رئيس سازمان امور اراضي کشور گفت: تاکنون حدود 95 درصد از اراضي کشاورزي در کشور رفع تداخل شده است.
داور نامدار در جلسه شوراي هماهنگي سازمان با تبريک اعياد شعبانيه و دهه مبارک فجر، با تأکيد بر حساسيت اجتماعي محصولات کشاورزي، اظهار کرد: در رفع تداخلات اراضي تلاشهاي زيادي انجام شده است و تاکنون حدود 95 درصد از اراضي کشاورزي رفع تداخل شده است، ميزان باقيمانده پلاکها از پيچيدگي خاصي برخوردار است و لازم است با تلاش و همت مضاعف در موعد مقرر به اتمام برسد.
رئيس سازمان امور اراضي کشور با بيان اينکه قانون رفع تداخلات تمام مراحل قانونگذاري را طي کرده و از مشروعيت و اقبال عمومي برخوردار است، افزود: امروز به لطف خداوند، از نظر مساحت به تحقق 95 درصدي اهداف رسيدهايم، هرچند از نظر تعداد پلاکها هنوز 27 درصد باقي مانده و استان آذربايجانشرقي با 56 درصد در اين بخش جزء استانهاي پيشرو کشور ميباشد.
نامدار تأکيد کرد: اجراي قانون الزامآور است؛ چه در حوزه رفع تداخلات، چه در حفظ کاربري اراضي، احکام نهايي لازمالاجرا هستند و حتي اگر اجراي آنها زمانبر شود.
وي بيان داشت: کشاورزان بهعنوان نخستين افسران ميدان امنيت غذايي، نقشي کليدي در آرامش بازار و حفظ سفره مردم ايفا ميکنند. پس از کشاورزان، مديران، کارشناسان و مجموعه دستاندرکاران بخش کشاورزي نقش مهمي در ايجاد ثبات و آرامش در اين حوزه دارند.
وي متذکر شد: تکنرخي شدن ارز و حذف رانتها، آرامش قابل توجهي در بازار ايجاد کرده و نويد امنيت بيشتر غذايي در آينده نزديک را ميدهد.
رئيس سازمان امور اراضي کشور با تأکيد بر حساسيت بالاي حوزه زمين گفت: حوزه امور اراضي از مهمترين بخشهاست، چرا که زمين کشاورزي و غيرکشاورزي، منابع خاکي محدود بوده و اراضي حاصلخيز از اين هم محدودتر هستند از سوي ديگر، سود حاصل از کشاورزي در واحد سطح در مقايسه با خدمات و صنعت کمتر است و همين موضوع، همراه با هزينههاي خانوار کشاورزي و نهادههاي توليد، همواره انگيزه تغيير کاربري اراضي را در بين کشاورزان و غيرکشاورزان ايجاد ميکند.
نامدار ادامه داد: در اين مدت تلاش کردهايم يگان حفاظت سازمان را مجاب کنيم که در کنار مأموريتهاي قانوني و انتظامي، رويکردهاي فرهنگي و اجتماعي را نيز در دستور کار قرار دهد. حضور در مساجد، مدارس و فضاهاي عمومي براي فرهنگسازي اهميت اراضي کشاورزي ضروري است، چرا که زمين بخشي از محيط زيست محسوب ميشود و صرف برخورد قانوني براي حفظ کاربري کافي نيست، هرچند اين اقدامات نيز جزو تکاليف قانوني ماست.
وي با اشاره به عملکرد استان آذربايجانشرقي يادآور شد: همواره اين استان در عملکرد، جزء استانهاي اول کشور بايد باشد. گزارشهاي مربوط به حفظ کاربري اراضي نشاندهنده روندي مثبت است و رفع تداخلات اراضي از اولويتهاي جدي وزارتخانه به شمار ميرود.
وي با اشاره به کاهش برخي طرحهاي کشاورزي خاطرنشان کرد: به دليل ممنوعيت اجراي طرحهاي آببر، بهويژه در حوضه درياچه اروميه، هرگونه واگذاري اراضي براي فعاليتهاي آببر ممنوع است. همچنين موضوع يکپارچگي و تجميع اراضي پيشرفت مطلوبي نداشته و لازم است با جديت بيشتري دنبال شود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.