دبيرکل جمعيت مبارزه با دخانيات ايران گفت: مصرف دخانيات در بانوان نسبت به آقايان 70 درصد افزايش داشته است.
محمدرضا مسجدي در گفتگو با مهر، در مورد ارتباط بين جمعيت مبارزه با دخانيات و دولت گفت: مجموعه ما در چند دههاي که از تأسيس آن ميگذرد با دستگاههاي مختلفي اعم از دولت، مجلس، قوه قضائيه، دانشگاهها، وزارت آموزش و پرورش، شهرداري، صدا و سيما و هر کجا که امکان ورود، حضور و تأثيرگذاري داشته، ارتباط گرفته است. يکي از اقدامهاي اخير مجمع پس از تلاشهاي بسيار اين بود توانستيم در شوراي عالي انقلاب فرهنگي حضور پيدا کرده و با همت دبير شوراي عالي يک ميز اختصاصي براي کنترل مصرف دخانيات داشته باشيم.
وي ادامه داد: دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي دستور داد پنج بسته که هرکدام به يکي از دستگاههاي آموزش و پرورش، تبليغات در فضاي مجازي، استعمال دخانيات در اماکن عمومي و حوزه صنعت مربوط ميشود اين بستهها اهدا گردد، مجمع طبق دستور اين بستهها را پس از يک سال و نيم تلاش تهيه کرده و توانسته اين طرح را در شوراي عالي انقلاب فرهنگي راهاندازي کند.
دبيرکل جمعيت مبارزه با دخانيات ايران اذعان کرد: يکي از مراکز خيلي مهم شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي در کشور است و به طور مستقيم زير نظر رئيس جمهور قرار دارد، اين دستگاه يکي از مکانهايي به شمار ميرود که با تمام سازمانها و ارگانها ارتباط سازنده دارد.
مسجدي اظهار داشت: دخانيات موضوعي است که چند بخش متفاوت دارد. به طور مثال وزارت بهداشت فقط متولي عوارض دخانيات به حساب ميآيد، همچنين در مبحث مبارزه با مصرف دخانيات بيش از 20 سازمان مستقيم و غير مستقيم مانند صنعت، تبليغات، گمرک، مجلس، نيرو انتظامي، قوه قضائيه به نحوي با اين موضوع در ارتباط هستند. ما نيز به هر نحوي توانستهايم با اين دستگاهها ارتباط برقرار کردهايم اما خروجي آن تا به امروز رضايت بخش نبوده است.
وي در پاسخ به اين پرسش که برنامه دولت براي کاهش دخانيات و سيگار الکتريکي چيست؟ گفت: در امر ناتواني کاهش مصرف دخانيات در کشور ناهماهنگي دستگاهها با يکديگر بسيار به چشم ميخورد. بايد بدانيم که در امر دخانيات يک ارگان نميتواند به تنهايي وارد عمل شود بلکه خواست و کمک مردم با دولت و هماهنگي دولت با ساير دستگاههاي ذيربط يک اصل مهم در کاهش مصرف دخانيات است.
دبيرکل جمعيت مبارزه با دخانيات ايران ادامه داد: قانون جامع کنترل و مبارزه ملي 4 دهه است که در کشور وجود دارد اما به اين مقررات و آئين نامهها متأسفانه عمل نشده است. با توجه به همين قانون عرضه کردن مواد و تبليغ استعمال دخانيات ممنوع بوده و براي کاهش آن بايد به يک تلاش جمعي رسيد. خانوادهها اگر بدانند 10 الي 15 درصد اعتياد بچهها از استعمال سيگار شروع ميشود با حساسيت بيشتري به نوجوانان خود پرداخته تا بتوانند در بحث دخانيات با ارگانهاي ديگر نيز مشارکت لازم را داشته باشند.
مسجدي افزود: موضوعي که امروزه در کشور خيلي نگران کننده است موضوع تبليغات در فضاي مجازي و نمايش خانگي است، زيرا نوجوان هر چقدر هم که مدارس و خانواده تلاش کند اما اثري که فضاي مجازي يا بازيگر مورد علاقهاش در يک سريال نمايش خانگي، روي نوجوان ميگذارد خيلي بيشتر خواهد بود.
وي تصريح کرد: جامعه هنري کشور بايد بداند در مبارزه با استعمال دخانيات يک مسئوليت اجتماعي جدي در برابر افراد جامعه دارد. متأسفانه اما در عمل طوري ديگري رفتار ميکنند و به عادي سازي اين رفتارهاي پرخطر در جامعه دامن ميزنند.
دبيرکل جمعيت مبارزه با دخانيات ايران در پاسخ به اين پرسش که آمار مصرف دخانيات امروزه در کشور چگونه است؟ گفت: طبق آمار دبير خانه ستاد کشوري کنترل دخانيات وزارت بهداشت 85 درصد اعتيادها از سيگار و قليان آغاز ميشود. سالانه 70 ميليارد نخ سيگار در ايران توليد شده و 73 درصد سيگار داخل کشور توسط دو شرکت بينالمللي توليد ميشود.
وي افزود: استعمال سيگار و قليان در دختران 13 تا 15 سال 133 درصد رشد داشته، همچنين مصرف قليان در دانشآموزان پايه هفتم کشور به 36 درصد رسيده است.
مسجدي خاطر نشان کرد: امروزه بيش از 14 درصد ايرانيها بين سنين 25 تا 64 سالگي دخانيات مصرف ميکنند. متأسفانه روند مصرف دخانيات در بانوان نسبت به آقايان حدود 70 درصد افزايش داشته است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.