وزير نيرو از دعوت از شرکتهاي روس و چيني براي سرمايهگذاري در توسعه نيروگاههاي تجديدپذير ايران خبر داد و گفت: در توسعه انرژيهاي تجديدپذير از سرمايه گذاري داخلي و خارجي استقبال ميکنيم.
عباس عليآبادي وزير نيرو در حاشيه بيستوچهارمين نمايشگاه بينالمللي برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براي عقد قرارداد به کشور چين سفر نکرديم، بلکه هدف شرکت در اجلاس بود، در اين سفر نقطه نظرات خودمان را در حوزه تجديدپذير اعلام کرديم و از سرمايه گذاري چين در انرژيهاي تجديدپذير ايران دعوت کرديم.
وي افزود: با شرکتهاي زيادي مذاکره داشتيم که منتظريم پيشنهاد خود را به ما اعلام کنند و طبيعي است که در يک قاعده برد-برد با آنها همکاري کنيم.
ورير نيرو درباره سفرهاي اخير به روسيه و چين گفت: روسها شرکاي تجاري براي ما هستند و هرکس پيشنهاد مناسب تري داشته باشد همکاري با آنها را دنبال مي کنيم.
وي در ادامه درباره تامين سوخت نيروگاهي گفت ؛ با توسعه کشور و صنعتي شدن آن مصرف برق بيشتر مي شود، اين در حالي است که شدت انرژي مناسب نيست، يعني به ازاي هر واحد توليد ناخالص داخلي مصرف برق بيشتري داشته باشيم و اين امر مساعد نيست.
وي ادامه داد: ممکن است ما در زمستان مشکل داشته باشيم، چرا که ما تامين کننده سوخت نيستيم و در حال حاضر نيروگاههاي ما امکان اين را دارند که انواع مختلف سوخت از جمله گاز ،گازوئيل و مازوت را مصرف کنند و نيروگاه هايي هم داريم که سوخت مصرف نمي کنند.
علي آبادي با بيان اينکه سياست کشور در توسعه نيروگاهها به طور جدي دنبال مي شود، افزود: گرچه نيروگاههاي اتمي سهم بسيار کمي در توليد برق کشور دارند،برنامه کشور اين است که در توسعه نيروگاه تجديدپذير و ساير انواع نيروگاهها طي دوره 5 ساله بالاي 30 هزار مگاوات ظرفيت تجديدپذير و انواع نيروگاهها مانند نيروگاه بوشهر را اضافه کنيم.
علي آبادي با بيان اينکه کره زمين تحت فشار جدي قرار دارد و همه کشورها بايد کره زمين را آباد نگه دارند، خاطر نشان کرد: تلاش مي کنيم ظرفيت انرژيهاي تجديدپذير را در ايران افزايش دهيم، اين در حالي است که هر کيلووات ساعت نيروگاه تجديد پذير در سال معادل 1800 کيلو وات ساعت برق توليد ميکند. بنابراين اين اقدام فرصت خوبي براي صرفه جويي است و به شرايط محيط زيستي کشور کمک ميشود.
علي آبادي تصريح کرد: برنامه اين است در يک دوره فشرده به اين هدف برسيم چرا که يک موضوع انساني است و تاثيرات محلي و جهاني و اقليم بر تمامي کشورها دارد.
وي درباره حقابه ايران از هيرمند گفت: هيرمند يک بحث بين المللي است که در حال مذاکره هستيم و اميدوارم اين همکاري منجر به دسترسي به اهداف شود و ما به دنبال احقاق حقوق کشورمان هستيم.
وزير نيرو با بيان اينکه در حال حاضر برنامه رگلاتوري برق توسط وزارت نيرو انجام مي شود،ادامه داد: لايحه خاصي از سمت دولت به مجلس ارائه نشده است، اما در حال گفت و گو هستيم.
علي آبادي با بيان اينکه سهم انرژيهاي تجديدپذير ناچيز و کمتر از ده درصد است، تصريح کرد: سهم قابل توجهي از نيروگاههاي برقابي را استفاده ميکنيم، اما آن را نميتوانيم تجديدپذير حساب کنيم، با الگوي پذيرفته شده 1000 مگاوات سهم تجديدپذير در کشور است که در مقايسه با 80 هزار مگاوات ظرفيت اسمي نيروگاههاي حرارتي عدد ناچيزي است
وزير نيرو در مورد خريد برق از سنديکاي توليدکنندگان برق نيز گفت: در آينده به سمتي حرکت ميکنيم که شرايط را براي پذيرش سرمايه جذاب کنيم.
وي تاکيد کرد:سياست وزارت نيرو جذاب کردن محيط کسب و کار و پذيرش سرمايه است، اين روند رو به بهبود است و جاي نگراني نيست به طوريکه از سرمايه گذاران براي ورود به اين عرصه دعوت ميشود.
علي آبادي ادامه داد: شرايط خوبي ايجاد ميشود و اجازه صادرات و فروش به صنعت و استفاده از شبکه در حد مقدورات شبکه به آنها داده ميشود و دولت نيز آمادگي دارد برنامههاي تجديدپذير را اجرا و هزينه توليد را پرداخت و در صورت عدم توانايي از ساير روش ها استفاده کند.
وزير نيرو خاطرنشان کرد: ايران سازنده تجهيزاتي است که در بيشتر کشورها حتي تامين آن کار سادهاي نيست، خوشبختانه اين ظرفيتها در اين نمايشگاه تجميع شده است و.ما به اتکا اين صنعتگران ميتوانيم آينده خوبي براي صنعت برق داشته باشيم.
علي آبادي در پاسخ به اينکه چه زماني اساسنامه سازمان بهينهسازي انرژي به تصويب هيئت وزيران ميرسد، گفت: اين سوال را از مديرعامل ساتبا بپرسيد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.