اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور:

زنگ خطر افزايش سن معادن در ايران به صدا درآمده است

رئيس سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور ضمن هشدار درباره اين‌که ذخاير معادن سطحي در کشور رو به اتمام است، گفت: معادني که در سطح هستند، به لحاظ ذخيره محدوديت‌هايي دارند و همانند معادني که در عمق هستند، ذخاير بسيار بزرگ ندارند؛ ضمن اينکه در دنيا اصولا معادن خيلي بزرگ، زيرزميني‌ هستند و از عمق صد متر به پايين وجود دارند.

زنگ خطر افزايش سن معادن در ايران به صدا درآمده است

عليرضا شهيدي افزود: سن اکثر معادن در ايران زياد شده و ذخاير آنها روزي به اتمام ميرسد و ما بايد مانند تمام کشورهاي ديگر به سمت اکتشاف ذخاير پنهاني و يا ذخايري که در عمق وجود دارد، حرکت کنيم.

وي با بيان اينکه حدود 20 سال است که از لايه ژئوفيزيک هوابرد براي اکتشاف ذخاير پنهان استفاده ميکنيم، ابراز اميدواري کرد که از اين روش عملياتي در جهت افزايش ذخيره مواد معدني بهرهمند شويم، اظهار کرد: دو بالگرد براي اجراي روش ژئوفيزيک هوايي و روش مغناطيس اکتشاف مواد معدني فلزي در اختيار داريم و اين کار داخليسازي و بوميسازي شده؛ اما با توجه به وسعت کشور نيازمند اين هستيم که از ابزار بيشتري استفاده کنيم تا در زمان کوتاهتري بتوانيم اطلاعات را نسبت به وجود يا عدم وجود مواد معدني بهويژه فلزي در زيرزمين تکميل کنيم.

شهيدي با اشاره به برخي گفتهها درباره اينکه 90 درصد معادن کشور هنوز کشف نشده و به بهرهبرداري نرسيدهاند، گفت: به دليل اينکه تکنولوژي روز بهروز در حال پيشرفت است و خيلي از مواد معدني که امروزه اقتصادي هستند در گذشته غيراقتصادي بودند و حتي ممکن است تشخيص داده نشده باشند، نميتوان با قاطعيت گفت که چند درصد از معادن کشف شده و چند درصد کشف نشده است، ولي با تکنولوژي روز ميتوانيم حتي مواد معدني جديدي را اکتشاف کنيم و اين همان راهکاري است که در طرح تحول زمينشناسي و اکتشاف ذخاير معدني در استان خراسان جنوبي از آن بهره برديم و براي اولين بار در شرق کشور نيکل را کشف کرديم.

رئيس سازمان زمينشناسي در مورد برنامههاي اين سازمان براي سال جاري نيز گفت: سازمان زمينشناسي و اکتشافاتمعدني کشور طرح تحول زمينشناسي و اکتشاف ذخاير معدني را از سال 1400 آغاز کرده که امسال نيز ادامه خواهد داد.

معاون وزير صمت ضمن اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور که به اقتصاد دريامحور توجه شده، خاطرنشان کرد: قرار بر اين شده که اطلاعات پايه تمام سواحل جنوب و شمال و جزاير را که حدود 5 هزار و 800 کيلومتر طول دارد، در سه لايه رسوبشناسي، ژئومورفولوژي و ژئوشيمي مواد آلاينده انجام دهيم.

به گفته رئيس سازمان زمينشناسي و اکتشافاتمعدني کشور، در سال 1402، 9 سلول را که در مجموع 27 پروژه بود در استان گيلان به صورت آزمايشي انجام داديم و از امسال به بعد هم سعي ميکنيم به صورت رسمي و در 5 سال توليد اطلاعات پايه سواحل کل کشور را داشته باشيم.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.