اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

دفاع تمام قد «پوتين» از مسيرهاي مواصلاتي ايران

روسيه در حال تکميل پيش نيازها و مقدمات براي امضاي توافق با ايران است. اين خبر را «سرگئي شويگو» دبير شوراي امنيت روسيه در ديدار هفته گذشته خود با «علي اکبر احمديان»، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران اعلام کرد و بر اين مسئله تاکيد کرد که مسکو آماده‌ است تا تعاملات خود با تهران را در سطح شوراي امنيت افزايش دهد.

دفاع تمام قد «پوتين» از مسيرهاي مواصلاتي ايران

به گزارش همشهري آنلاين، دو روز پس از اين اظهار نظر شويگو، «ولاديمير پوتين»، رئيس جمهور روسيه هم در ديدار خود با دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران در اقامتگاه تابستاني در سنپترزبورگ با ابراز خرسندي از اينکه براي رئيسجمهور جديد ايران نيز همکاري با روسيه يک اولويت است، تاکيد کرد که از مسيرهاي مواصلاتي در داخل ايران حمايت ميکنيم.

 

آب روي دست روس هراسان

 

صحبتهاي رئيس جمهور روسيه در حمايت از مسيرهاي مواصلاتي در داخل ايران آب پاکي روي دست کساني است که در هفتههاي گذشته روسيه را به پشت کردن به ايران متهم کرده بودند. در واقع ولاديمير پوتين در ديدار خود با دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به طور روشني از مسيرهاي مواصلاتي در داخل خاک ايران حمايت کرده است. در اين ميان مي توان مسيرهاي موصلاتي منطقهاي در داخل ايران را شامل موارد ذيل عنوان کرد:

راهگذر بينالمللي شمال - جنوب: مسيري که کشورهاي روسيه، جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان را شامل ميشود. با تکميل اين مسير ريلي در عمل جنوب آسيا از طريق ارتباط ريلي بين خليج فارس و سن پترزبورگ به شمال اروپا متصل خواهد شد.

راهگذر ارس: مسيري که قرار است از استان آذربايجان شرقي ايران عبور کرده و روستاي آقبند جمهوري آذربايجان در را به شهرستان اردوباد در جنوب نخجوان متصل کند.

 

ارس جايگزين زنگزور

بسياري از کارشناسان راه گذر يا همان کريدور ارس در ايران را جايگزين مسير زنگزور ميدانند. ايران پيشتر با کريدور زنگزور به شدت مخالفت کرده بود و حال بايد ديد که کريدور ارس که از خاک ايران مي گذرد، داراي چه ويژگيهايي است:

محل عبور: بخشي از جاده 12 ايران / اتصال دهنده بخش زنگيلان (بخش جنوب غربي جمهوري آذربايجان) به شهرستان اردوباد (دومين شهر نخجوان - منطقه خودمختار جمهوري آذربايجان)

طول مسير: 55 کيلومتر بزرگراه و مسير ريلي

پيش نيازها: احداث سه پل جديد (دو پل ريلي، يک جاده) روي رودخانه ارس

توافقات انجام شده: توافق تهران و باکو در 11 مارس 2022 و سپس در در 9 اکتبر 2023 در مورد يک مسير ترانزيتي براي اتصال نخجوان به جمهوري آذربايجان

برنامههاي موردنظر براي کريدور ارس: احداث راه آهن، بزرگراه، خطوط ارتباطاتي و تامين انرژي مسير

اهميت: داراي اهميت راهبردي براي جمهوري آذربايجان و کوتاهترين راه ارتباط زميني براي اتصال جمهوري آذربايجان به منطقه نخجوان از خاک ايران

 

مزيت ارس به زنگزور

 

به نظر ميرسد که جايگزين شدن مسير ارس بجاي زنگزور گزينه برد-برد براي همه بازيگران در قفقاز باشد:

از بين رفتن نگرانيهاي مرزي ايران: کريدور ارس ميتواند نگرانيهاي ايران در مورد بيثباتي در مرز مشترک با ارمنستان را از بين ببرد.

کاهش نگرانيهاي جمهوري آذربايجان: باکو نگران تغيير دولت در ارمنستان است و تغيير دولت در ارمنستان ميتواند مسير دسترسي باکو به نخجوان از طريق زنگزور را با چالش روبرو کند، چون مسير زنگزور با مخالفتهاي زيادي در ارمنستان روبروست، اما مسير ارس در ايران اين نگرانيها را براي باکو ندارد.

چراغ سبز ترکيه: پيشتر اردوغان رئيس جمهور ترکيه اعلام کرده بود که اگر ارمنستان از باز شدن کريدور زنگزور جلوگيري کند، امکان عبور اين کريدور از ايران وجود دارد.

از دست رفتن جذابيت زنگزور براي باکو: در پائيز سال گذشته، «حکمت حاجي اف»، دستيار رئيس جمهور آذربايجان به پوليتيکو گفته بود که کريدور زنگزور جذابيت خود را از دست داده است.

 

حمايت از مسيرهاي مواصلاتي ايران در آستانه امضاي سند راهبردي

 

حمايت رئيس جمهور روسيه از مسيرهاي مواصلاتي ايران در آستانه امضاي سند راهبردي ايران و روسيه صورت گرفته است. توافقي که داراي مشخصات ذيل است:

مدت زمان قرارداد: توافقنامه جامع 20 ساله

مقدمات اوليه: انجام شده در دي ماه 1400 در جريان سفر شهيد رئيسي، رئيس جمهور وقت ايران به مسکو

موضوعات تحت پوشش: حوزه سلامت و آموزش پزشکي، برنامه عملياتي وزارت راه و شهرسازي ايران و وزارت ساختوساز، مسکن و خدمات عمومي روسيه، برنامه عملياتي تفاهم دو کشور در حوزه استاندارد، تفاهمنامه زمينشناسي، تفاهمنامه همکاريهاي دو کشور در بخش پتروشيمي

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.