در ديدار وزير ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي ايران با رئيس کميته گردشگري جمهوري ازبکستان، دو طرف با تأکيد بر ظرفيتهاي تمدني مشترک، خواستار ارتقاي راهبردي مناسبات گردشگري شدند.
به گزارش روابط عمومي وزارت ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي، سيدرضا صالحياميري، در ديدار با اميد شاديف قائممقام وزير محيط زيست و رئيس کميته گردشگري ازبکستان با اشاره به پيوندهاي عميق تاريخي ميان ايران و ازبکستان، تصريح کرد: مناسبات دو ملت، فراتر از مناسبات متعارف ديپلماتيک و شايسته است در تراز مشترکات تمدني و فرهنگي دو کشور بازتعريف شود. در حالي که سالانه ميليونها ايراني به مقاصدي همچون ترکيه سفر ميکنند، سهم ازبکستان از سفرهاي خارجي ايرانيان ناچيز است و اين کاستي، حاصل غفلت متقابل در معرفي ميراث ملموس و ناملموس دو ملت است.
وزير ميراثفرهنگي، با يادآوري تجربه سفر خود به سمرقند و بخارا افزود: حس قرابت ايرانيان با معماري، مساجد و مظاهر فرهنگ بصري ازبکستان، نيازمند بسترسازي براي توسعه گردشگري فرهنگي است؛ گردشگرياي که نهتنها يک تجربه توريستي بلکه احياي حافظه تمدني مشترک باشد.
وي در ادامه، سه محور کليدي براي توسعه تعاملات گردشگري ميان ايران و ازبکستان را برشمرد: نخست، امضاي تفاهمنامهاي جامع که پيشنويس آن به طرف ازبک ارسال شده است؛ دوم، معرفي نظاممند ظرفيتها از رهگذر رسانهها، تورگردانان و نخبگان اثرگذار و سوم، طراحي و اجراي رويدادها و نمايشگاههاي مشترک در شهرهاي تاريخي از جمله تهران، سمرقند، بخارا، اصفهان و شيراز.
صالحياميري همچنين از توافق اوليه با عبدالحکيماف، مقام ارشد صنايعدستي ازبکستان، براي برگزاري جشنوارهاي مشترک خبر داد و آمادگي ايران را براي برگزاري نشست سرمايهگذاري مشترک در حوزه گردشگري اعلام کرد.
وي تأکيد کرد: زيرساختهاي لازم براي دو برابر شدن ظرفيت گردشگري فراهم شده و ما آمادهايم اين همکاري را به سطحي راهبردي ارتقا دهيم.
اميد شاديف، قائممقام وزير محيطزيست و رئيس کميته گردشگري ازبکستان، ضمن استقبال از رويکرد تعاملي جمهوري اسلامي ايران، خاطرنشان کرد: ما با امضاي سند راهبردي در حوزه گردشگري و تعاملات دو طرفه موافقيم و آن را سرآغاز فصلي نوين در مناسبات فرهنگي دو کشور ميدانيم.
وي با اشاره به تجربه سفر خود به ايران گفت: در ايران گويي بخشي از هويت خود را بازيافتم. اشتراکات فرهنگي ما با ايران عميق، ريشهدار و اصيل است و بايد به برنامههايي عملياتي، آموزشي و علمي ترجمه شود.
شاديف، نمايشگاه بينالمللي گردشگري تهران را «رويدادي بيبديل از منظر حرفهاي و استقبال مردمي» توصيف کرد و ضمن ابراز تأسف از عدم حضور خود در دوره جاري به دليل تداخل برنامهها، براي حضور فعال و پررنگ ازبکستان در دورههاي آتي اعلام آمادگي کرد.
وي همچنين از ظرفيت دانشگاه «راه ابريشم» در ازبکستان براي همکاريهاي علمي با پژوهشگاه ميراثفرهنگي ايران سخن گفت و پيشنهاد داد همکاريهاي مشترک در حوزههايي چون مرمت، باستانشناسي و آموزشهاي تخصصي، در دستور کار قرار گيرد.
در پايان اين ديدار، صالحياميري ضمن اشاره به جايگاه تمدني اصفهان و شيراز، برپايي نمايشگاههاي فرهنگي مشترک در اين شهرها را خواستار شد و از هيأت عاليرتبه ازبکستان براي حضور در نمايشگاه بينالمللي تهران دعوت رسمي بهعمل
آورد.
وي با تأکيد بر اراده سياسي مسعود پزشکيان، رئيسجمهوري اسلامي ايران، براي تعميق روابط با آسياي مرکزي و بهويژه ازبکستان، خاطرنشان کرد: اکنون نوبت ماست که اين اراده راهبردي را به زبان سياستگذاري فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي ترجمه کنيم و مسير را براي همافزايي تمدني هموار سازيم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.