوم دفاع از غزه تا توقف جنگ و محاصره عليه ملت فلسطين تاکيد ميکنند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.