اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس‌جمهور رئيس ستاد هوش مصنوعي است

معاون علمي رئيس جمهور گفت: در ساختار جديد سعي کرديم که مسئول ستاد هوش مصنوعي، مستقيم به‌عنوان هماهنگ‌کننده نباشد. در حال حاضر با مصوبه جديد، رئيس‌جمهور رئيس ستاد است، بنده دبير آن هستم، و يک هماهنگ‌کننده نيز تعريف شده است.

رئيس‌جمهور رئيس ستاد هوش مصنوعي است

به گزارش خبرگزاري تسنيم، نشست دکتر حسين افشين، معاون محترم علمي، فناوري و اقتصاد دانشبنيان رئيسجمهوري، با فعالان زيستبوم هوش مصنوعي برگزار شد.

در اين نشست، دکتر حسين افشين (معاون علمي، فناوري و اقتصاد دانشبنيان رياست جمهوري)، دکتر مجتبي عليزاده (مشاور ويژه معاون علمي در حوزه هوش مصنوعي)، دکتر ربيعي (استاد دانشگاه صنعتي شريف)، دکتر اسدي (استاد دانشگاه شريف) و دکتر محسن طاهريان (مديرکل دفتر فناوري اطلاعات، امنيت و هوشمندسازي) حضور داشتند.

افشين در اين نشست گفت: در موضوع ارزيابي و تمديد محصولات دانشبنيان، بايد توجه داشت که روال گذشته بهگونهاي بوده که برخي محصولات بهصورت خودکار و بدون ارزيابي مجدد، تمديد ميشدند. اين مسأله ناشي از دستور معاونت وقت بوده است که در يک مقطع زماني، تمام محصولات را بدون بررسي مجدد تمديد کردهاند. اکنون ما با چالشي مواجه شدهايم و تصميم گرفتهايم به آن سند احترام بگذاريم، اما در عين حال، اگر شرکتي بخواهد حمايتي دريافت کند يا محصول جديدي را ارائه دهد، بايد مجدداً ارزيابي شود.

وي ادامه داد: ما تأکيد داريم که اگر محصولي واقعاً دانشبنيان است، بايد در هر زمان امکان ارزيابي آن وجود داشته باشد. بنابراين، اگر شرکتي از ما گلايه دارد که چرا زمان ارزيابي طولاني شده، ممکن است اشکالي در آن محصول وجود داشته باشد. اين موضوع بايد پذيرفته شود که دانشبنيان بودن يک ويژگي ايستا نيست و ممکن است محصولي که امروز واجد شرايط است، چند ماه بعد ديگر نباشد.

معاون علمي رئيسجمهور با اشاره به لزوم بازنگري در وضعيت برخي شرکتها اظهار کرد: اگر محصولي بهصورت خودکار تمديد شده باشد و اکنون شرکت براي دريافت حمايت يا گرنت مراجعه کند، ما ملزم هستيم آن را بررسي کنيم. چون در سال گذشته رويکرد ما اين بوده که همانطور که شرکتهايي را به مجموعه دانشبنيان اضافه کرديم، به همان ميزان هم خروجي داشتهايم. يعني حدود هزار شرکت به ليست اضافه شدند و تقريباً هزار شرکت نيز خارج شدهاند. اين خروجها نه بهدليل اشتباه در ارزيابي اوليه، بلکه بهدليل پايان اعتبار دانشبنياني يا تغيير وضعيت محصول بوده است.

وي افزود: در معاونت علمي تأکيد کردهايم که تمرکز ما بر روي محصولات دانشبنيان است، نه صرفاً شرکتها. ما نميخواهيم شرکتي بيايد و چند شرکت مختلف با ثبتهاي جداگانه ايجاد کند تا از امتيازات بيشتري برخوردار شود. براي ما مهم است که محصول واقعاً دانشبنيان باشد. در حال حاضر، تعداد محصولات دانشبنيان ما به 17,600 مورد رسيده است.

دکتر افشين همچنين گفت: در مورد شرکتهايي که تاريخ اعتبارشان گذشته يا اشتباهاً بهعنوان دانشبنيان شناخته شدهاند، در حال غربالگري هستيم. اين کار در حال انجام است و در زمان مقتضي گزارش آن منتشر خواهد شد. همچنين، اگر محصولي تمديد خودکار داشته و اکنون شرکت قصد ادامه مسير دارد، بايد به فرآيند ارزيابي برگردد.

وي تأکيد کرد: ما به دنبال افزايش عددي نيستيم. رويکرد ما کيفيتمحور است. همچنين، نبايد ايرادهاي بنياسرائيلي و خارج از عرف از شرکتها گرفت، ولي در عين حال، ارزيابيها بايد دقيق، منصفانه و طبق ضوابط انجام شود. پيشنهادهايي که از سوي نهادهاي ديگر ارائه ميشود، فقط در حد نظر مشورتي است و تصميم نهايي برعهده کارگزاران رسمي و قانوني خودمان است.

وي گفت: ممکن است يک شرکت که 10 سال است دانشبنيان محسوب ميشود، نتواند ظرف يک هفته مستندات خود را ارائه دهد. از نظر من اين مسئله بهنوعي جا افتاده است؛ يعني اگر شرکتي با محصولي که سالها دانشبنيان بوده، اکنون نتواند آن را ارائه کند، کمي عجيب است؛ بهويژه وقتي که همين محصول مبناي اجراي پروژههايي نيز بوده است.

افشين  تصريح کرد: در مورد شرکتهايي که تمديد مجدد ميخواهند و در گذشته بهصورت اتوماتيک تمديد شدهاند، بايد بگويم که در برههاي از زمان تمام محصولات دانشبنيان بهشکل خودکار تأييد شدند. ما فعلاً اين موضوع را به رسميت شناختهايم، اما بررسي درخواست جديد از آن شرکت را تا زماني که فرآيند قبلي کامل نشده باشد، انجام نميدهيم. اگر قرار است اين موضوع بهصورت رسمي اعلام شود، من آمادهام هر زمان که لازم بود آن را بيان
کنم.

معاون علمي رئيسجمهور ادامه داد: هيچ محصولي را صرفاً به دليل پايان زمان تمديد يا اتوماتيک بودن آن رد نميکنيم؛ بلکه مسئله اصلي نوع فناوري مورد استفاده است. بنابراين نبايد تصور شود که اگر شرکت براي دانشبنياني درخواست داده و هفت ماه گذشته است، الزاماً دچار مشکل شده است.

وي گفت: نکته بعدي که لازم است توضيح بدهم، درباره پروژههايي است که در سامانه ما ثبت شدهاند. از سال 1400 تا پايان 1403، نزديک به 2 هزار پرونده باز در سامانه وجود داشته است. تمامي طرحهايي که تا پيش از بهمنماه ارسال شده بودند، در حال حاضر صفر شدهاند و مجدداً مورد بررسي قرار ميگيرند.

افشين گفت: نکته ديگر اينکه در ساختار جديد سعي کرديم که مسئول ستاد هوش مصنوعي، مستقيم بهعنوان هماهنگکننده نباشد. در حال حاضر با مصوبه جديد، رئيسجمهور رئيس ستاد است، بنده دبير آن هستم، و يک هماهنگکننده نيز تعريف شده است. چون ميدانستيم ممکن است اين جايگاه مدام دستخوش تغيير شود، تلاش کرديم از ابتدا ساختاري شفاف و پايدار ايجاد کنيم.

افشين تصريح کرد: نکته اصلي براي ما، محصول و خروجي است. ما در بخش خروجي نتوانستيم عملکرد مطلوبي داشته باشيم. ما رويدادهاي زيادي برگزار  ميکنند  و در بررسيها متوجه شديم که  فقط عدهاي خاصي از اين رويدادها بهرهمند شدهاند، يعني يک شبکه کوچک از افراد که تنها آنها رويداد برگزارميکنند.

وي گفت: ما تلاش کرديم رويدادهاي داخلي را ساماندهي کنيم تا اگر قرار است کارگزار معرفي شود، مشخص باشد چه اتفاقي افتاده است. در زمينه گسترش تعاملات خارجي هم بايد بگويم که اگر قرار است معاونت علمي نقش داشته باشد، لازم است امکانات سفرهاي خارجي و حمايت از حضور در نمايشگاههاي بينالمللي براي همه شرکتها فراهم باشد.

معاون علمي رئيسجمهور گفت: اينگونه نباشد که تنها گروه خاصي به کشورهاي مختلف سفر کنند و بهرهمند شوند. ما بايد بهصورت شفاف اعلام کنيم و هر شرکتي که علاقهمند بود بتواند متقاضي شود. اگر دولت بهدليل تحريمها امکان ايجاد ارتباطات مالي مستقيم را ندارد، شرکتها ميتوانند از طريق مسيرهاي غيرمستقيم ارتباط برقرار کنند. ما، حداقل، ميتوانيم تسهيلگر اين ارتباطات باشيم.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.