اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آيت الله سبحاني:

دغدغه معيشت نبايد ما را در هدايت مردم متزلزل کند

آيت الله سبحاني در جلسه افتتاحيه مدرسه امام جعفر صادق (ع) اظهار داشتند:

دغدغه معيشت نبايد ما را در هدايت مردم متزلزل کند

قرآن مجيد در آيه شريفه «وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» به اين مسئله اجتماعي اشاره مي کند که نميشود همه اشخاص، به يک کار مشغول شوند. بلکه کارها بايد تقسيم شود.

ايشان تحصيل امور ديني و هدايت مردم را يک کار مهم دانسته و گفتند: همه مردم نمي توانند اين کار را بر عهده بگيرند. بايد از ميان جمعيت، يک جمع خاصي براي اين کار برخيزند.

ايشان با اشاره به عبارت ((لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ )) هدف مدرسه امام جعفر صادق (ع) را بازگشت به سوي مردم و با هدف هدايت آنها بيان نموده و خطاب به طلاب و اساتيد اين مدرسه گفتند: از ابتدا بايد هدف را مشخص کنيم. هدف اين است که برگرديم مردم را هدايت کنيم که البته بايد قبل از آن خودمان را هدايت کنيم.

ايشان در تبيين اينکه نبايد هدف غير از هدايت مردم باشد افزودند: نبايد دغدغه معيشت ما را متزلزل کند چرا که خداوند منان رزّاق است خداوند متعال مي فرمايد: « إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِينُ ». هيچ کسي در زندگي معطل نمانده و خداوند روزي را رسانده است. هيچ روحاني در زندگي معطل نبوده و خداوند روزي او را رسانده است. البته نبايد زندگي اشرافي داشته باشيم يا خواهان زندگي اشرافي باشيم.

ايشان با بيان اينکه از ابتدا هم اين چنين بوده است که خروجي حوزه هاي شيعه براي تبليغ دين به مناطق مختلف اعزام مي شدند، به طلاب جوان توصيه کردند: از حالا بگوييد خدايا آمديم اينجا درس بخوانيم و بعد که تمام شد به سمت شهر و ديار خود برويم.

ايشان با اشاره به حديث (( إنَّ اَللَّهَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَيْراً فَقَّهَهُ فِي اَلدِّينِ)) گفتند: خداوند منان بهترين چيز را براي شما خواسته است؛ خدا اگر بخواهد به انساني خير برساند او را فقيه در دين قرار مي دهد. اما بدانيد حالا که خداوند خيري برا شما خواسته است بايد به ديگران نيز خير برسانيد و ديگران از شما بهره بگيرند.

ايشان با بيان روايت «فقها نگهبانان دين هستند». شريعت را به يک شهر توصيف نموده و افزودند: شما در برج هايي هستيد که مراقبت کنيد مردم به همان هدايتي که دارند بمانند و از خارج شرور بر اين عقايد مردم داخل نشود ، شما در حقيقت نگهبان آينده اين دين هستيد که مراقب باشيد فضاي مجازي و واقعي ضعفي در بنيان عقايد مردم ايجاد نکند.

آيت الله سبحاني ضمن توصيه به انس با کتاب، گفتند: با کتاب انس داشته باشيد. اما آقايان با موبايل انس دارند و قرآن هم که مي خواهند قرآن بخوانند بيشتر با موبايل مي خوانند. اين درست نيست. با نهج البلاغه و ديگر کتاب ها مانوس باشيد. ذهنتان را از اين کتاب ها پرکنيد. مبادا ذهنتان را ديگر مسائل پر کند.

ايشان در توصيه بعدي در مورد رعايت نظم و حضور به موقع در درس خاطرنشان کردند: اميرالمومنين (ع) در شب وفات فرمودند: «اوصيکم بتقوي الله و نظم امرکم». مرحوم بروجردي در حالي که زمستان برف مي باريد، مي آمد و درس مي گفت، حال آنکه جوانان طاقت نداشتند.

ايشان در آخرين توصيه رعايت نظم ظاهري طلاب را تبليغ عملي دين دانسته و فرمودند: بدانيد هر ملتي براي خود لباس و نظام خاصي دارد. اهل علم بايد لباسش لباس خاصي باشد. اگر نميخواهيد عبا بپوشيد حتما بايد لباس بلندي بپوشد. از نظر آرايش سر هم آرايش متعارف داشته باشيد. اگر رفتن ما به بيرون و آمدن ما از بيرون منظم باشد، با عمل تبليغ دين کرده ايم. تبليغ با عمل بهتر از تبليغ با زبان است.

در پايان آيت الله سبحاني ضمن تقدير و تشکر از مديريت و اساتيد مدرسه امام جعفر صادق ابراز اميدواري نمودند: در پايان سال تحصيلي 1404 اين مدرسه از نظر حفظ قران، قلم، انشاء و مطالعه نمونه باشد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.