اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

دعوت طالبان از تجار ايراني براي سرمايه‌گذاري

سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان با بيان اينکه امنيت لازم براي تجارت در افغانستان تامين شده است، گفت: از تجار ايراني براي سرمايه‌گذاري در افغانستان دعوت مي‌کنيم.

دعوت طالبان از تجار ايراني براي سرمايه‌گذاري

مولوي اميرخان متقي در نشست مشترک سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان با جمعي از فعالان اقتصادي خراسان رضوي اظهارداشت: حکومت طالبان، سياست اقتصادي متوازن را با کشورهاي همسايه، منطقه و جهان در پيش گرفته است، معتقديم روابط اقتصاد محور ما با کشورهاي ديگر بايد به گونهاي تعريف شود که براي هر دو طرف فايده داشته باشد.

سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان با اشاره به مزيتهاي اقتصادي افغانستان بيان کرد: هماکنون درخواستها براي ايجاد کارخانه در پارکهاي تجاري افغانستان به قدري بالاست که ظرفيت پارکها تکميل شده و براي قبول درخواستهاي جديد بايد زمين جديد تخصيص بدهيم.

به گفته وي، امروزه تجار مصون هستند و ناچار به پرداخت باج و رشوه نيستند و در فضايي آرام به کار خود ميپردازند، بر اين اساس از تجار ايراني نيز براي حضور و سرمايهگذاري در افغانستان دعوت ميکنيم.

وي با بيان اينکه افغانستان فرصتهاي زيادي براي سرمايهگذاري دارد، افزود: اين کشور منابع غني خاک و آب شيرين براي کشاورزي دارد و اراضي سرشار از مواد معدني را در خود جاي داده است. امکان سرمايهگذاري در معادن وجود دارد؛ به طوريکه به نفع دو طرف باشد. امروز تجار از کشورهاي دور براي سرمايهگذاري به افغانستان ميآيند و اين فضا براي ايرانيان هم فراهم است.

متقي با اشاره به ظرفيت افغانستان در حوزه ترانزيت و حملو نقل عنوان کرد: برنامه داريم افغانستان را از طريق راه زميني به چين و کشورهاي آسياي مرکزي و جنوب شرقي آسيا متصل کرده و از طريق ايران به جهان متصل شويم.

وي با بيان اينکه افغانستان نيازمند سرمايهگذاري در صنعت برق است، گفت: در حال حاضر برق افغانستان از طريق واردات از کشورهاي همسايه ايران، تاجيکستان و ازبکستان تأمين ميشود، در حاليکه زمينه مساعد است و ميتوان از زغال سنگ، انرژي بادي و خورشيدي و آبي برق توليد نمود؛ لذا تجار ميتوانند در اين حوزه سرمايهگذاري کنند.

 

رشد صادرات افغانستان طي 2 سال گذشته

 

رئيس اتاق تجارت و سرمايهگذاري افغانستان نيز در اين نشست از رشد صادرات اين کشور در 2 سال گذشته خبر داد و گفت: در گذشته در هر گلوگاه افغانستان از تجار رشوه و باج دريافت ميشد و فساد در گمرکات بسيار گسترده بود، حکومت طالبان به اين باج خواهيها و فسادها پايان داده است. امروز معادن کشور ما در اختيار داوطلبان گذاشته ميشود تا سرمايهگذاران متقاضي در استخراج معادن مشارکت کنند.

محمد يونس مهمند با بيان اينکه افغانستان مراودات تجاري خوبي با ايران دارد، تصريح کرد: تجارت با ايران براي تجار افغان بسيار آسانتر است؛ چراکه نيازي به مترجم نيست؛ با اين حال ما نميخواهيم تراز تجاري منفي باشد و به دنبال تعادل بين صادرات به ايران در مقابل واردات از اين کشور هستيم؛ لذا خواهان برقراري تعرفه ترجيحي با ايران هستيم تا بتوانيم صادرات به اين کشور را افزايش دهيم.

استاندار خراسان رضوي نيز در اين نشست با بيان اينکه هممرزي خراسان رضوي با افغانستان فرصت بسيار خوبي براي مراودات اقتصادي دو طرف فراهم ميکند، گفت: علاقهمندي مردم افغانستان و جمهوري اسلامي ايران براي توسعه روابط تجاري با يکديگر اين ظرفيت را براي خراسان رضوي ايجاد ميکند.

يعقوبعلي نظري افزود: با استفاده از توانمنديها، موقعيت جغرافيايي، روابط فرهنگي و تاريخي خود با افغانستان در توسعه روابط با افغانستان پيشقدم است تا مردم هر دو کشور از آن منتفع شوند.

وي اظهارکرد: در ماههاي اخير سفرها و رفتوآمدهايي ميان مسوولان دو کشور انجام شده و توافقات خوبي شکل گرفته که همچنان در مسير تحقق و اجرا است و ما تاکيد داريم تفاهمهاي صورت گرفته در اين رفتوآمدها به صورت هدفمند و با هدف عملياتي شود.

استاندار خراسان رضوي افزود: اين استان از ظرفيت صادرات خوبي به افغانستان برخوردار است و امکان ترانزيت مناسبي از همه بنادر به ويژه بندر چابهار به اين کشور دارد. همچنين، توانمنديهاي خوبي در استان در بخشهاي مختلف صنعت، کشاورزي، دامداري، خدمات درماني، فعاليتهاي دانشبنيان و ماشين ابزار وجود دارد، در مجموع آمادگي داريم به بخش خصوصي و فعالان اقتصادي دو کشور در راستاي برخورداري از تعاملات بيشتر کمک کنيم.

سرکنسول ايران در هرات نيز در اين نشست گفت: سه مرز فعال ميان ايران و افغانستان وجود دارد که مرز دوغارون- اسلامقلعه نقطه اصلي اتصال روابط تجاري ميان دو کشور است.

محمد صديقي فر افزود: لذا ضروري است متناسب با نيازهاي تجار به توسعه تجهيزات و امکانات مرزي اقدام کنيم. همچنين بهرهبرداري فعال از راهآهن خواف- هرات با سرمايهگذاري و مشارکت دو کشور، مورد تأکيد است.

رييس اتاق مشترک بازرگاني هرات و مشهد نيز در اين نشست از کاهش چالشها در تجارت موجود ميان دو کشور خبر داد.

ميراجان سليمان افزود:با توجه به درخواست مقامات خراسان رضوي، والي هرات در اولين فرصت به مشهد سفر خواهد کرد تا کميسيون مشترک دو استان در مشهد برگزار شود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.