اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سعودي‌ها از جان ورزش چه مي‌خواهند؟

ورزش عربستان حسرت خوردني است؟

گروه ورزشي جهان نيوز، مصطفي مطيعي: علاقه‌مندان به ورزش فوتبال در هفته‌هاي گذشته شاهد برگزاري سوپرجام ايتاليا و اسپانيا در کشور عربستان بودند. پيش‌تر نيز مسابقات تنيس با عنوان «ششپادشاه» با حضور بزرگان تنيس جهان برگزار شد و کمي قبل‌تر از آن هم شاهد برگزاري مسابقات فرمول يک در عربستان بوديم.

سعودي‌ها از جان ورزش چه مي‌خواهند؟

حالا اين حجم از پول پاشيهاي عربستان در حوزه ورزش اي نسوال را براي کارشناسان و اهالي ورزش به وجود آورده است که آيا برگزاري اين مسابقات به ورزش يا اقتصاد عربستان کمکي هم ميکند؟ يا اين الگو براي توسعه ورزش کشورها کارآمد است؟ به بررسي دقيق اين موضوع خواهيم پرداخت.

همانطور که گفته شد، عربستان سعودي با صرف هزينههاي هنگفت، از هزينه چندصد ميلوني دلاري براي خريد بازيکن تا برگزاري مسابقات مطرح دنيا و صرف هزينههاي سرسامآور براي تبليغات، توجهات جهاني را به خود جلب کرده است. اما ميتوان پرسيد اين هزينهها چه بازگشتي براي ورزش و اقتصاد عربستان سعودي خواهد داشت؟

در سال 2020، فدراسيون فوتبال عربستان سعودي و فدراسيون فوتبال اسپانيا قراردادي را تنظيم کردند تا سال 2029 برخي مسابقات مهم اين ليگ به ميزباني عربستان سعودي برگزار شود و در مقابل، کشور عربستان مبلغ 50 ميليون دلار براي هر مسابقه پرداخت کند.

همچنين، عربستانيها قرارداد مشابهي را با کشور ايتاليا منعقد و مبلغ 30 ميليون دلار براي هر مسابقه پرداخت کردند. علاوه بر اين، قراردادهايي براي برگزاري مسابقات تنيس در اين کشور بسته شده که گفته ميشود براي دعوت از ستارههاي اين ورزش مبلغي حدود 20 تا 30 ميليون دلار و براي برگزاري اين مسابقات 10 تا 15 ميليون دلار هزينه شده است. براي برگزاري مسابقه فرمول1 نيز، فقط ساخت پيست مسابقه 240 ميليون دلار هزينه روي دست عربستانيها گذاشت و برگزاري هر مسابقه نيز 100ميليون دلار خرج برداشت.

گفته ميشود عربستان سالانه 2 ميليارد دلار براي برگزاري مسابقات ورزشي هزينه ميکند. با اين حال درآمد عربستان از اين مسابقات مشخص نيست. حتي در کشورهاي اروپايي، با حق پخش و تبليغات، اين هزينههاي سرسامآور قابل جبران نيست. از همينرو به نظر ميرسد عربستان به دنبال سوددهي و بازگشت سرمايه از برگزاري اين مسابقات نيست. همانطور چراکه به لحاظ اقتصادي، برگزاري اين رويدادهاي ورزشي هيچگونه صرفه اقتصادي نداشته و بيشتر به اجراي يک برنامه تبليغاتي شبيه است تا سرمايهگذاري در حوزه ورزش.

اگر بخواهيم از لحاظ ورزشي نيز اين موضوع را بررسي کنيم، صرف برگزاري يک مسابقه تأثير چنداني در رشد ورزش نخواهد داشت. شايد برگزاري يک يا چند مسابقه در يک کشور، علاقهمنداني را تشويق به حضور در عرصههاي حرفهاي کند، اما در بلندمدت و براي پيشرفت ورزش، بايد استعداديابي درست و فراهم کردن زيرساختهاي مناسب همگاني  در دستور کار قرار گيرد. در حال حاضر کشور عربستان زيرساخت يا علاقهمند چنداني نسبت به فوتبال، تنيس و اتومبيلراني ندارد که به دنبال برگزاري مسابقات بزرگ در کشورش ميباشد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.