اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سرطان مهمترين علل مرگ و مير در ايران

سرطان از جمله بيماري‌هاي شايع است که تاکنون افراد زيادي را سرتاسر جهان درگير خودکرده است. سرطان از آن دسته بيماري‌هايي است که از يک نقطه در بدن آغاز شده و در صورت تشخيص ديرهنگام، مي‌تواند تمامي بدن فرد را درگير کند.

سرطان مهمترين علل مرگ و مير در ايران

اگر چه نام اين بيماري، همواره وحشت و ترس زيادي را براي بيمار و خانواده وي به همراه دارد، اما خوشبختانه پيشرفتهايي که در راستاي درمان سرطان در سالهاي اخير رخ داده است، نقطه اميدي است براي غلبه بر آن. آنچه مهم است، داشتن شناخت و آگاهي کافي از اين بيماري است.

سرطان نوعي بيماري است که در آن، برخي از سلولهاي بدن بدون توقف شروع به تقسيم شدن ميکنند و به بافتهاي اطراف گسترش مييابند. سرطان ميتواند از هر جاي بدن انسان شروع شود که از تريليونها سلول ساخته شده است. در حالت نرمال، سلولهاي بدن رشد ميکنند و تقسيم ميشوند تا سلولهاي جديدي را تشکيل دهند که بدن به آنها نيازمند است. هنگامي که سلولها پير ميشوند يا آسيب ميبينند، آنها ميميرند و سلولهاي جديد جاي آنها را ميگيرند. هنگامي که سرطان بروز ميکند، اين روند در هم ميشکند و سلولهاي پير و آسيب ديده، در حالي که بايد بميرند، زنده ميمانند. اين سلولهاي اضافي ميتوانند بدون توقف تقسيم شوند و ممکن است منجر به تشکيل تومورها شوند.

کوروش اعتماد،مديرکل دفتر مديريت بيماريهاي غير واگير وزارت بهداشت در همايش علمي کشوري برنامه ملي پيشگيري و تشخيص زودهنگام سرطان پستان و روده بزرگ به مناسبت هفته ملي مبارزه با سرطان با اشاره به تجربه موفق در برنامه پويش ملي سلامت و غربالگري فشارخون و ديابت و مشارکت حداکثري مردم بر اهميت پيشگيري و تشخيص زودهنگام سرطان تاکيد کرد.

وي گفت: موضوع پيشگيري و تشخيص زودهنگام سرطان جزء اولويتهاي کاري مراقبين سلامت است.

اعتماد با اشاره به اينکه سرطان يکي از مهمترين علل مرگ و مير در کشور است، اظهار داشت: پيشگيري از سرطان ميتواند از طريق ترويج سبک زندگي سالم، غربالگري و آموزش انجام شود. همچنين تشخيص زودهنگام سرطان نيز ميتواند به افزايش شانس بقا و بهبودي بيماران کمک کند.

مديرکل دفتر مديريت بيماريهاي غير واگير وزارت بهداشت در ادامه به تشريح برنامه ملي پيشگيري و تشخيص زودهنگام سرطان پرداخت و تصريح کرد: اين برنامه با هدف کاهش مرگ و مير ناشي از سرطان در کشور تدوين شده است. اين برنامه شامل اقداماتي نظير غربالگري سرطان پستان و روده بزرگ، آموزش به جامعه و ارتقاي کيفيت خدمات تشخيصي و درماني است.

اعتماد در ادامه به موضوع سالمندي جمعيت کشور اشاره کرد و گفت: با بالا رفتن سن و سالمندي، احتمال ابتلا به سرطان نيز افزايش پيدا ميکند و همين موضوع در سالهاي آتي افزايش سرطان را در برخواهد داشت.

وي خطاب به مديران دانشگاههاي علوم پزشکي کشور گفت: دانشگاههاي علوم پزشکي بايد در زمينه پيشگيري و تشخيص زودهنگام سرطان برنامههاي مدون و بررسي و رصد لازم را داشته باشند.

مديرکل دفتر مديريت بيماريهاي غير واگير وزارت بهداشت در ادامه به سلامت کودکان نيز اشاره کرد و گفت: توجه ويژه به سلامت کودکان در راستاي جوان شدن جمعيت و سالم بودن جامعه نقش بسزائي دارد و در اولويت سياستهاي وزارت بهداشت است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.