رئيس مرکز تحقيقات سرطان ايران ضمن بيان اينکه رشد سرطان در ايران بيش از رشد جمعيت است گفت: در ميان 10 سرطان شايع بين زنان و مردان ايراني، پستان و پروستات در مرتبه اول قرار گرفته، سپس معده و روده بزرگ است.
نشستي خبري با موضوعات مرتبط با سرطان برگزار شد. در اين نشست که در مرکز تحقيقات سرطان ايران واقع در بيمارستان شهداي تجريش برپا شده بود، موضوعاتي مانند آخرين وضعيت سرطان در ايران و جهان، درمانهاي نوين سرطان، سرطان و بارداري، سرعت رشد سرطان در ايران و جهان بررسي شد.
دکتر محمد اسماعيل اکبري رييس مرکز تحقيقات سرطان ايران نيز از جمله حاضران در اين نشست بود.
رييس مرکز تحقيقات سرطان ايران در ابتداي نشست بر اساس تحقيقات سالانه اين مرکز به ارائه آمار و ارقام پرداخته گفت: در ميان 10 سرطان شايع بين زنان و مردان ايراني، پستان و پروستات در مرتبه اول قرار گرفته، سپس معده و روده بزرگ است.
او در رابطه با ارتباط ميان رشد سرطان در ايران و رشد جمعيت در ايران گفت: رشد سرطان چندين برابر رشد جمعيت است اين در حاليست که در جهان عموما رشد بيماري با رشد جمعيت همسو است.
اکبري ضمن مقايسه ابتلا به سرطان در زن و مرد گفت: به طور کلي مردان بيشتر از زنان به سرطان مبتلا مي شوند. اگر سرطان پستان را نيز از سرطان شايع زنان حذف کنيم، ميزان ابتلاي مردان بسيار بيشتر است.
او گفت: مردان کمتر به فکر بيماريهاي خود هستند و به همين سبب در کلينيکهاي سرطان مردان کمتري را مي بينيم.
به گفته وي سازمان ملل اعلام کرد که مرگ مردان ناشي از سرطان در 20 سال آينده دو برابر مي شود.
از 50 سالگي ميزان ابتلا به سرطان افزايش مييابد
وي با بيان اينکه پس از سرطان معده و روده بزرگ، سرطان مثانه، ريه، تيروئيد، مغز، مري و تخمدان در ايران شايع است، گفت: ابتلا به سرطان بر اساس سن متفاوت است؛ ابتلاي اطفال به سرطان حدود 2.5 درصد است. از 50 سالگي ميزان ابتلا به سرطان افزايش مييابد و ابتلاي زنان به سرطان به دليل بيماري سرطان پستان زودتر اتفاق مي افتد.
اکبري سرطان معده و سپس سرطان پستان را بيشترين نوع درگيري زنان با سرطان اعلام کرد و و با تأکيد بر اينکه سرطان پستان با اين وجود که نجيب است اما دومين دليل مرگ و مير ناشي از سرطان را به خود اختصاص داده است، افزود: در انواع ديگر سرطان، مرگ و مير زنان مانند مردان است.
مرگ ناشي از سرطان در ايران هر ساله کمتر شده است
رئيس مرکز تحقيقات سرطان ايران ضمن مقايسه دادههاي ابتلا به سرطان در ايران در مقايسه با آمارهاي جهاني اظهار کرد: مرگ ناشي از سرطان در ايران هر ساله کمتر شده است؛ توانمندي در کنترل سرطان معادل کشورهاي پيشرفته دنياست و از توانمندي بالاي علمي در زمينه کشف سرطان برخورداريم؛ اگرچه که سرطان در ايران و دنيا دومين علت مرگ است، البته ممکن است در سال آينده سرطان به اولين عامل مرگ و مير در دنيا تبديل شود؛ اما در حال حاضر اولين عامل دلايل قلبي و عروقي است.
وي کشنده ترين سرطانها را دسته بندي کرد و گفت: کشنده ترين سرطان در مردان و زنان سرطان معده است و سپس سرطان ريه، کبد و سيستم صفراوي، روده بزرگ، پستان و مري کشندهترين سرطانهاست.
اکبري سرطان را مسئلهاي اجتماعي عنوان کرد و با تاکيد بر ارتباط ابتلا به اين بيماري با رفتار و فاکتورهاي اجتماعي، گفت: آب و هوا، بهداشت، ميزان مصرف نمک، مصرف مواد و چاي داغ از جمله موارد مرتبط است.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان ايران ضمن ارائه آماري از ابتلا به سرطان به تفکيک استانها، ابتلا به سرطان مري در استان گلستان را بيش از ساير استانها دانست و در ادامه با تأکيد بر اينکه سرطان نيازمند رهبري اجتماعي و حکمراني سلامت است، اظهار کرد: قادر به کاهش سرطان معده نيستيم؛ اما از قابليت درمان آن برخورداريم.
وي ضمن نمايش يک پاورپوينت و مرز بندي شدت ابتلا به سرطان در کشورهاي جهان گفت: ايران در ميانه بروز سرطان برخوردار است و پس از کشورهاي غربي و روسيه قرار گرفته و تقريبا هم رده آمريکاي جنوبي، آفريقاي جنوبي و بخشي از شرق آسياست و حدود يک چهارم يا يک پنجم ديگر کشورها شاهد بروز سرطان است.
بروز سرطان در ايران کمتر از کشورهاي غربي است
اکبري گفت: با اين وجود که بروز سرطان در ايران کمتر از کشورهاي غربي است؛ اما بار بيماري سرطان ايران معادل کشورهاي غربي است. سرطان در ايران به دليل جواني جمعيتش، بيشتر ميان جوانان ديده ميشود و در نتيجه طول عمري که در مجموع بر اثر مرگ و مير ناشي از سرطان از دست ميرود نيز بيشتر است. اين در حاليست که در کشورهاي غربي اغلب سالمندان بيمار مي شوند.
لزوم توجه مسئولان به بار اقتصادي و اجتماعي سرطان در ايران
رئيس مرکز تحقيقات سرطان ايران بر لزوم توجه مسئولان به بار اقتصادي و اجتماعي سرطان در ايران تأکيد کرد و ضمن نمايش نموداري از پيش بيني وضعيت سرطان در آينده، گفت: ميزان ابتلا به سرطان در دنيا هر ساله افزايش مييابد؛ با اين وجود ايران با بيشترين سرعت رشد سرطان در جهان مواجه است و بر اساس مطالعات، سرعت رشد سرطان در هيچ کشور ديگري به ميزان رشد آن در ايران نيست.
برنامهريزان سلامت از سرطان عقب ماندهاند
وي سرطان را بيماري گران، سخت و تلخي توصيف کرد و با بيان اينکه برنامهريزان سلامت از سرطان عقب ماندهاند، گفت: در زمينه سرطان گرفتار کارهايي مي شوند که به جاي پشتوانه علمي، داراي پشتوانه اقتصادي است.
اکبري اظهار کرد: سرطان تا سال 2040 در دنيا حدود 66 درصد و در ايران حدود 115 درصد افزايش خواهد يافت و بر اين اساس سالمنداني که به سرطان مبتلا هستند، حدود 30 درصد جمعيت را تشکيل خواهند داد از مسئولين امر درخواست کرد که در اين رابطه برنامهريزي کنند.
زنان زودتر از مردان به سرطان مبتلا ميشوند
رئيس مرکز تحقيقات سرطان ايران به ارائه آمار ديگري پرداخت و گفت: زنان زودتر از مردان به سرطان مبتلا ميشوند و سرطان در زنان از بازه 30 تا 35 سالگي افزايش پيدا کرده و در آقايان از سنين بالاتر آغاز ميشود.
وي با بيان اينکه سرطان لب و حفره دهان در ايران بسيار کم است، افزود: در ايران سرطان پروستات است که موجب مرگ مردان مي شود. سرطان پروستات قابليت پيشگيري ندارد و تقريبا پيشگيري از آن امکانپذير نيست؛ با اين وجود امکان کشف زودرس و درمان آن ممکن است. پروستات مردان با افزايش سن بزرگ مي شود. رفتار ادرارشان متفاوت شده و اين در 80 درصد از موارد طبيعي است.
به گفته اکبري، اگر ادرار مردان بيش از 40 تا 50 سالگي حاوي خون بود، فشار ادرار کم و تخليه آن دردناک شد، بايد به پزشک مراجعه کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.