محققان گزارش دادند افرادي که زمان زيادي صرف ميشود تا وارد مرحله خواب موسوم به REM شوند، ممکن است با علائم اوليه آلزايمر روبرو باشند.
«يو لنگ»، محقق ارشد از دانشگاه کاليفرنيا-سانفرانسيسکو گفت: «تاخير در خواب REM، توانايي مغز را براي تثبيت خاطرات با تداخل در فرآيندي که به يادگيري و حافظه کمک ميکند، مختل ميکند».
او گفت: «اگر اين فرايند ناکافي يا همراه با تأخير باشد، ممکن است هورمون استرس کورتيزول افزايش يابد. اين شرايط ميتواند هيپوکامپ مغز را که يک ساختار حياتي براي تثبيت حافظه است، مختل کند.»
مطالعات قبلي نشان داده است که کيفيت و ميزان خواب افراد ميتواند بر خطر ابتلاء به آلزايمر تأثير بگذارد.
براي اين مطالعه، محققان بر روي خواب REM تمرکز کردند، زيرا در اين مرحله، مغز خاطرات را پردازش ميکند- بهويژه آنهايي که بار عاطفي دارند- و آنها را در ذخيرهسازي طولانيمدت قرار ميدهد.
به گفته محققان، در حالي که افراد ميخوابند، فاز REM معمولاً پس از سه مرحله خواب غير REM رخ ميدهد که هر کدام عميقتر از فاز قبلي هستند.
به گفته محققان، اين چهار مرحله بسته به سن 90 دقيقه يا بيشتر طول ميکشد و فرد ممکن است چهار تا پنج بار در طول يک شب معمولي آنها را تجربه کند.
محققان خاطرنشان کردند که افراد مسن براي رسيدن به REM زمان بيشتري طول ميکشد.
براي اين مطالعه، محققان 128 نفر با ميانگين سني 70 سال را که در بخش نورولوژي بيمارستان چين و ژاپن در پکن تحت درمان بودند، پيگيري کردند.
نيمي از بيماران آلزايمر داشتند و يک سوم اختلال شناختي خفيف، نوعي زوال ذهني که خود زنگ خطري براي آلزايمر است، داشتند.
همه شرکت کنندگان يک شب در کلينيک خوابيدند تا محققان بتوانند فعاليت امواج مغزي، حرکت چشم، ضربان قلب و تنفس آنها را رديابي کنند.
سپس تيم تحقيق بيماران را بر اساس اينکه زودتر يا ديرتر از حد متوسط وارد خواب REM شدهاند، به دو گروه تقسيم کردند.
به طور متوسط، گروه اوليه کمتر از 98 دقيقه پس از به خواب رفتن وارد REM شدند، در حالي که گروه ديرتر بيش از 193 دقيقه پس از خواب به REM رسيدند.
در افراد مبتلا به آلزايمر بيشتر احتمال دارد که خواب REM به تعويق بيفتد و همچنين سطوح بالاتري از پروتئينهاي سمي مغز مرتبط با اين اختلال، آميلوئيد و تاو را داشتند.
نتايج نشان ميدهد افرادي که خواب REM تأخيري داشتند، داراي سطوح بالاتري از پروتئينهاي سمي- 16درصد آميلوئيد بيشتر و 29درصد تاو بيشتر - نسبت به افرادي که خواب REM زودهنگام داشتند، بودند.
علاوه بر اين، تأخير در خواب REM نيز با 39 درصد کاهش سطح پروتئين سالم مغز به نام فاکتور نوروتروفيک مشتق از مغز (BDNF) مرتبط بود که سطح آن در بيماران آلزايمر کاهش مييابد.
با اين حال، اين مطالعه نميتواند بگويد که اين ارتباط در کدام جهت است- آيا در افراد مبتلا به آلزايمر خواب به تعويق ميافتد يا اينکه بدخوابي خطر ابتلاء به آلزايمر را افزايش ميدهد.
به گفته محققان، مطالعات ديگر همچنين نشان داده اند داروهايي که با مسدود کردن ماده شيميايي که خواب REM را سرکوب ميکند، بي خوابي را درمان ميکنند، تاو و آميلوئيد را هم کاهش ميدهند.
محققان تاکيد ميکنند افرادي که نگران سلامت مغز خود هستند بايد بهداشت خواب را رعايت کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.